Kayıtlar

Aralık, 2006 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kaymak Tadinda bir Bayram ve Yeni Yil

Resim
Tarifler dosayada o kadar cok birikti ki. Ben yayinlamaya vakit bulamiyorum, yani bilgisayar basina gecip yazacak vakit bulamiyorum. Ege'den sira gelmiyor hatta.. Bu kaymagi deneyeli haftalar oldu aslinda, nasip bayram ve yeni yil mesajiyla yayinlamakmis.. Kaymak tadinda bir bayram ve yeni yil diliyorum hepimize... Mutlu, saglikli, basarili bir yil diliyorum, umut dolu, uzuntulerin olmadigi, yuzumuzden gulucuklerin eksik olmadigi bir yil... Sevgilerimle.... Gecen sene bu tarifin icinde kaymaktan bahsetmistim. Baska arkadaslarda cesitli yontemler denedi kaymakla ilgili.. Fethiye'nin verdigi bu tarif benimkiyle temelde ayniydi ama pisirme sekilleri farkliydi. Oradaki yorumlardan birinde sutu birkac kez kaynatarak uzerine biriken kaymagin alinmasi ile basarili sonuclar alinacagindan bahsedilmisti hatta. Ben de bundan yola cikarak bu tarifi denedim.. Ilk verdigim tarife nazaran daha guzel oldu, daha cok kaymak tadindaydi ve hissedilen yag miktari oldukca azdi.. Bunun

Firinda Hindi

Resim
Okulda cekilisle hindi kazaninca arkadaslarla beraber pisirip bir guzel yedik gecen aksam. Yaklasik dort saat yavas yavas pisen hindinin lezzeti cok guzeldi. Onlarca tarif arastirdiktan sonra, biraz da bizim damak tadimiza uydurarak pisirdim hindiyi. Sanilanin aksine hic kuru ve sert degildi etin lezzeti. Belki dogal beslenmis oldugundan, belki uyguladigim bir iki yontemden, ama yine de yiyenlerin begendigi lezzetli bir hindi oldu. Hepimiz cok ac oldugumuzdan masamizi tam yerlestirmeden aceleyle fotograf cektigim icin goruntuler cok iyi degil ama bu tarifi paylasmak istedigim icin yayinliyorum.. Salamura Hindiyi bir gece oncesinden cesitli baharatlarla hazirladigim suyun icinde dinlendirdim. Hindiyi once temizleyip iyice yikadim. Bunun icin 2 lt suyun icine dilimlenmis 3 adet portakal dilimlenmis 2 adet limon 7-8 adet ince dilim zencefil 1 kap seker 1 kap tuz 1 tam sarimsak, yataylamasina ikiye kesilmis (bir butun bas sarimsak) 3 adet defne yapragi 1 yemek kasigi kar

Uc Kat Tat

Resim
Uydurma tariflere bazen isim vermek ne zor is. Hani bir gofret vardi, dokuz kat tat diye reklamini yapmislardi, ondan esinlenip bu ismi koydum bende:) Sermin'in istegi ile one cekiyorum bu tarifi, gecen haftalarda yemis ve cok begenmisti. Aslinda bildigimiz bir tatli ama sunumu biraz degisik, fikir olmasi acisindan buyrun tarif.... Mazlemeler; 1. kat - 750 ml sut - 1,5 yemek kasigi un - 1,5 yemek kasigi nisasta - 3/4 su bardagi seker 2. kat - 2 su bardagi taze portakal suyu (sevdiginiz herhangi bir meyve suyu, yogun ya da taze olsa daha iyi) - 3/4 su bardagi seker - 2 yemek kasigi nisasta 3. kat - 1,5 kap krema Yapilisi; - Birinci listedeki malzemeleri seker haric mikser ile cirpin ve orta ateste surekli karistirarak pisirin. Koyulasmasina yakin sekeri ilave edin. Muhallebi kivaminda pisirin. Tekrar derin bir kaba aktarip mikserle cirpin, en az 3-5 dk. Daha onceden islattiginiz borcama dokun. Ilininca buzdolabinda sogutun. - Alt malzeme ilininca ikinci kati

Ye#17

Resim
Vildan'in ev sahipligini yaptigi bu ayki etkinligimizin konusu kabak.. Mutfagimda daha sIk kullandigim yesil kabakla denedigim tarifi paylasacagim sizlerle.. Ilki bir meze olacak nitelikte, belki de ana yemek yaninda servis edilebilecek bir garnitur. Yapimi oldukca basit ve sunumu bir o kadar sik.. Ikinci tarifim babamin en cok sevdigi yemeklerden. "Peygamber asi" diye adlandirir bu yemegi.. Cocuklugumda cok sevmedigim, ama simdilerde arada sirada sadece kendime yaptigim bir yemek.. Cokelekli Kabak Lokmasi Malzemeler; - 1 adet kabak - 4-5 yemek kasigi kadar cokelek - 1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz - 1/2 tatli kasigi kuru nane - 1/4 tatli kasigi pulbiber - 1 yemek kasigi kadar suzme zeytinyagi - 1 avuc kadar su teresi - kizartmak icin ayrica 2-3 yemek kasigi kadar yag Yapilisi; - Kabaklari iyice yikayin ve kabuklarini soymadan uzunlamasina, ince dilimleyin. Her iki tarafini tuzlayip orta ateste kizartin. Kabaklarin yumusayacak kadar kizarmas

Mercimek Corbasi

Resim
Kis geldi, sene bitiyor hatta ama benbu yil hic corba tarifi vermemisim.. Oyas kicin soframizi en cok dolduran yiyecek, corbalar.. Disarisi buz gibi soguk, eve gelmissiniz, karniniz ac.. Mutfakta dumani tuten mis gibi bir corbadan daha iyi ne olabilir? Mercimek corbasi soframizin en sevileni neredeyse. Benim tercihim daha cok annemin tarhanasi ama mercimek evin diger uyeleri tarafindan daha cok tercih ediliyor. Bu yuzden bolca soframizda yer aliyor.. Malzemeler; - 1 su bardagi kirmizi mercimek - 1 adet sogan, ince dogranmis - 1 kucuk havuc, kucuk dogranmis - 1 dis sarimsak - 1 adet patates, kucuk dogranmis - 1/2 yemek kasigi biber ve domates salcasi (herbirinden) - 2 yemek kasigi siviyag - 1-1,5 lt tavuk veya et suyu - 1 tatli kasigi nane - 1/2 tatli kasigi feslegen - tuz ve karabiber - 1,5 yemek kasigi kadar tereyag (arzu edilirse) Yapilisi; - Sogan, havuc ve sarimsagi yagda yumusayana dek kavurun. Salca ilave edin. - Patatesi ve yikanmis ve suyu suzulmus

Yogurmadan Ekmek

Resim
Siz yoksa hala denemediniz mi?? Gecen ay Fethiye tanistirdi bizi bu ekmekle .. Ben de son bir haftadir hemen her iki gunde bir yapiyorum. Tarifi ogrendigimden beri beklememin sebebi kapakli orta boy bir firin kabimin olmayisiydi. Gecen gun gelen misafirim hediye olarak, yuvarlak kapakli bir borcam getirmisti. Misafirlerin ardindan hemen hamuru hazirlamaya basladim:) Yapimi oldukca basit ve zahmetsiz, tek yapmaniz gereken malzemeleri kasikla karistirip beklemek.. Sure sonunda pisen ekmek belki de yediginiz en guzel ekmeklerden biri olmaya aday.. Ilk fotografta gorulen 1/3 oraninda ince kepek iceriyor, digeriyse tam unla yapilmis. Her ikisi de lezzetli oldu ama benim favorim kepekli olani. Tam unla yapilanda maya ve su miktarini Fethiye'nin tavsiyesiyle biraz daha artirdim.. Hamuru aksam erken saatlerde kurup, sabah kalkinca ikinci mayalandirmayi yapip, bir pazar kahvaltisi icin sevdiklerinize surpriz yapabilirsiniz:) Afiyetle....

Az Daha !!

Az daha sayfam elden gidiyordu! Yorum birakan yeni arkadaslarin linklerini listeye ekleyeyim derken ne yaptigimi bilmeden kayit etmisim ve sonra sayfayi actigimda abuk subuk yazilarla karsilastim.. Allah'tan tarifler liste halinde Blogger ana sayfasinda duruyordu, Ege'nin sayfasinin template kismini kopyalayarak sayfayi kurtardim, ama link ve arsiv listesi yokoldu:( Linkleri diger arkadaslardan kopyalayarak aldim ama linkler bir sureligine eski haliyle kalacak.. Sitenin template bolumunu mutlaka biryerlere kopyalamak gerek ya da sitenin yedegini olusturmak gerek.. Sizler de tedbiri elden birakmayin... Daha once linklerde ismi olup su anda listede olmayan arkadaslardan ozur diliyorum, kendileri bana haber verirlerse yeniden ekleme yaparim.. Hafta basi itibariyla oglumla beraber okullu olduk!! Ben kursa giderken o da ayni okulun yuvasinda kaliyor, mutlu mesut geciyor simdilik:) Yoksa buz gibi soguk kis gunlerinde evde kapali kalmak fikri ne bana ne de ogluma goreydi.. Yeniden gu

Zencefilli Kurabiye - Gingerbread

Resim
Daha once denediklerim icinde en begendigim zencefilli kurabiyeler bunlar. Hani daha cok yeni yil zamani ortalara cikan, disarida satilanlar gibi, kocaman kahverengi ve uzeri renkli sekerlerle suslu "Gingerbread" tarifi. Asil tarifte adi gecen 'Molasses' in kelime karsiligi pekmez. Ama bizim bildigimiz pekmez gibi uzumden yapilmiyor. Seker kamisindan elde ediliyor ve koyu rengi ve kokusuyla bildigimiz pekmezi andiriyor ama kesinlikle aynisi degil. Ben molasses yerine pekmez kullandim. Belki zencefil tadini falan biraz bastirdi ama kesinlikle cok hos bir lezzet verdi. Tarifi buradan aldim. Malzemeler; - 1/2 kap tereyag - 1/2 kap seker - 1/2 kap pekmez - 1 yumurta sarisi - 2 kap elenmis un - 1/2 tatli kasigi kabartma tozu - 1/2 tatli kasigi karbonat - 1/2 tatli kasigi tuz - 1/2 tatli kasigi tarcin - 1 tatli kasigi zencefil - 1 tatli kasigi karanfil tozu - 1/2 tatli kasigi hint cevizi Yapilisi; - Seker haricindeki tum kuru malzemeleri karistirin.