Kayıtlar

Ocak, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Komsumdan Denemeler - Firinda Ordek

Resim
Ozgul Abla'nin sayfasinda surekli gorup ic gecirdigim lezzetlerden biri ordek etiydi. Hic yedigimi hatirlamiyorum. Tavsan, geyik eti falan denemistim ama ordegi bilmiyorum. Son tarifini de gecenlerde verince iyice aklima dustu. Orada tavsiye ettigi gibi sadece gogus etini bulamadigimdan tum ordek aldim. Bunun icinse bana su tarifi onerdi. Kestaneyi son anda almayi unuttugumdan ana malzemesiz pisirmek zorunda kaldim. Aslinda kestanesiz tarifin cok daha farkli olacagini soyluyor Ozgul Abla. Buzlukta bekleyen ikinci ordegimiz asil tarifteki gibi pisecektir o yuzden. Ben onun yerine, genelde tavuk ve hindi icinde pisirdigim portakali ekledim. Eger ordek eti bulabiliyorsaniz tarifi kesinlikle tavsiye ederim. Ozellikle dogal beslendigi icin et cok lezzetli, hani o koy tavuklari tadinda. Ozgul Abla'nin tarifini buraya aynen kopyaliyorum; Kestaneli Tavuk 1 - 2 Tavuk 2 adet hafif eksi Elma 10 - 15 adet Kestane Kekik otu Maydanoz Tuz, Karabiber Kirmizi toz biber ½ l Su Kestaneleri

Biraz Sohbet ve "Chili"

Resim
Pazar aksami ve ben evimde yanlizim. Bu cok olagan birsey degil, bizim ev icin. Evin buyuk erkegi arkadasina davetliydi, ozel istek uzerine Ege'de olaya duhul olunca bana tek basima kafa dinleyecegim bir aksam kaldi. Ne diyebilirim ki? Harika:) Hemen makinami acip mesajlarima baktim. Hazir arkadaslarim Fahriye ve Oya'da yeni tarifim olan Chili'yi bekliyorlar. Hem biraz yazarim, hem de tarifi veririm dedim... Yeni yil itibariyla yeni bir ise basladim. Cok yorucu olmasa da yeni bir is ve ogrenilecek bir suru sey olunca ve tabii bunyem de buna musait olunca son donem biraz stresli gecti. Simdi biraz daha iyi gibiyim. Sabah Ege'yi okula birakip ise gidiyorum. Mutfakta yeni tarifler deneyecek vakitler cok azaldigi icin sayfaya yaptigim eklemeler haliyle az oluyor. Bos vakitlerin cogunda film izliyorum ve yatmadan once Ege'yle kitap okuyoruz.. Bu belki en onemli is benim icin. Her cumartesi kutuphaneye gidip Ege ve kendim icin yeni kitaplar aliyoruz. Okuma aliskanligi e

Kirmizi Fasulye Corbasi

Resim
Chili sever misiniz? Ben cok severim. Ilk kez yillar once Turkiye'de yemistim Chili'yi. Wendy's adli fast food restorantinda firinlanmis patetes ustunde satiyorlardi. Deneyenleriniz var mi bilmem ama uzun sure favori yemegim olmustu. Hatta corbayi yaptiktan snra aklima dustu yine Chili. Su aralar yine yapmali. Bu corba da chili tadinda. Ama ozellikle sebze sevenler icin, cunku icinde et yok. Tarifi Vegetarian Times adli derginin eski sayilarindan birinde buldum. Malzemeler; - 300 gr haslanmis kirmizi fasulye* - 1 adet orta boy sogan, ince kiyilmis - 1 adet havuc, minik minik dogranmis - 1 kereviz sapi - 2 yemek kasigi zeytinyagi - 1,5 kap kadar sebze suyu ya da su - 1/2 tatli kasigi kimyon - 2 adet taze sogan - tuz ve karabiber * Fasulyeyi konserve almamanizi oneririm. Kesinlikle lezzet farkediyor. Bir gece onceden islatip, ertesi gun haslayabilirsiniz. -Sogan, havuc ve kerevizi zeytinyaginda yumusuyana dek, 5 dk kadar kavurun. Tuzunu, biberini ve kimyonu ekleyin. Suyu ekle