Kayıtlar

Eylül, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Gofretli Pasta - Dulce de Leche Kremali

Resim
Dedim ki kendi kendime, bugun de yayinlamazsam, bu tarifte eskileri gibi gume gidecek, aradan aylar gecince, hani damagimizda biraktigi tad unutulunca, bir ara aklima gelip yayinlanacak. Kiyamadim velhasil. Ege'min gece cikan atesi yuzunden evde kalmamiz sonucu, hazir vakit varken yazayim hemen dedim.. Cok sukur Ege simdi daha iyi, doktorumuz ilac verdi ve dinleniyor simdi Tv karsisinda. Dulce de Leche'i ilk kez Oya'nin sitesinden ogrendim. Sonra Zinnur ve Tulin'in tariflerinde gormustum. Daha cok kefir icin ugradigim, okulun yakinlarindaki Polonya marketinde rastladigim pasta yapmak icin hazirlanmis, incecik, yuvarlak gofretleri gorunce uzanip aldim elime. Uzerindeki tarifte pasta icin bu krema oneriliyordu. Hemen aldim tabi, ardindan da 'sweetened condensed milk' yani ' yogunlastirilmis ve sekerlendirilmis sut' u aradim reyonlarda. Gofretler 30 cm capinda ve 9 katliydi. Tarifte 1 kutu konserve sut geciyordu, benim gozume bu miktar az geldiginden