Kayıtlar

Mart, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

28 Mart Dunya Saati Eylemi

Resim
Dogal Hayati Koruma Vakfi'nin (WWF) cagrisiyla dogaya katkida bulunmak icin 28 Mart'da bir saatligine isiklarimizi kapatiyoruz.  Dunya Saati-Earth Hour eylemi ilk kez 2007 yilinda basladi ve 2008 yilinda da kuresel bir kampanyaya donustu. Bu eylemle Mart ayinda belirlenen bir gunde 1 saatligine isiklarin kapatilarak iklim degisikligi ve kuresel isinmaya dikkat cekilmek isteniyor. Boyle basit bir hareketle her bir bireyin kuresel isinma uzerinde yaratabilecegi farka isaret edilmek isteniyor. 28 Mart Cumartesi gunu bulundugunuz ulkenin yerel saatiyle, 20:30 ile 21:30 arasinda 1 saatligine isiklarimizi kapatiyoruz. Haydi arkadaslar bizde bu guzel etkinlige katilalim. Torunlarimiza daha temiz bir cevre birakmak icin sizler de bu kucuk adimin bir parcasi olun.

Bugun Benim Dogumgunum

Bugun benim dogumgunum. Yeni yasima icimde buyuyen mucizenin minik cirpinislarini hissederek giriyorum. Evet, iki askim, esim ve Ege'mle paylastigim hayatim yakin bir zamanda baska bir melekle daha da renklenecek. Onu kucagima alacagim gunu sabirsizlikla bekliyorum. Aslan Ege'm abi olacak ve esimle ben de yeniden anne baba olmanin guzelligini yasayacagiz. Hepimiz cok mutluyuz ve bu benim en guzel dogumgunu hediyelerimden biri. Hayatimizin mucizelerinin hic bitmemesini diliyorum....

Gulab Jamun

Resim
Evet, yeniden Hint mutfagindan bir tatli tarifi. Daha once belirttigim gibi Hint mutfagini seviyoruz, ozellikle de tatlilarini. Restorantlarda yemekten sonra genelde aradigimiz tatli ise Gulab Jamun. Tarifin orjinal ismini kullandim. Haddim olmadigi icin Turkceye cevirmedim. Ama malzeme ve yapilis sekline gore sutlu lokma tatlisi diye ozetlenebilir belki. Mis gibi sut kokan bir tatli bu. Bizim en sevdigimiz yonu de bu zaten. Bol serbetli ve sekerli tatlilari sevenler icin cok ideal bir tarif. Internetde bolca tarif bulmak mumkun. Ben burada verilen tarifi uyguladim. Kakuleye pek alisamadigim icin serbete eklemedim. Denemek isteyenler icin tarif soyle; Malzemeler; - 1 kap sut tozu - 1/2 kap un - 1/2 tatli kasigi karbonat - 2 yemek kasigi erimis tuzsuz tereyag - Hamuru yogurmak icin gerekli sut ( ben 1/4 kap kadar kullandim) Serbet icin gerekli malzemeler; - 2 kap seker - 1 kap su - 1/4 limon suyu Ayrica kizartmak icin bolca siviyag Yapilisi; - Oncelikle serbeti hazirlayin. Sekeri ve su