Kayıtlar

Ocak, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bir Tarif Arastirmasi Uzerine

Hic aklimda yokken boyle bir yazi yazmami gerektirecek olay bayagi bir guldurdu beni. Gunlerdir Julia Child ile yatip kalkiyorum. Hele de su Julie&Julia filminden sonra daha bir beter oldum. Bu devasa ve tok sesli bayanin su pek meshur Boeuf Bourguignon tarifini deneyecegim, soyle bol bir vaktim oldugunda. Ama tabi kolay is degil, oyle internetden bulunmus basit bir tarif degil bu. Julia Child yani. Hakkini vermek lazim. Once malzemeleri iyi secmek gerek, tarifte verilenleri almak gerek. Yani evde yok, ya da almayi unutmusum diye arnavut sogani yerine sari sogan kullanamam bu tarifte. Hemen her tarifte yaptigini, kendi kafasina ve damak zevkine gore degistirme isini bunda yapamayacagi icin, Hanife hanim malzemeleri liste yapip oyle cikmali alisverise. En basta bahsettigim su komik olay ise malzeme listesinde gecen 'bacon' icin yaptigim arastirmayla ilgili. Malumunuz bacon domuz pastirmasi. Yerine bir an icin 'turkey bacon' kullanirim diye dusundum. Bu tarif illa as

Tavuklu Sosyete Mantisi

Resim
Yillar once, gecirdigim onemli bir ameliyatdan sonra eve ilk gelince, annemin sana ne yapayim sorusuna verdigim cevap Sosyete Mantisiydi. Ama asil tarif olan kiymali icle hazirlanani. Benim yaptigim ise tavuklu olani. Uzun bir zaman once, belki daha yeni evliyken bu yemegi yapmak istedigim bir gun, kiymanin evde olmadigini son anda farketmis, yerine haslanmis tavuk etini kullanmistim. O gunden sonra hep bu sekilde yapar olmustum. Gecen gun aklima gelip, ne zamandir yapmadigimi hatirmayinca, o gunku yemek derdi ortadan kalkti. Buzluktaki yufkayi cikarip hemen ise koyuldum. Zira yemek yapmaktan cok, ne yapacagina karar vermek benim icin isin en zor olani. Hele bir de esiniz yemek konusunda secici ise. Oyle uzun uzadiya tarif vermeyecegim. Cunku oldukca yaygin bir tarif oldugunu biliyorum. Sadece ic malzemesi farkli oldugu icin burada yayinlamak istedim. Hasladiginiz tavuk etlerini arzu ettiginiz baharatlarla karistirip malzemenizi hazirliyorsunuz. Hatta yufka aralarina surdugunuz yag ve

Seker Hamurlu Pasta

Resim
Hemen hemen bir yil kadar once yaptigim pasta bu. Ilk seker hamuru denemem. Ondan sonra bir daha deneme firsati bulamadim ne yazik ki. Ama her ne kadar uzun zamanimi alsa da yapmaktan cok keyif aldim. Seker hamuru tarifi ve onerileriyle ilgili Ayse Yaman 'in sayfasindan cok faydalandim..

Guacamole

Resim
Ekin bey ailemize katildigindan beri gunluk duzenimizi tutturmak oldukca guc oluyor. Bu durumda ben eskisi gibi bos vakte cok az sahibim ve bu zamanlar her zaman duzenli olamiyor ne yazik ki. Iki cocuklu bir anne olarak bu duruma alismam biraz zaman alsa da, artik altindan kalkiyorum. Ama bu sayfaya eskisi gibi zaman ayirmak gercekten biraz luks oluyor. Yine de eskisi gibi olmasa da, bir iki tarif paylasabilirim umarim. Avakadoyu sever misiniz? Ya da benim gibi ilk yediginizde nefret edip, sonra sans eseri bir vurulup, bir daha vazgecemeyenlerden misiniz? Ya da hic yememis de olabilirsiniz. Saniyorum artik Turkiyede'de bolca bulunuyormus. O zaman mutlaka denemissinizdir. Ben ilk kez yillar once Montreal'de yemistim. O zamanlar mutfak kulturum hic yoktu, ben de bir arastirayim, bakalim nasil yenirmis falan diye bilmeden, aldigim ilk gun, daha ermeden yemis ve tabi hic begenmeyip, bir daha uzun sure yanindan bile gecmemistim. Ta ki Sili'i eski bir arkadasimin evinde ona yenid