Hanifenin Tarifleri: Elma-YE # 2

Perşembe, Eylül 15, 2005

Elma-YE # 2


Etkinligin ikinci ayinda Sevgili Zinnur'a konuk oluyoruz ve konumuz ELMA. O kadar cok secenek var ki, insan ne yapacagini sasiriyor. Bircok tarif buldum, ama hepsini daha once denemis ya da yemistim. Degisik tarifler aradim biraz, sonunda bunu buldum.. Nasil lezzetli oldu anlatamam. Zencefili ben kendim ekledim, tarcin ve elma ikilisine cok yakistirdigim icin. Ben haftada en az iki kez yapar oldum:) Tarif Kraft dergisine ait. Ben asil tarifte herzamanki gibi degisiklikler yaptim, istenen sos yerine elma suyu ve kuru uzum kullandim mesela, ya da tavsiye edilen biskuvi kirigi yerine normal petibor kirdim..

Buyrun tarif;

Firinda Zencefilli ve Uzumlu Elma

Malzemeler;

- 1 1/2 bardagi esmer seker
- 1 bardakgipekan cevisi(ben normal cevizi kullandim)
- 1 tatli kasigi toz tarcin
- 1/2 tatli kasigi zencefil (ben biraz daka fala kullandim, cok sevdigim icin)
- 4 adet buyuk elma, soyulmus ve dilimlenmis
- 1/2 su bardagi kuru uzum (sultana)
- 400 ml. canneberge sosu(1 su bardagi elma suyu kullandim)
- 1 su bardagi biskuvi kirigi

Yapilisi;

- Firininizi 400 F(200C) ye ayarlayin.
- Biskuvi kiriklari haricindeki tum malzemeyi karistirin ve orta boy firin kabiniza bosaltin.
- Biskuvi kiriklarini meyvalarin uzerine yerlestirin.
- 30 dk ya da kiriklar kizarip elmalar yumusayana kadar pisirin.

Afiyet Olsun..

At 1:37 ÖÖ, Eylül 15, 2005, Blogger Burcu said...

Çok güzel bir tarif. Kokusu burnuma geldi sanki. Bu sabah harika tarifler çayıma eşlik ediyor, ah, bir de kendileri olsaydı. Ellerine sağlık, Hanife.

 
At 4:34 ÖÖ, Eylül 15, 2005, Anonymous sebnem said...

Hanıfecıgım, gene harıka bır tarıf olmus.Hem cok kolay hemde malzeme cok bıldık.ellerıne saglık

 
At 6:59 ÖÖ, Eylül 15, 2005, Blogger Hanife said...

Merhaba Burcu,
Gercekten kokusu bile yetiyor insana, bir de ekrandan alip tadina bakma imkani olsa:)

Sebnem'cigim,
Beni biliyorsun, prtaik olmak zorundayim. O yuzden tariflerim kolay oluyor genelde. Ee ne yapalim, Ege faktoru. Ama artik okula basliyor benim oglum:)

Sevgiyle..

 
At 7:20 ÖÖ, Eylül 15, 2005, Anonymous sebnem said...

hanıfecgım egos okul baslıyor haaa cok ıyı ya ama bu kadar bılgı yetmez nereye hangı okula ne zaman bunları da yaz.cok sevındım senınde ısın bıraz hafıfler. tabı ege ıcınde harıka olacak optummm

 
At 7:31 ÖÖ, Eylül 15, 2005, Blogger Hanife said...

Salaberry uzerinde bir garderie buldum. Ilk hafta yarim gun gidecek, daha sonra tam gun. Ama bizimki bayildi daha ilk gunden. Cocuklarin hepsi yasiti. Bakalim artik hayirlisi. Sana ayrica mesaj yazdim, e mailini kontrol et bakalim..
Optum

 
At 10:09 ÖÖ, Eylül 15, 2005, Blogger Basak said...

Hanife, zencefile bayılırım. Geçen şeftali etkinliğinde benim şeftali sosuma eşlik etmişti ama bence elmayla daha çok yakışır. Eline sağlık, tahmin edebiliyorum ne kadar lezzetli olduğunu. Kahveyle de ne güzel olurdu şimdi...

 
At 12:18 ÖS, Eylül 15, 2005, Blogger Hanife said...

Kahveyle gercekten cok guzel gidiyor Basak. Tavsiye ederim..

 
At 1:49 ÖS, Eylül 15, 2005, Anonymous Özgül said...

Ellerine saglik Hanife cok pratik ayni zamanda lezzetlidir.

 
At 4:01 ÖS, Eylül 15, 2005, Blogger Hanife said...

Tesekkur ederim Ozgul. Senin tarifin de harikaydi.

 
At 11:08 ÖS, Eylül 15, 2005, Blogger Hatice said...

ellerine sağlık hanife, pratik, hafif bir o kadar da lezzetli bir tatlıya benziyor...

 
At 12:06 ÖÖ, Eylül 16, 2005, Blogger Sibel said...

Zencefilli elma mı? hmmm! Bir parça rica edeyim lütfen:) Ellerine sağlık Hanife!

 
At 12:23 ÖÖ, Eylül 16, 2005, Blogger yEşiL said...

Cok güzel bir uyum ve tam bir kis pastasi. Ellerine saglik her iki tarif icin :)

 
At 7:09 ÖÖ, Eylül 16, 2005, Blogger Hanife said...

Hatice, Sibel ve Yesil,
Cok tesekkur ederim. Hakikaten kis icin ideal ve saglikli bir tatli bu:)

 
At 2:41 ÖS, Ocak 14, 2008, Anonymous sümeyye said...

harika şeyler yapıyosunuz ellerinize saglık

 
At 8:01 ÖS, Ocak 14, 2008, Blogger Hanife said...

Tesekkurler Sumeyye..

 

<< Home