Kayıtlar

Haziran, 2005 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Annemin Gününden Lezzetler

Resim
Geçen cumartesi annemin günü vardı. Aman ne hazırlık ne hazırlık. Hele de evde iki afacanla..Kardeşim çalıştığı için Yağmur'a annem bakıyor. Biz de buraya gelince tam olduk yani. Halimiz evlere şenlik. Gerisini siz düşünün diyorum artık. Bol kalorili, bol lezzetli ve hoş sohbetli bir gün oldu. Yaptığımız börekler, tatlılar tam puan aldı misafirlerimizden. Menüyü ben oluşturduğum ve hemen hepsini ben yaptığım için daha bir gururlandım övgüler karşısında. Annem de 'benim kızım beceriklidir'diyerek onayını belirtmiş oldu.. Neler mi yaptık; Mantarlı ve Kabaklı Kol Böreği Avcı Böreği Havuçlu ve Salatalıklı Patates Salatası Portakal Ağacının Tahinli Kurabiyesi Sevgili Tijen'in Antalya Piyazı Ben üstünü dereotu, maydanoz, domates, yeşil soğan ve rokayla süsledim. Yine Portakal Ağacından Çikolatalı Fransız Keki Bir de benim her zaman yaptığım Vanilyalı Pudingli ve Muzlu Tartım vardı. Bunun fotoğrafını son anda misafirler geldiği için çekemedim. Ama burada hem tarifi hem de f

Isırgan Otu Kavurması

Resim
Bu yemegi yapalı neredeyse 15 gün oldu. Biraz zamansızlıkdan biraz da buluşma mesajlarının cokluğundan yayınlayamadım.. Yeşilköy pazarında buldum ısırgan otunu. Bir amca taze otları sermiş,küçük tezgahında satıyordu. Fesleğenler, naneler, kekikler.. Isırganıda aldım tabi, her ne kadar nasıl yapacağımı tam bilemesem de. Neyse ki aynı akşam babamın 38 yıllık dostu benim de amcam dediğim İbrahim amca ve eşi geldiler yemeğe. İbrahim amca yemek konusunda değme aşçılara taş çıkartır. Hemen ona danıştım. 'Nasıl yaparım' dedim. Baktım kolları sıvıyor.. Elleri yana yana benim için ayıkladı ve pişirdi. Yani bu tarif İbrahim amcama ait. Buradan da ona teşekkür etmek istiyorum. Isırgan otunun faydaları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi ve başka tarifleri buradan alabilirsiniz. Malzemeler; - 1 demet ısırgan otu (500 gr kadar) - 1 adet orta boy soğan - 2 adet yumurta - 1/2 fincan zeytinyağı - tuz, karabiber Yapılışı; - Isırgan otlarını plastik eldivenle ayıklayın. Kaba yerlerini ve

3 Temmuz'da Buluşuyoruz

Merhaba Arkadaşlar... Buluşma ile ilgili tarih ve yer saptandı bildiğiniz gibi. 3 temmuz'da saat 12.00 gibi Çengelköy Çınaraltı Kahvesinde buluşuyoruz. Katılan arkadaşlardan bana gelen sorularda kaç kişi olacağımız ve katılan arkadaşların yemeklik birşeyler getirip getirmeyecekleri merak ediliyor. Ben bunun için sizlerden bu yazıya yorum olarak cevap vermenizi rica ediyorum. Yemek olarak birşey olmasa bile, daha önce belirttiğim gibi cafede de çok fazla seçenek var.. Sizin isteklerinize göre karar verelim diyorum... Birbirimiz tanıma konusuna gelince; sevgili Özlem, Hanife'nin tarifleri masası diye öneride bulunmuş ama ben Ege'nin masası olsun diyorum. Ben zaten bu hafta içi gidip konuşacağım yetkili kişiyle. Verdiğim saatden biraz daha erken gelmeye çalışacağım.. İnanın çok heyecanlıyım. Sizlerinde aynı heyecanı paylaştığınızdan eminim. Sevgiyle kalın..

Onemli Ekleme

Merhaba Dostlar... Bulsuma ile ilgili olarak tarih ve yer belirlendi bildiginiz gibi. Ancak saati ilk olarak sabah 10.00 civarı yazmıstım. Ancak sehir dısından gelecek arkadaslar oldugu icin biraz daha gec saatde olmasının daha uygun oldugunu dusunuyorum. Saat 12.00-12.30 gibi olması daha uygun olacak. Ulasım ile ilgili olarak sorunu olanlar bana e-mail atarlarsa ortak bir cozum bulabiliriz. Ben elimden geldigince yardımcı olmaya ya da yolumun uzerinde olanları almaya calısabilirim.... Güzel ve gülücüklerle dolu günler diliyorum tüm arkadaşlarıma..

Buluşma

Merhaba Sevgili Arkadaşlar.... Son 4-5 gündür korkunç bir boğaz iltihabı yüzünden yatakdan kalkamadım. Şu an biraz daha iyi gibiyim. Bu hastalık Kanada'da başıma gelseydi ne yapardım bilmiyorum. Sağolsun Zekiye annem ve kendi annem baktılar, hem bana hem Ege'ye. Yanlızlığın böyle zamanlarda ne zor olduğunu, sevenlerinin yanında olmasının ne güzel bir nimet olduğunu bir kez daha anladım.. Buluşma ile ilgili olarak son gelişmelere göre çoğunluk 3 Temmuz gibi daha uygun. Ben de o sebeble 3 Temmuz olsun diyorum. Saat olarak sabah 10 gibi sanıyorum uygun olacak. Hem trafik çok yoğunlaşmadan orada olmak, hem de kalabalıga kalmamak icin. Gerçi cok ünlü bir yer olduğundan kalabalık konusunda çok emin olamıyacağım. Adres olarak Çengelköy merkezde Çınaraltı Kahvesi ya da Süper Baba kahvesi. Kime sorsanız gösterir.. Ben birkaç gün önce gidip görüşürüm yetkililerle. Yeme-içme konusunda tercihleri size bırakıyorum. Cafenin güzel bir menüsü var. Sizlerin değişik önerileri olursa ne ala.. He

İçli Köfte

Resim
Merhaba Arkadaşlar..Uzun bir aradan sonra yeniden yemeke tarifleriye merhaba.. Burada verdiğim tarifler web sayfamın genel yapısına göre biraz daha özel tarifler oluyor. Bu tarifte sevgili kayınvalidem Zekiye anneme ait. Muhteşem bir lezzet. Fotoğrafda tereyağsız gözüküyor çünkü daha hafif olması için biz tereyağ koymuyoruz. Ama arzu ederseniz siz ekleyebilirsiniz. Annem Adana'lı olduğu için oranın usulüyle yapıyor. Aslında çok çeşitli yapılanları da var. Mesela dövme buğdayla yapılanı da var ama annem bunun daha lezzetli ve hazmının daha kolay olduğunu söylüyor. Denerseniz beğeneceğinizden eminim.. Malzemeler; - 2 su bardağı ince bulgur - 1 orta boy soğan - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1 çay kaşığı kimyon - 1,5 su bardağı irmik - 1 dolu tatlı kaşığı tuz İçi için; - 1/2 kilo kıyma - 125 gr margarin - 4 orta boy soğan - 1 çay kaşığı toz kırmızı biber - 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz - 1 çay kaşığı kimyon Yapılışı; - Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın. 1 saat bekletin. - İrmiği ıs

Bulusma

Merhaba Sevgili Dostlar..... Çoğunuzun bildiği gib bir haftadır İstanbul'dayım. Buluşmaya az kaldığı için heyecanım da oldukça fazla. Günler çok hızlı geçiyor burada. Hergün yeni şeyler yaşıyoruz ve bu çok mutlu ediyor beni. Sizlerden burada da mesajlar almak ayrı bir mutluluk. İyi ki varsınız... Buluşma ile ilgili olarak bir iki değişik gelişmeler oldu. Fethiye ne yazık ki o tarihde burada olamayacak. Ben çok üzüldüm ama tatili çok kısa olduğu için İstanbul'da kalamıyor. Umarım gelecek sefere görüşürüz. Tarih Temmuz başı demiştik ama ben bu mesajla 3 secenek sunacağım ve son karara varalım diyorum. Yeter ki gönüller bir olsun. Değil mi? 26 Haziran 3 Temmuz ( Bu tarih Zeynep'e uymuyor, ama ilk tercih olduğu için yinede yazdım) 10 Temmuz Hepsi Pazar gününe denk geliyor. Yer çoğunlukla Çınaraltı kahvesi olarak oy aldığı için, orası diye saptandı. Yemek içmek konusunda serbest bir yer. Katılan arkadaşlar birşeyler getirip paylaşırsak yemek sorunumuz kalmaz. Çoğu arkadaşım bu

Boğazda Lezzet Turu..

Resim
Bu görüntülerin yanında hiçbir söze gerek yok sanırım..

Sodalı Börek

Resim
İşte İstanbul'da geldiğimden beri yayınladığım ilk tarif. Arkası çok güzel geliyor, şimdiden soyleyeyim. Çok zaman ayıramadığım için geç yayınlıyorum, affınıza sığınarak... Bu böreğin tarifi Annem'den. İlk geldiğim gün yapmıştı, Zekiye Annem'de (eşimin annesi) çok beğendiğinden o da yaptı ardından. Yani geldiğimden beri bu böreğe doydum diyebilirim. Malzemeler; - 5 adet yufka - 2 yumurta - 2 şişe soda (200 ml.lik) - 1 çay bardağı sıvı yağ - 200 gr beyaz peynir - 6-7 dal maydanoz Yapılışı; - Beyaz peyniri rendeleyin ve kıyılmış maydanozla karıştırın. - Yumurtaları derin bir kabın içinde çırpın. Soda ve yağı ekleyin. - Yufkanın birini yağlamadığınız tepsiye serin. Yurfkaların yarısını bu şekilde bitirin. - Beyaz peyniri yufkaların üzerine dağıtın. - Diğer kalan yufkalaraıda aynı şekilde üstüste dizin ve bitirin. - Böreği kare kare dilimleyin. - Sodalı sıvı karışımı böreğin üzerine dökün ve en az 1 saat bu şekilde bekletin. - 220C de üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun.