Annemin Gününden Lezzetler
Geçen cumartesi annemin günü vardı. Aman ne hazırlık ne hazırlık. Hele de evde iki afacanla..Kardeşim çalıştığı için Yağmur'a annem bakıyor. Biz de buraya gelince tam olduk yani. Halimiz evlere şenlik. Gerisini siz düşünün diyorum artık.
Bol kalorili, bol lezzetli ve hoş sohbetli bir gün oldu. Yaptığımız börekler, tatlılar tam puan aldı misafirlerimizden. Menüyü ben oluşturduğum ve hemen hepsini ben yaptığım için daha bir gururlandım övgüler karşısında. Annem de 'benim kızım beceriklidir'diyerek onayını belirtmiş oldu..
Neler mi yaptık;
Mantarlı ve Kabaklı Kol Böreği
Avcı Böreği
Havuçlu ve Salatalıklı Patates Salatası
Portakal Ağacının Tahinli Kurabiyesi
Sevgili Tijen'in Antalya Piyazı
Ben üstünü dereotu, maydanoz, domates, yeşil soğan ve rokayla süsledim.
Yine Portakal Ağacından Çikolatalı Fransız Keki
Bir de benim her zaman yaptığım Vanilyalı Pudingli ve Muzlu Tartım vardı. Bunun fotoğrafını son anda misafirler geldiği için çekemedim. Ama burada hem tarifi hem de fotoğrafı bulunmakta. En beğenilen bu oldu:))) Bu sefer ben üstüne Dr. Oetker'in hazır çilek ve frambuaz sosunu döktüm. Bu şekilde çok daha harika oldu. Eğer hazır sos yoksa ya da bulamadıysanız, taze çilekleri ya da frmbuazları blenderdan geçirin. Biraz şeker ilavesi ile bir miktar pişirin ve tatlınızın üzerine dökün.
Böreklerin ve patates salatasının tarifini en kısa zamanda yayınlayacağım.
Bol kalorili, bol lezzetli ve hoş sohbetli bir gün oldu. Yaptığımız börekler, tatlılar tam puan aldı misafirlerimizden. Menüyü ben oluşturduğum ve hemen hepsini ben yaptığım için daha bir gururlandım övgüler karşısında. Annem de 'benim kızım beceriklidir'diyerek onayını belirtmiş oldu..
Neler mi yaptık;
Mantarlı ve Kabaklı Kol Böreği
Avcı Böreği
Havuçlu ve Salatalıklı Patates Salatası
Portakal Ağacının Tahinli Kurabiyesi
Sevgili Tijen'in Antalya Piyazı
Ben üstünü dereotu, maydanoz, domates, yeşil soğan ve rokayla süsledim.
Yine Portakal Ağacından Çikolatalı Fransız Keki
Bir de benim her zaman yaptığım Vanilyalı Pudingli ve Muzlu Tartım vardı. Bunun fotoğrafını son anda misafirler geldiği için çekemedim. Ama burada hem tarifi hem de fotoğrafı bulunmakta. En beğenilen bu oldu:))) Bu sefer ben üstüne Dr. Oetker'in hazır çilek ve frambuaz sosunu döktüm. Bu şekilde çok daha harika oldu. Eğer hazır sos yoksa ya da bulamadıysanız, taze çilekleri ya da frmbuazları blenderdan geçirin. Biraz şeker ilavesi ile bir miktar pişirin ve tatlınızın üzerine dökün.
Böreklerin ve patates salatasının tarifini en kısa zamanda yayınlayacağım.
Masallah,
YanıtlaSilTurkiye'deki bu gun olayi beni oldurur :), neler hazirlamissin oyle Hanife'cim, hepside muhtesem gorunuyor, tarifleri bekliyorum yakin zamanda,
annene sevgiler, egeme opucukler
zeynep
Hanife umaraım bu güzel şeylerin tariflerini bizden esirgemezsin.
YanıtlaSilÖzellikle mantarlı kabaklı böreğin tadını çok merak ettim mutlaka denemeliyim.
valla bende avcı böreğini çok merak ettim tarif isteriz:))))))))))))))))
YanıtlaSilhepsi süper gözüküyor ellerine sağlık hayatım
nihan
Sevgili Zeynep, Nihan,Özlem ve Nilüfer..
YanıtlaSilMesajlarınız için teşekkür ederim. Tarifleri en kısa sürede yayınlayacağım. Kilo sorununu bende yasıyorum ama az yiyerek ve cok seyrek yaparak care bulacagız sanırım. Ama yinede bu lezzetler olmadan olmuyor degil mi??
Sevgiyle kalın...
Hmmmm ellerine saglik Hanife. Gercekten hepsi birbirinden lezzetli tarifler. Umarim misafirler hangisi daha lezzetli, hangisini ilk once tatsak diye karar verememislerdir :-)
YanıtlaSilAilene, sana ve kucuk beye guzel tatiller dilerim...
Sevgiler, Mihri.
merhabalar hanife hanım..öncelikle çok güzel bir günlük hazırlamışsınız.ben 15 gündür falan günlüğünüzü sessizce takip ediyorum ama bu fransız keki görünce dayanamadım açıkcası:)yanlız bir şey sorucam bitter yerine sütlü çikolata kullansak ne olur ben bunu hep merak etmişimdir bilgilendirirseniz memnun olurum..tşkler kolay gelsin!..
YanıtlaSilBalıkesirdenKÜBRA
Sevgili Mihri..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Seni sayfalarımda görmek çok mutlu. Yaptıklarımızın hepsi cok leziz olmuştu. Misafirler bayıldı hepsine.
Ben de sana güzel ve mutlu günler diliyorum..
Merhaba Kübra Hanım..
Sayfalarıma yorumlarınızı da beklerim her zaman.
Fransız keki için, ben de geçen gün yarı yarıya bitter ve sütlü çikolata ile yaptım ve şekeri biraz hissedilir dereceydi. Tamammen bitterle yapıldığında şeker ölçüsü çok olmayan bir kek. Ama tamamen sütlü kullanırsanız şekeri biraz daha azaltmalısınız bence..
Denerseniz umarım beğenirsiniz..
İstanbul'dan sevgiler..
cevabınız için teşekkür ederim..
YanıtlaSilyani tek fark şekeri anladığım kadarıyla.evimde sütlü çikolata her zaman bulunurda. pasta yapacağım zaman tereddüt ediyordum belki olmaz diye.bunu öğrendiğim iyi oldu tekrar tşk.ler..
KÜBRA
Rica ederim sevgili Kübra.. Lezzetde çok fazla fark yaratacağını sanmıyorum ama bitter çikolata ile daha koyu bir renk alyor kek. Siz yarı yaraıda kullanabilirsiniz belki..
YanıtlaSilSevgiler.