Hanifenin Tarifleri: Arkadaslarimdan Denemeler

Salı, Şubat 21, 2006

Arkadaslarimdan Denemeler



Merhaba Sevgili Dostlar,

Yogun bir hafta sonu gecirdim; ailemle ve arkadaslarimla beraberdim. Ne cok ozlemisim; yemek yapmayi, oglumla oynamayi, arkadaslarimla uzun sohbetler etmeyi, blog arkadaslarimin sayfalarini gezmeyi...
Dun ailecek disari ciktik, hava soguk oldugundan kapali mekanlardaydik yine, ama gittigimiz carsidaki bahce calismalari o kadar guzeldi ki.. Cektigim fotograflari buradan gorebilirsiniz.

Portakal Receli

Mutfak islerine gelince, Fethiye'nin muhtesem lezzetli recelini yaptim. Gunlerdir aklimdaydi, bir vakit bulup deneyememistim ve sonunda ben de yaptim:) harika oldu. Siddetle tavsiye ederim. Hatta ben tatli niyetine bile yiyorum:) Hayatimda denedigim ikinci recel tarifi ve bu kez basardim.(ilkini hic sormayin.) Denemek isteyenler icin tarif burada. Ben turunc meyvasini bulamadigimdan portakal ile yaptim. Benim recelim cok sulu olmadi, belki ben az su koydum belki suyunun tamamini cekti. Ama sIk sIk yapacagim bu receli artik. Tarifi icin tesekkurler Fethiye.


Markete gittigimde bizim oralarda kan portakali denen cinsini gordum ve onlardan aldim. Aromasi daha guclu gibi sanki, lezzetde cok fark yok. Portakalin kabugunu sekerle karistirip kek ve kurabiylerde kullanmak uzere buzdolabina kaldirdim. Portalain bir kismini yedik, kalanini ince ince dilimleyip kuruttum, demlige atiyorum 1-2 dilim hos bir tat ve koku veriyor..


Yulaf Ezmeli Sandvicler

Sevgili Tulin'in harika tarifleri arasinda gezinirken ne zamandir aklimda olan tarife rastgeldim. Turkiye'de pastanelerde satilan puf puf sandvic ekmekcikleri. Arasina domates ve beyaz peynir koyup yerdik, misafirlere ikram ederdik. Tarifi ayni sekilde uyguladim, sadece icine bir miktar yulaf ezmesi kattim. 1/2 bardak un yerine ayni miktarda yulaf ezmesini sutun icinde ezip hamura ekledim. Ne zamandir yulaf unu ariyor ve bulamiyordum. Yulaf ezmesini direk unun icine karistirip pisirdigimde de cok sert kaliyordu. Bu sayede yulaf taneleri hissedilmedi ve tadi cok daha iyi oldu.

Ayni hamurdan baska bir lezzet daha yaptim:)


Zeytin Ezmeli Corekler

Hamurdan limon buyuklugunde parcalari beze yapip oklavayla actim, arasina zeytin ezmesi surdum ve rula yapip etrafinda cevirdim.. Hmmmm enfes.. (Ozellikle beyaz peynirle tavsiye edilir)
Zeytin ezmesi icin; bir miktar zeytini blendarda pure haline getiriyoruz. Zeytinin cinsine gore zeytinyagi ekleyebilirsiniz. Damak zevkinize gore baharatlarla tadlandirabilirsiniz, biraz kekik, biraz taze cekilmis karabiber, belki biraz biberiye.. Zevk sizin...

Afiyet seker olsun efendim:)))

Bol kahkahali, sicak ve isikli gunler.............

At 12:29 ÖS, Şubat 21, 2006, Anonymous sermin said...

hanife hepsinin tadi cok guzel olmustu ellerine saglik sadece zeytin ezmeli corekten yemedim onu bilemiyorum ama eminim oda digerleri gibi harikadir zeytin ezmeli coregi denemek istiyorum cunku ben zeytinli hamur islerini cok seviyorum sevgiler

 
At 1:28 ÖS, Şubat 21, 2006, Blogger Hanife said...

Sermin'cigim,
Zeytin ezmelisini yularda gorudgun kadar yapmistim:) Siz gelmeden Cengiz Bey (ki onun sevmeyecegini umdugumdan az yapmistim) hepsini yemisti:) O yuzden size ikram edememistim. Zeytin ezmelisi cok guzel oldu. Denersen cok seveceksin, eminim..

 
At 2:52 ÖÖ, Şubat 22, 2006, Blogger evcilkedi said...

Merhaba Hanife, tarifi deneyip beğendiğine nasıl sevindim anlatamam. Ne kadar yaratıcısın, çok güzel şekillendirmişsin, hem zeytin ezmesi koymak çok iyi fikir. Ellerine ve yüreğine sağlık. Tekrar blog dünyasına dönmene çok sevindim:-) Görüşmek üzere...
Tülin

 
At 9:08 ÖÖ, Şubat 22, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Tulin,
Ben hamuru cubuk seklinde yuvarlayip dugum attim:) Zeytinlisi cok guzel oldu, denersen seveceksin:)
Tesekkur ederim.

 
At 1:10 ÖS, Şubat 23, 2006, Blogger ipek said...

merhaba
bende size özenip yeni blogcu oldum.Benide linklerinize eklerseniz sevinirim.
www.blogcu.com/limonbahcesi/
ellerine sağlık
sevgiler
ipek

 
At 5:08 ÖÖ, Şubat 24, 2006, Anonymous ece said...

Ben de bu reçelin turunçtan olanını yapıyorum.Gerçekten şekli çok orjinal ve tadı daha da orjinal oluyor.Ellerine sağlık,selamlar..

 
At 7:04 ÖÖ, Şubat 24, 2006, Blogger Hanife said...

Ipek,
Tabii seni de listeme eklerim. Tesekkruler.

Ece Merhaba,
Fethiye'de aslinda bunu ilk kez turucla yapmisti, daha sonra limonla denemisti. Ben turuncu bulamadim, o daha guzel oluyordur belki, bilemiyorum. Ama bu sekilde de ben cok sevdim.

 
At 10:48 ÖÖ, Şubat 24, 2006, Blogger fethiye said...

afiyet olsun hanife :) ellerine saglik.

 
At 1:29 ÖS, Şubat 25, 2006, Blogger Hanife said...

Tesekkurler Fethiye..

 

<< Home