Hanifenin Tarifleri: Bol Cikolatali Kek

Cumartesi, Şubat 25, 2006

Bol Cikolatali Kek

Posted by Picasa

Iki gun once yaptim aslinda bu keki, ama yayinlamaya firsat ancak buluyorum. Dun anne ve ogul soguk alginligindan muzdarip, yatakta gecirdik gunumuzu. Bugun biraz daha iyiceyiz, ama hala kirginlik var. Bol dinlenme ve C vitaminiyle atlatabiliriz umarim.. Ege simdi uyuyor, ben de biraz kitap okudum, uzandim. Ege ayaktayken bilgisayarin basian gecmem biraz zor, yanima gelip heryeri kurcaliyor, tuslara basiyor. Biraz post yayinlamayi e postalarima bile zor bakiyorum. Firsat budur deyip yaziyorum tarifimi;

Bu kadar yogun cikolatali keki ilk kez denedim. Tarif tamamen uydurma:) Bildigim bazi kurallari uyguladigim, evde ne varsa kullandigim bir kek yaptim ve tadi cok guzel oldu. Ama olabildigince az yenmesi gereken bir lezzet, bol kalorili ve bol cikolataliiiiii.... Vanilyali dondurma ya da bir miktar kremayla yemenizi tavsiye ediyorum..

Malzemeler;

- 150 gr bitter cikolata
- 150 gr krema
- 3 yumurta (sarisi ve aki ayrilmis)
- 1 kap seker
- 1-1,5 kap un (unun cinsine gore miktar degisebiliyor, kek kivami alana kadr)
- 1,5 cay kasigi kabartma tozu


Yapilisi;

- Firininizi 170C ye ayarlayin.
- Yumurta aklarini bir tutam tuzla once dusuk derecede cirpin. Derecesini artirarak cirpmaya devam edin ve kopuk kopuk olana kadar devam edin cirpmaya, oyle ki kati bir krema kivamina gelinceye kadar devam edin. Bu karisimi buzdolabinda bekletin.
- Kremayi sos kabinda kaynamasina izin vermeden isitin. Ufak parcalara ayirdiginiz cikolata parcalarini sosun icin ekleyip, karistirarak eritin.
- Ayri bir kabin icinde seker ve yumurta sarilarini cirpin. Seker eridikten sonra karisimi cikolatali kremaya ekleyin ve cirpmaya devam edin.
- Unu ve kabartma tozunu eleyin. Hazirladiginiz cikolatali karisima bir kasik yardimiyla unu yedirin. Yumurta aklarinida ekleyin, bir spatula yardimiyla cok karistirmadan yedirin.
- Yaglanmis ve seker serpilmis orta boy firin kabinda ya da sufle kablarinda pisirin. (Ben yuvarlak kek kabinda pisiridim ve 3o dk kadar pisirdim)
Kurdan testiyle kontrol edebilirsiniz, ya da benim gibi ici biraz sivi kalinca firindan cikarabilirisiniz..

Afiyet Olsun.

At 3:13 ÖS, Şubat 25, 2006, Blogger Hülya YILMAZ said...

öncelikle geçmiş olsun.
hasta hasta bunlarla uğraşmışsın...
benim oğluşum (19 yaşında) çikolatalı mamulleri çok sever. ben de ona yapayım.

 
At 4:35 ÖÖ, Şubat 26, 2006, Blogger evcilkedi said...

Sana da oğluşuna da geçmiş olsun Hanife.
Yine çok baştan çıkarıcı bir lezzet olmuş. Evde hep blok çikolata bulunduruyorum, ne zaman lazım olacağı bilinmez diye. Bunu denemeli...ellerine sağlık.Selamlar

 
At 5:02 ÖÖ, Şubat 26, 2006, Blogger yemekvebiz said...

Hanife ciğim eline sgalık, tadı muhteşemdir krema ve cikolata ! ustelik kendin yapmıs olman cok daha guzel tebrik ederim canım,

Sevgilerimle
Figen

 
At 11:05 ÖÖ, Şubat 26, 2006, Blogger ipek said...

ellerine sağlık.Bu tarifin bir benzeri bende var.Bende yapacağım.Minnoşa geçmiş olsun.Benim kızımda bayılır.Deneyeceğim.Bu arada bende yeni blogcuyum.Arada banada bir uğrayın.
Sevgiler
www.blogcu.com/limonbahcesi/
ben ekledim bile.
ipek

 
At 2:09 ÖS, Şubat 27, 2006, Blogger Mutfakta Zen said...

geçmis olsun hanife'cigim.. biran önce iyiles dilerim.
ege'cigin hastaligi seni kendininkinden daha çok üzmüstür eminim. ikiniz de turp gibi olun insallah!
tijen

 
At 3:43 ÖÖ, Şubat 28, 2006, Blogger Sibel said...

Önce geçmiş olsun, sonra da ellerine sağlık Hanife! Yeniden evde olup böyle nefis lezzetler deneyebilmek keyiflidir umarım senin için (valla ben şahsen özlemiştim yazılarını:) Kekin şahane gözüküyor, al bir çatal, ban dondurmaya diyor adeta:))

 
At 7:47 ÖÖ, Şubat 28, 2006, Blogger Hanife said...

Mesaj yazan ve gecmis olsun dileyen tum arkadaslara tesekkur ederim.
Bugun biraz daha iyi gibiyim, mesajlariniz cok iyi geldi bana, yeniden tesekkurler...
Kek cikolata sevenler icin ideal bir lezzet. Yapacak olanlara afiyetler olsun diyorum;)

 
At 3:57 ÖS, Ocak 15, 2010, Anonymous Adsız said...

I want not concur on it. I over nice post. Particularly the appellation attracted me to study the unscathed story.

 
At 1:55 ÖS, Ocak 19, 2010, Anonymous Adsız said...

Amiable post and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

 

<< Home