Hanifenin Tarifleri: Enginar Koftesi

Çarşamba, Mart 01, 2006

Enginar Koftesi



Deniz bana bu tarifi gondereli o kadar zaman oldu ki. Bir enginar alip deneyemedim, ne buyuk hataymis dedim ama yedikten sonra. O kadar guzel oldular ki, esim de hayatinda ilk kez boylece enginar yemis oldu . Tarifi mutkala deneyin derim o yuzden. Fazla soze gerek yok, Deniz'in keni aktardigi sekilde tarif;

Yunan Usulu Enginar Koftesi

(mezeye yakisiyor)

6 adet taze enginar
3 yumurta
1/2 cay kasigi tuz ve karabiber karisimi
1 ezilmis sarmisak
4 ince dogranmis yesil sogan
1/4 kap kiyilmis dereotu veya maydanoz (hangisi varsa)
1/4 kap kefalotiri peyniri (yunan peyniridir) sayet yoksa parmesan peyniri
1 kap galeta unu
1 kap kizartmak icin siviyag

Enginarlari temizleyip kucucuk dograyin.Yumurta,sogan,baharat,dereotu ve peyniri
ekleyin, guzelce karistirin.Kucuk toplar yapip galeta ununa bulayin.Altin rengi alana kadar kizartin.
Eger mumkunse sarmisakli sosla servis yapin.

At 2:50 ÖS, Mart 01, 2006, Blogger yemekvebiz said...

Enginarlar burada da cogaldi simdi, alip yapayim ama yapraklarini napacagim, atmaya kiyamam ki onlari ben, onlarida birsekilde halledip siyirarak tuketmeliyim :))
Guzel bir tarif, tesekkurler Deniz, Tesekkurler Hanife.

Zeynep

 
At 3:25 ÖS, Mart 01, 2006, Blogger Hanife said...

Zeynep'cigim,
Dis kabuklari sevdigin bir sosa batirip yiyebilirsin, tabii hasladiktan sonra:)) Sarimsakli yogurt mesela, ya da mayonez yagsizindan tabii..
Dene bu raifi, cok guzel gercekten, ozellikle et yemegiyle yakisacagina inaniyorum..

 
At 8:10 ÖÖ, Mart 02, 2006, Blogger Nezaket said...

Enginari genelde zeytinyagli yapip icine de sebzeler dolduruz ya hani. Acikcasi baska turlu enginar da yapmayi hic dusunmemistim. Benim icin cok guzel bir alternatif oldu. Cok tesekkur ederim.

 
At 12:15 ÖS, Mart 02, 2006, Anonymous Adsız said...

kefalotiri peyniri bizim izmirde sikca kullandigimiz tulum peynirine benzer.
Sevgiler
tata

 
At 2:49 ÖS, Mart 02, 2006, Blogger Hanife said...

Nezaket,
Ben enginari cok severim. Zeytinyagli yemegini de yaparim. Dolmasina giren tum malzemelerle karisik yemegi de guzel olur. Ama bu kofte cok leziz..

Tata merhaba,
Kefalotiriyi bilmedigim icin ben parmesan kullandim. Sizin verdiginiz bilgi icin tesekkurler. Boylece ikisinin yerine hangi peynirin ikame edecegini ogrenmis olduk..

Sevgiyle.....

 
At 7:40 ÖS, Mart 02, 2006, Anonymous Deniz Guney said...

Begendigine sevindim Hanife:)Eline saglik...

 
At 9:39 ÖS, Mart 02, 2006, Blogger Hanife said...

Tesekkurler Deniz. Senin de ellerine saglik..

 

<< Home