Hanifenin Tarifleri: Paella

Pazar, Mayıs 21, 2006

Paella



Ne zamandir yapmayi isteyip bir turlu firsat bulamadigim bir tarifi sonunda denedim. Buna ne kadar Paella denilir bilmem ama genellikle yaptigim gibi, arastirdigim tariflerden yola cikarak kendi damak zevkimize gore bir yemek yaptim. Cogu tarifte sosis, midye gibi malzemeler de vardi, ama ben bunlari kullanmadim, et olarak sadece tavuk gogsu ve karides ekledim.

Yaninda karisik bir salata, belki bir ayranla bile tek basina bir ogun olabilir bence. Denemek isterseniz buyrun benim Paella tarifim;


Malzemeler;

- 1 adet kuru sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 adet tavuk gogsu
- 15-20 adet karides (ben dondurulmus kullandim)
- 200 gr mantar
- 1 adet dolmalik kirmizi biber
- 1 tutam safran
- 1,5 su bardagi pirinc
- 2-2.5 su bardagi tavuk suyu ya da su
- 3-4 yemek kasigi siviyag
- tuz ve karabiber

Yapilisi;

- Tavuk gogsunu kusbasi dograyin. Mantar ve kirmizi biberi irice dograyin, sogan ve sarimsagi yemeklik kiyin.
- Dogradiginiz tavugu 2 yemek kasigi siviyagda soteleyin. Baska bir tabaga aktarin.
- Ayni tencerede sogan, biber ve sarimsagi yine bir miktar yag ilavesiyle pisirin, mantarlari ekleyin, surekli karistirarak pisirin.
- Safrani, tuzunu ve biberini ilave edin.
- Suyla yikayip nisastasini akittiginiz pirincinizi ekleyin ve 3-4 dk kadar karistirarak kavurun. Haslanmis karidesleri ekleyin.
- Ilik et suyunu ya da suyu ilave edin. Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin...

Afiyet Olsun..

Not: Sebzelere ek olarak yesil biber ve domates kullanabilirsiniz. Ben dondurulmus karides kullandim, cig olarak kullanacaksaniz yemege ilave etmeden once bir muddet haslayabilirsiniz.

At 1:03 ÖÖ, Mayıs 22, 2006, Blogger Safran said...

Hanifeciğim çok duydum ama ben hiç denemdim bu lezzeti, ellerine sağlık ben de senin yaptığın şekliyle deneyeceğim, en içten sevgilerimle, oğlumu da öpüyorum :)

 
At 2:09 ÖÖ, Mayıs 22, 2006, Blogger vintage biscuit said...

safran nasıl yakışıyoo dimiiiiiiiiiii. süper

 
At 6:58 ÖÖ, Mayıs 22, 2006, Blogger Hanife said...

Safran'cigim,
Tarifi denersen seversin umarim, sebzeli etli pilav turu bir tadi oldu, cok yabanci bir tad degil yani:))
Mert'i ve seni cok opuyoruz biz de..

 
At 1:27 ÖS, Mayıs 22, 2006, Blogger evcilkedi said...

Ellerine sağlık Hanife'ciğim, ben de sosisi atlayıp midyeli pişirme deneyiminde bulunmuştum. Gerçi eşim beğendi ama malum ben deniz ürünleri özürlü olduğum için tatmamıştım bile. Senin tavuklu tarifin tam bana göre. Bu arada bıraktığın yoruma ve ilgine çok çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettin. Cok şükür normal yasantima döndüm, inşallah arayı kapatırım yavaş yavaş:-) Sevgiler

 
At 3:20 ÖS, Mayıs 22, 2006, Blogger Hanife said...

Tulin'cigim,
Hosgeldin, seni gormek ne kadar guzel. Insallah guzel tariflerini yakinda bolca gorebiliriz..
Ben de midye ve sosisi atladim, aslainda midyeyi severim, ama olsa zaten pilavda harcamazdim:))
Tavuklusu cok guzel oldu, denersen umarim begenirsin..
Sevgiler..

 
At 7:04 ÖÖ, Mayıs 23, 2006, Blogger Zeynep Seda said...

Hanifecim benim esim bayilir paella ya! Ama tulin gibi benim de pek midye ile aram yok, daha once hep deniz urunleri ile yapilanlari ayiklayarak yerdim:) Ama artik gerek kalmadi sanirim;)

Sevgiler, kocaman opucukler!

 
At 7:30 ÖÖ, Mayıs 23, 2006, Blogger Küçük Evin Mutfağı said...

Sevgili Hanife,
Bugün şansa öğlen yemekte Paella yedim. Nefisti. Safranı biraz daha fazla koymuşlar. İçine iri doğranmış balık parçaları ve halka halka kalamar da koymuşlar. Birde küp küp doğranmış ve kızarmış kabak ve patlıcan ilave etmişler. Hepsi birer fikir tabii.. Ellerine sağlık. Pınar

 
At 2:55 ÖS, Mayıs 23, 2006, Blogger Hanife said...

Zeynep'cigim,
tavuklusunu seveceksiniz saniyorum, bu pilavin hic de oyle yabanci bir tadi olmadi, denersen umarim begenirsiniz..

Pinar'cigim,
Ben disarda hic yemedim, cok degisik malzeme kattiklarini biliyorum, bahsettigin gibi kalamar, scallop (sanirim deniz taragi) eklenen tarifler de var.
Sevgiler, opucukler..

 

<< Home