Cumartesi, Nisan 02, 2005

Kremalı Pestolu Dil balığı


Ne zamandır dil balığı için güzel bir tarif arıyordum. Bu yemek için yemek ve biz grubundan sevgili Zeynep Töre' nin verdiği tarifden ve geçen gün aldığım yemek dergisindeki pestolu dil balığı tarifinden yararlandım. Ortaya müthiş bir yemek çıktı ve masaya geldikten 1o dk sonra bitti.. Ben yemeğin sonunda, tavada kalan suyuna ( hiç adetim olmadığı halde) ekmek batırıyordum, hımmm hımm diye diye.. Eğer sizde benim gibi balıkseverlerdenseniz bu tarifi kesinlikle not edin derim.
Ben dil balığı ile yaptım ama somon, levrek gibi balık filetosuylada pişirilebilir.


Malzemeler;

- 6 dilim dil balığı filetosu
- 1 iri boy sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı pesto ( Hazır bulamayanlar için tarifini aşağıda vereceğim)
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 1/2 kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı kadar krema
- tuz, karabiber

Yapılışı;

- 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, pesto ve limon suyunu derin bir kasede karıştırın. Balıkları bu karışıma iyice bulayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.


- Süre sonunda, teflon tavaya küçük küçük doğradığınız sarımsak ve soğanları zeytinyağı ile pembeleşene kadar çevirin. Balıkları ilave edin. Her iki tarafını 4-5 dk kadar pişirin.


- Kalan sosu ilave edin . Tavayı sallayarak sosu yayın ve kramayı ekleyin. Tuzunu biberini ekleyin. 4-5 dk kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Yeşil salata ile servis yapın..

Ben bu yemek için kullandığım pestoyu satın aldım. Ancak tarifi çok zor değil. Ben internetde birkaç tarif buldum ve birini buraya aktarıyorum.. Daha fazla pesto tarifini burada bulabilirsiniz.

Malzemeler;
- 2 kap taze fesleğen
- 1/4 kap rendelenmiş parmesan peyniri yada eski kaşar
- 2/3 kap zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı yada ceviz
- 3 diş sarımsak, ince dilimlenmiş

Yapılışı;

- Fesleğen, sarımsak, çam fıstığı yada ceviz ve peyniri robotda çekin. Zeytinyağını ekleyin. Krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Ağzı kapalı bir kavanozda muhafaza edin.

Pesto makarnalarla harika oluyor.
Verdiğim bu tarifi aynı ölçülerde azaltarakda uygulayabilirsiniz. Pesto muhteşem bir tad. Kesinlikle tavsiye ederim..

Afiyet Olsun...

2 yorum: