Hanifenin Tarifleri: Beklenen Tarifler

Cuma, Haziran 09, 2006

Beklenen Tarifler

Gecen gun yayinladigim dogumgunu lezzetlerinin tarifleri icin soz vermistim, biraz gecikti ne yazik ki, bundan dolayi ozur dileri sevgili dostlar..
Tarifleri begenmeniz ve guzel gunlerde denemeniz dilegiyle....


Cikolata Soslu Cheesecake
Malzemeler;

Tart hamuru icin:
- 2 kap yulafli biskuvi kirigi, rondoda iyice ogutulmus
- 4 yemek kasigi tereyag

Ic Dolgusu icin:
- 500 gr krem peynir (philedelpia)
- 3/4 kap eksi krem ya da suzulmus yogurt (yogurt tatli olmali)
- 4 adet yumurta
- 1 kap seker
- 2 tatli kasigi limon suyu
- 1 limon kabugu rendesi, cok ince sekilde rendelenmis

Ustu icin:
- 50 gr aci cikolata
- 50 gr krema



Yapilisi;

- Tereyagini eritin ve rondoda cektiginiz biskuvi kirigiyla karistirin, elinizle yogurarak yagi biskuviye iyice yedirin. Kelepceli kalibinizin (ben 21 cm capinda kalip kullandim) dibine esit sekilde yayin, bastirarak ya da minik bir tavanin tersiyle vurarak iyice butunlesmesini saglayin. Ic dolguyu hazirlayana kadar dolapta sogumasi icin bekletin.
- Krem peyniri derin bir kabin icinde mikserle karistirin. Krema kivamina gelince sekeri ekleyin. Mikserle karistirin.
- Yogurt ya da eksi kremayi ekleyin ve karisimi yedirene kadar dusuk hizda cirpin. Yumurtlari, herbirini teker teker kirarak karisima yedirin. Malzemeyi cok fazla karistirmamak gerek, icinde hava kabarciklarinin olusmamasi icin.
- Limon suyunu ve rendesini de ekleyip spatula veya tahta kasikla karistirin.
- Sogumus olan kalibin icine dolgu malzemesini koyun.
- 170C isitilmis firinda 45-50 dk kadar pisirin. Orta yeri cok pismeden firindan cikarmalisiniz.
- Pasta soguduktan sonra bicakla kenarlardan gecerek kalibtan cikarin. Buzdolabinda en az 4-5 saat sogutup servis yapin..

Sos icin: Cikolata kiriklarini ayni miktarda kremayla eritin, bunun icin kremayi kaynama noktasina getirin ve icine cikolata parcalarini ekleyin. Cikolatayi karistirarak eritin. Arzu ettiginiz sekilde uzerini susleyin..

Oneriler: Ustunu meyva soslu ya da taze meyvali olarak da hazirlayabilirsiniz..
Ben pastayi bir gun onceden yaptim, ustu biraz coktu o yuzden. Ama bu pasta ertesi gun asil lezzetini buluyor....

Sermin'in Tarifleri

Peynirli Pogaca

Malzemeler;

- 250 gr oda sicakliginda margarin
- 1 cay bardagi siviyag
- 1 su bardagi yogurt
- 2 adet yumurta (birinin sarisi uste surulecek)
- 2 tatli kasigi kabartma tozu
- tuz ve aldigi kadar un

Ici icin;
- 150 gr beyaz peynir
- 6-7 dal maydanoz


Yapilisi;

- Margarin, siviyag, yogurt ve yumurtalari (birinin sarisi haric) karistirin.
- Unu, kabarta tozunu ve tuzunu ekleyin. Kulak memesi kivaminda hamurunuzu hazirlayin.
- Peyniri rendeleyin ve kiyilmis maydanozla karistirin, arzunuza gore baharatlandirin.
- Yarim saat kadar dinlemis hamurunuzdan pogacalarinizi hazirlayin, uzerine yumurta sarisi surun ve 200 C de uzeri kizarana kadar pisirin..

Tuzlu Kuru Pasta

Malzemeler;

- 250 gr margarin, erimis
- 2 adet yumurta (birinin aki ayrilmis)
- Aldigi kadar un
- 1 cay kasigi mahlep
- kabartma tozu ve tuz

Yapilisi;

- Erimis margarini ve yumurtalari derin bir kabin icinde karistirin.
- Unu, kabartma tozunu ve mahlebi ekleyin, kulak memesi kivaminda hamurunuzu yogurun.
- Hamurunuzu merdanyle 1 cm kalinliginda acin, istediginiz kalipla sekillendirin, ya da minik simitler yapin.
- Once yumurta akina sonra susama bulayin..
- 200C de uzeri kizaran kadar pisirin..


Ahmet'in Tarifleri



Avakado Salsa

- 2 adet avakado,
- 1 adet domates
- 1/4 adet kirmizi sogan
- 1/2 limon veya lime suyu
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- tuz ve tadlandirmak icin baharatlar, kirmizi biber, kisnis vb.

* Sebzeleri yemeklik dograyin ve diger malzemelerle iyice karistirin. Soyulmus avakado iclerinde ikram edebilirsiniz..

Salatalikli Fume Somon

Fume somonlarin uzerine krem peyniri surun, sigara boregi gibi sarin. 2-3 cm genisliginde dilimleyin. Salataliklari boylarina gore enlemesine ikiye ya da uce bolun. Herbir salatayi dik sekilde servis tabagina koyun ve uzerine dilimlediginiz peynirli somonlari yerlestirin. Servis suresine kadar buzdolabinda muhafaza edin..

Afiyet Olsun...


At 12:03 ÖÖ, Haziran 12, 2006, Anonymous ece said...

Hepsi mükemmel görünüyor.Özellikle salatalıklı füme somon sanat eseri gibi.Ellerinize sağlık.

 
At 7:02 ÖÖ, Haziran 12, 2006, Blogger Küçük Evin Mutfağı said...

Ellerine sağlık Hanife'ciğim. Poğaça tarifli not edilmiştir.
Öpüyorum,
Pınar

 
At 8:05 ÖÖ, Haziran 12, 2006, Blogger Hanife said...

Cok tesekkurler sevgili Ece ve Pinar..
Ece'cigim, aynen sanat eseri gibi olmustu salataliklar, Ahmet'in ellerine saglik..

 
At 5:13 ÖÖ, Haziran 15, 2006, Blogger evrenbal said...

Sitenizle ilk kez tanistim, cok hos hem resimler hem de tarifler, elinize saglik.

 
At 9:37 ÖÖ, Haziran 15, 2006, Blogger Hanife said...

Tesekkurler Evren..

 
At 2:55 ÖS, Haziran 17, 2006, Anonymous Hande said...

Cok guzel olmuslar Hanifecim. Fume somon+salatalik cok ideal ani bastiran misafir olasiligan karsi, fune hindi filanla da deneyebilirim sanirim.

Iki evvelki posta baktim da Ege enikonu yakisikli bir delikanli oluyor gitgide. Kendinle ne kadar gurur duysan azdir.

Sevgiler

 
At 1:22 ÖS, Temmuz 13, 2006, Blogger agan said...

hanife ben Agan kabatepe kampindan, eger sensen bi mailleselim aganeren@gmail.com

 
At 6:51 ÖS, Şubat 16, 2007, Blogger Hanife said...

Cok tesekkurler Hande..
Ege kocaman delikanli oldu ablasi:) Cok sagol..

 

<< Home