Hanifenin Tarifleri: Pirasali Kis & Surpriz Muffinlarim

Cumartesi, Haziran 03, 2006

Pirasali Kis & Surpriz Muffinlarim



Son gunlerdeki kosturmacadan ne sayfaya, ne kendime vakit ayirabiliyorum. Bir yandan havanin isinmasiyla her daim parka gitmeler ya da yuruyusler, bir yandan taki-boncuk isleri, bir yandan ev isleri, bir yandan yeni merakim Fimo derken 2-3 saatden olusan bos vektimde ne yapacagimi sasiriyorum tabii. Ege surekli yanimda, oyuncaklariyla oynarken, cizgi film seyrederken bile yanimda, sanirim bu yaslarda anneye duskunluk kimi cocuklarda olagan. Daimi gozdesiyim yani oglusumun. Haliyle o yanimdayken sayfama hic vakit ayiramiyorum, bilgisayarin basina geceleri ya da Ege'nin ogle uykusunda gecebiliyorum .
Bugunde hazir bos vakit bulmusken gecen gun yaptigim tarifleri paylasmak istedim sizlerle.. Kis icin hazirladigim yumurtali, yogurtlu kasirim artinca uydurmaca bir kek yaptim, pastirmali.. Fena olmadi hani, sabah kahvaltisi icin degisik bir lezzet olabilir belki.. Kis icin genelde kullandigim Pâte brisée tarifini uyguladim, bu tur tartlar ve paylar icin cok guzel bir hamur tarifi, milfoyden daha hafif ve yapimi cok kolay..



Pirasali Kis

Malzemeler;

Hamuru icin:
- 1 kap un
- 65 gr tereyag
- 1 tutam tuz
- 4-5 yemek kasigi soguk su

Ic Dolgusu icin:
- 2 adet pirasa
- 1/2 adet kuru sogan
- 1 dis sarimsak
- 3-4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz ve karabiber
- 50 gr beyaz peynir
- 50 gr mozerella
- 1 cay bardagi yogurt
- 1 yumurta






Yapilisi;

- Soguk tereyagini minik parcalara ayirin, unu ilave edin ve catalla karistirin, yagi tamamen una yedirdikten sonra buzlu sudan bir kac kasik alarak hamuru yogurun, sertce bir hamur hazirlayin. Yogurma islemini cok uzatmadan sadece homojen kivama gelene dek yogurmaniz onemli. Hamuru kapali bir kap icersinde ve buzdolabinda 30 dk kadar dinlendirin. Bu arada ic malzemeyi hazirlayin.
- Yikanmis pirasalari incecik kiyin, sogani ve sarimsagi yemeklik dograyin.
- Zeytinyaginda sirasiyla sogan ve sarimsagi pisirin, pirasalari ekleyin. Tuzunu ve biberini ayarlayip, 6-7 dk pirasalar biraz diri kalacak sekilde pisirin.
- 18 cm.lik tart kalibinizi tereyagiyla hafifce yaglayin, hamurunuzu kalibin buyuklugunde acin ve kaliba yerlestirin.
- Sogumus pirasali harca rendelenmis beyaz peyniri ekleyin ve karistirin, hamurun uzerine yayin.
- Yumurta, yogurt ve mozerella rendesini karistirin ve pirasali harcin uzerine esit sekilde dagitin. Isinmis firinda ustu kizarana kadar pisirin.
- Sicak servis yapin..



Afiyet Olsun..




Yukardaki tarifte gecen sos miktarini ben biraz fazla yapmisim. Atmaya kiyamayinca, biraz daha yogurt ilavesi, biraz un ve bir cay kasigi kadar kabartma tozunu ekleyip karistirdim, 3-4 dilim pastirmayi ince kiydim ve malzemeye ekledim. Uc adet muffin kalibini yarisina kadar doldurdum. Kisle beraber attim fisina. Pastirmali keklerim ertesi gun kahvaltima eslik ettiler...

At 4:49 ÖS, Haziran 03, 2006, Blogger Behiye said...

Hanifeciğim, kendimi ayıplıyorum size baktıkça.İncik,boncuk yapıyorsun, fimo merakın var, güzel mamalar yapıyorsun hem de Ege'ciğin ile birlikte.Maşallah diyorum ben. Pırasalı kişin çok lezzetli gözüküyor. Yapacaklarım listesine ekliyorum:) Ellerine sağlık.

 
At 5:49 ÖS, Haziran 03, 2006, Blogger Hanife said...

Kendine haksizlik etme Behiye. Bos durmaya alismamaktan bunlar, evde durmak bana gore degil, biraz da o yuzden bunlarla ugrasiyorum:)
Kisi denersen umarim begenirsin, hafif bir tat..
Sevgiler.

 
At 1:31 ÖÖ, Haziran 04, 2006, Blogger Safran said...

Yine harika bir lezzet Hanifeciğim ellerine sağlık :) Fimonun ortak zevkimiz haline gelmesine de çook mutlu oldum :) Yakışıklı oğlumu da seni de öpüyorum canım :)

 
At 6:57 ÖÖ, Haziran 04, 2006, Blogger Hanife said...

Safran'cigim,
Cok tesekkur ederim canim. Fimo hakkinda soracagim cok sey var aslinda sana, internetden bir iki site buldum, vuruldum insanlarin yaptiklarina. Sana ozel mesaj yazarim..
Biz de sizi opuyoruz..

 
At 7:02 ÖÖ, Haziran 04, 2006, Blogger Hanife said...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

 
At 7:03 ÖÖ, Haziran 04, 2006, Anonymous Adsız said...

Bugun az evvel girip baktým muffinlere yazacaktým yine olmadý:)
Ellerine saglýk ve cok iyi fikir olmus, valla yaratýcýlýk.
optümmmmmmm
Figen

 
At 8:39 ÖÖ, Haziran 04, 2006, Anonymous susam said...

Merhaba hanifecim her iki lezzetinde harika görünüyor canım ellerine emeğine sağlık.yine farklı ve güzel lezzetler ortaya çıkartmışsın paylaşımın içinde teşekkürler.sevgiler gönderiyorum sana ve yakışıklı oğluna :)

 
At 9:47 ÖÖ, Haziran 04, 2006, Blogger Mr_Turkish_Delight said...

Bu kis ve muffin olayi,beni yeni bir paket cukulata acmaya mecbur etti.

cogu sebzeyi normalde pek sevmeme ragmen,bu variasyonda hepsi gider sanirim,Egemde yutmustur herhalde.Afiyet olsun ona da,annesinin de ellerine saglik :-)

slmlar
Mr TD

 
At 10:23 ÖÖ, Haziran 04, 2006, Blogger evcilkedi said...

Merhaba Hanife, ellerine sağlık yine çok güzel tarifler vermişsin. Pate brisee hamurun gerçekten çok hafif, notumu aldım. Ve pırasalı kiş en sevdiklerimden biri, nar gibi de kızarmış! Manavda hala pırasa bulabiliyorken denemeli. Teşekkürler ve sevgiler

 
At 10:57 ÖÖ, Haziran 04, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba TD,
Senin cikolatalarin yaninda ben bu kise falan donup bakmam:) Cikolata her zaman bir numara..
Ege cok sevdi abisi, ham hum deyip yedi:)) Tesekuurler..

 
At 10:59 ÖÖ, Haziran 04, 2006, Blogger Hanife said...

Tulin'cigim,
Tesekkurler canim. Pirasayi ben de ucuza buldum, bolca aldim hemen, yarisini buzluga attim. Kis hamurunu seversin umarim, ban daha once pekanli payda falan da kullanmistim, guzel gercekten..
Sevgiyle arkadasim...

 
At 1:31 ÖS, Haziran 04, 2006, Anonymous Öznur said...

tarifler cok güzel,zebze seven biri olarak pirasali kis deneyecegim,sizinki cok güzel olmus umarim benimkide güzel olur.
http://www:blogcu.com:baharcicegi.
Sevgilerimle

 
At 4:45 ÖS, Haziran 04, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Oznur,
Denersen umarim begenirsin bu tarifi. Sayfani hemen ziyarete geliyorum;))

 
At 12:58 ÖÖ, Haziran 05, 2006, Anonymous yildizcaa said...

tarifler süperr, ellerinize sağlıkkk

 
At 5:36 ÖÖ, Haziran 05, 2006, Blogger Hanife said...

Yildiz,
Cok tesekkur ederim..

 
At 11:54 ÖÖ, Haziran 29, 2006, Blogger Behiye said...

Hanifecim, kişi yaptım sonunda mantarlı,biberli. Çok beğendik, tekrar ellerine sağlık arkadaşım:)

 
At 7:50 ÖS, Haziran 29, 2006, Blogger Hanife said...

Behiye'cigim,
Afiyet seker olsun, begenmene cok sevindim. Ben de bugunlerde yeniden yapsam mi diye geciriyorum aklimdan:)) Yeni bir tarif daha gelebilir yani)
Seninde ellerine saglik arkadasim.

 

<< Home