Hanifenin Tarifleri: Kaymak Tadinda bir Bayram ve Yeni Yil

Cumartesi, Aralık 30, 2006

Kaymak Tadinda bir Bayram ve Yeni Yil

Tarifler dosayada o kadar cok birikti ki. Ben yayinlamaya vakit bulamiyorum, yani bilgisayar basina gecip yazacak vakit bulamiyorum. Ege'den sira gelmiyor hatta..

Bu kaymagi deneyeli haftalar oldu aslinda, nasip bayram ve yeni yil mesajiyla yayinlamakmis..

Kaymak tadinda bir bayram ve yeni yil diliyorum hepimize...
Mutlu, saglikli, basarili bir yil diliyorum, umut dolu, uzuntulerin olmadigi, yuzumuzden gulucuklerin eksik olmadigi bir yil...

Sevgilerimle....



Gecen sene bu tarifin icinde kaymaktan bahsetmistim. Baska arkadaslarda cesitli yontemler denedi kaymakla ilgili.. Fethiye'nin verdigi bu tarif benimkiyle temelde ayniydi ama pisirme sekilleri farkliydi. Oradaki yorumlardan birinde sutu birkac kez kaynatarak uzerine biriken kaymagin alinmasi ile basarili sonuclar alinacagindan bahsedilmisti hatta. Ben de bundan yola cikarak bu tarifi denedim.. Ilk verdigim tarife nazaran daha guzel oldu, daha cok kaymak tadindaydi ve hissedilen yag miktari oldukca azdi..

Bunun icin 2 lt sutun icine yarim litre krema (%35, heavy cream) ekledim. Kisik ateste ve karistirarak kaynattim. Yerinde soguttum ve iyice soguduktan sonra dolaba kaldirdim. Birkac saat sonra cok sarsmadan cikarip uzerinde biriken kaymagi aldim. Bu islemi 4 kere tekrarladim. En son kaynattigimda gece boyunca dolapta beklettim. Sonunda sut yaridan daha fazla azalmisti, 350 -400 gr kadar kaymak elde ettim. Kalan sutle harika bir puding yaptim..
Pastorize edilmemis sut bulabiyorsaniz onunla daha basarili sonuc elde edilebilir belki, o zaman kremaya hic gerek kalmaz hatta.

Zamani olanlara tavsiye ederim..

At 1:49 ÖS, Aralık 30, 2006, Blogger Küçük Evin Mutfağı said...

Hanife'ciğim,
Senin ve ailenin bayramını kutluyor, 2007'nin sana ve ailene mutluluklar getirmesini diliyorum. Sevgilerimle, Pınar

 
At 3:30 ÖS, Aralık 30, 2006, Blogger tuhfe said...

Yeni yiliniz ve Bayraminiz kutlu olsun.

Sevgiler.

 
At 4:16 ÖÖ, Aralık 31, 2006, Anonymous SHER said...

HANIFECIGIM,BAYRAMINIZ KUTLU,YENI YILINIZ UMUTLU OLSUN.HEPINIZI COK OPUYORUM.

 
At 5:09 ÖS, Aralık 31, 2006, Blogger Binnur said...

Hanifecigim,
Bayraminizi Kutlar, Yeni Yilda tum isteklerinizin gerceklesmesini dilerim. Daha nice nice guzel bayram sofralarina:)
Sevgiyle kal,

 
At 6:18 ÖS, Aralık 31, 2006, Blogger Hanife said...

Pinar, Tuhve, Sher ve Binnur,
Cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin..
Sevgilerimle..

 
At 11:59 ÖÖ, Ocak 01, 2007, Anonymous Meltem Sözer said...

Mutlu bir yıl geçirmeni diliyorum hanifeciğim.

 
At 8:06 ÖS, Ocak 02, 2007, Blogger Hanife said...

Cok sagol Meltem..

 
At 9:38 ÖS, Mart 01, 2007, Anonymous Ebru said...

Merhaba Hanife,
Kaymak tarifinde her 4 keresinde mi kaynatip , sogutup dolapta beklettip her seferinde mi kaymagi aldin uzerinden. Nurasini anlayamadim. Bilgi verirsen sevinirim.
Ebru

 
At 1:14 ÖS, Mart 03, 2007, Blogger Hanife said...

Merhaba Ebru,
Evet, 4 sefer yaptim bu islemi. Once kaynattim, yerinde hic kimildatmadan sogutup buzdolabina aldim, fazla kipirdatmamaya ozen gosetererek, sogtup, kaymagi siyirdim. Boylece 1 tam gun ve gece surdu bu islem.
Umarim sonuctan memnun kalirsin.
Benim denemelerim icinde en sevdigim tarif bu olmustu..

 

<< Home