Cumartesi, Ocak 30, 2010

Tavuklu Sosyete Mantisi



Yillar once, gecirdigim onemli bir ameliyatdan sonra eve ilk gelince, annemin sana ne yapayim sorusuna verdigim cevap Sosyete Mantisiydi. Ama asil tarif olan kiymali icle hazirlanani. Benim yaptigim ise tavuklu olani. Uzun bir zaman once, belki daha yeni evliyken bu yemegi yapmak istedigim bir gun, kiymanin evde olmadigini son anda farketmis, yerine haslanmis tavuk etini kullanmistim. O gunden sonra hep bu sekilde yapar olmustum.
Gecen gun aklima gelip, ne zamandir yapmadigimi hatirmayinca, o gunku yemek derdi ortadan kalkti. Buzluktaki yufkayi cikarip hemen ise koyuldum. Zira yemek yapmaktan cok, ne yapacagina karar vermek benim icin isin en zor olani. Hele bir de esiniz yemek konusunda secici ise.

Oyle uzun uzadiya tarif vermeyecegim. Cunku oldukca yaygin bir tarif oldugunu biliyorum. Sadece ic malzemesi farkli oldugu icin burada yayinlamak istedim. Hasladiginiz tavuk etlerini arzu ettiginiz baharatlarla karistirip malzemenizi hazirliyorsunuz. Hatta yufka aralarina surdugunuz yag ve su karisimi yerine pekala tavuklari hasladiginiz suyu kullanabilirsiniz. Ben arada, tavuk eti yeterli falan degilse, icine haslanmis bezelye ve havuc karisimi bile ekliyorum, cok guzel oluyor. Tabi zevkler tartisilmaz. Sadece etli olsun derseniz, o baska..
Pistikten sonra uzerine sarimsakli yogurt ve biberli, naneli yag.. Mmmm enfes, yeme de yaninda yat..

2 yorum:

fatmagülün suçu ne dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık...

ıslak kek tarifi dedi ki...

güzel bir şekilde anlatmışsınız. Teşekkürler.