Pazar, Nisan 03, 2011

Egg Roll Hamurundan Manti



Yapmasi uzunnnnnn saatler alip yemesi birkac dakikada biten yemekler neden bu kadar guzel oluyor, bileniniz var mi??

Manti deyince bende bircok kiside oldugu gibi akan sular durur. Ancak su hamuru acma ve sekil verme isi yok mu.. Ama birkac arkadas, es dost, akraba bir araya gelinir, biri acar, oburleri keser ve doldurur, o zaman baska. O zaman yemesi kadar yapmasi da guzel olur..

Yalanci su boregi yaparim diye aldigim egg roll hamurunu bu sekilde degerlendirme fikri bir anda geldi aklima. Hani dedim, hamurunda yumurta var, yani manti hamuru gibi. Bir de hazir acilmis nasilsa.. Neden olmasin??
Vallahi sahane oldu. Her bir kare parcayi 4 esit serit seklinde kestim once, sonra yine dorde bolup 16 minik kareler yaptim.
Ici icin kiyma, kuru sogan rendesi, tuz ve karabiber karistirdim. 2-3 dk gibi kisa surede pistiler ve ev mantisindan hic bir farki da olmadi.
Uzerine ise kuru ekmegi bile bir sahesere donusturen sarimsakli yogurt ve salcali sos ve pek tabi kuru nane..

Ozellikle yurt disinda yasayan hanimlar, deneyin derim...

Afiyetle, saglikla....

4 yorum:

Açalya dedi ki...

Bu da benden, 2006 senesinden
http://acalya.blogspot.com/2006/11/wonton-hamurundan-manti.html

Açalya dedi ki...

bence wonton hamurundan daha iyi oluyor, bir de öyle denemelisin, fırında kızartıp sonra da haşlayarak

Hanife dedi ki...

Senin tarifine baktim Acalya, ne guzel olmus gercekten. Gelecek sefer oyle deneyecegim. Sagolasin paylasim icin..

LaMa dedi ki...

birde kapamasi icin kolaylik bulsak!