Kayıtlar

Şubat, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Cevizli Tel Kadayif

Resim
Bekarken bizim evin kadayif ustasi babamdi. Hala oyle ya, simdi ben kendi evimin hanimi olunca is dogal olarak basa dustu. Babamin ipuclarini kullandigimdan onun yaptiklari kadar olmasa da benimkiler de pek leziz oluyor. Babam kafasina taktigi bir seyi, arastirir, sorar, ustasini bulur ve yapar. Kadayiftan once sambaba vardi mesela. Hatta kunefe icin ozel, minik karelere bolunmus tepsi bile yapmisti. Hani su Hatay usulu tek kisilik pisen kunefeler gibi, tek tek serbetleyebilmek icin:) Buyrun efendim, babam usulu tel kadayif tarifi; Malzemeler; - 450 gr tel kadayif - 150 gr tuzsuz tereyag - 1,5 kap cekilmis ceviz Serbeti icin; - 3,5 su bardagi su - 4 su bardagi seker - 1/2 limon suyu Yapilisi; - Eger kadayifiniz tazeyse buyuk bir tepsiye serip oda sicakliginda tutun bir sure. Kadayif biraz kurutuduktan sonra ellerinizle ovarak iyice kirilmalarini saglayin. Bu sayede sert, serbetten sonra kabarmayan bir tatli olacaktir. - Once serbeti hazirlayin. Sekeri ve suyu kaynatin. 10 dk kadar orta

Zeytinyagli Fasulye

Resim
3