Kayıtlar

Mart, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Karidesli Noodle Corbasi

Resim
Hanife hanim usulu Japon usulu noodle corba:) Degisik yemekleri, farkli kulturlere ait tarifleri denemeyi ve elbette ki yemeyi seviyorum. Icinde asla yiyemecegim seyler yoksa yeni lezzetlere acigim. Sevdigim mutfaklar icinde de Japon, Cin ve Hint mutfagi once gelir. Japon mutfaginin Noodle'i ise en favorilerdendir. Bu corba tamamiyla benim usul, oyle tarif falan arastirmdan yaptigim bir tarif oldu. Yoksa klasik corbalarin icine girmesi gerekli bazi soslar, ne bileyim sirkeler falan eklemeden, sadece aroma olarak Miso ezmesi kullandigim, buzdolabinda ne sebze varsa onunla tatlandirdigim bir corba oldu. Elinde malzemesi olanlar icin fikir olsun diye tarifi paylasiyorum, belki siz baska lezzetlerle zenginlestirebilirsiniz. Miso yerine pekala balik soslari, hatta tek basina kaliteli bir soya sosu bile yetebilir. Malzemeler; - 200 gr taze udon noodle, ya da sevdiginiz herhangi bir cins - 350 gr taze ya da dondurulmus karides - 1 adet pirasa, beyaz kismis incecik kiyilmis - 2 yemek kasig

Peksimet

Resim
Iste hayatimin en guzel coregi.. Usak'ta bilinen ismiyle ve adindan burada da bahsettigim meshur Peksimet. Ama sizler onu hashasli corek diye biliyorsunuz mutlaka. Annemin tanidigi tum komsularina tanittigi, tariflerini verdigi, hatta Usak'a her gidisinde siparis uzerine kilolarca getirdigi hashas ezmesini saniyorum artik her yerde bulmak kolay. Eger yoksa da, hashas tohumlarini doverek, ya da kahve makinesi gibi bir seyde cekip ezmesini elde edebilirsiniz. Malzemeler; - 3 kap beyaz un - 1+1/4 kap ilik su - 1 tatli kasigi seker - 1/2 tatli kasigi kuru maya - 150 gr hashas ezmesi - 1/2 kap seker* - 3/4 kap zeytinyagi Yapilisi; - Suyun yarisi ile maya ve sekeri karsitirin. 10 dk kadar mayanin kabarmasini bekleyin. - Derin bir yogurma kabin unu alin, ortasini acip iicne mayali suyu ve diger kalan suyu koyup yogurmaya baslayin. Uzerini ortup, hamurun en az iki katina ulasmasi icin ilik bir yerde bekletin. - Bir kase icinde hashas ezmesini, zeytinyagi ve seke

Balli ve Vanilyali Penne Cota

Resim
Son gunlerde yine bilgisayar ve fotograf makinamla ilgili sorunlar yasamaktayim. Bilgisayarimin kablosunda sorun var ve ne yazik ki makinaya elektrik gelmiyor. Mesajlarima ve acil bakmam gerek seyleri esimin bilgisayarinda halledip, soyle bir bakip cikiyorum. Fotograf makinamin da flasinda sorun yasiyorum. Pes dedim, yani iki sey ustuste mi gelir:( Neyse, hazir simdi yeni fotograflari yuklemisken, hic icime sinmesede bir iki tanesini ekleyip, tarifini vermeyi istedigim seyleri yayinlayim dedim. Tarif Annabel Langbein'e ait. Tarifin orjinali burada . Bu hatunun programina bayiliyorum, en cokta yasadigi eve.. Yeni Zelanda'da bir gol kiyisinda, her cesit sebzeyi yetistirdigi bahcesinden topladigi sebzeler, otlarla yaptigi harika ve cok pratik tarifleri paylasiyor programinda. Eger bulabilme sansiniz varsa izleyin derim, iciniz aciliyor izlerken, yoksa tarifler bahane.. Yillardir duydugum, tariflerini gordugum Panna Cota'yi ilk kez denedim. Ehh ne diyeyim, cok cok bayilmadim, a