Kayıtlar

Mayıs, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Zerdecalli Sebzeli Tavuk ve Basmati Pilavi

Resim
Ozellikle pilav tam bir Hintli, Basmati pilavi. Ama sebzeli tarif tamamiyla uydurmam. Zerdacali mutfagima buyur ettigimden beri ozellikle etli yemeklerde biraz biraz deniyorum. Tadindan cok kokusu olan bir baharat.Ayrica canim Dr. Mehmet Oz'un programinda bir cok kereler bahsettigi gibi kanserden tutun da, romatizma, bunama, alzheimer gibi hastaliklara karsi hergun tuketebilirsiniz diyor. Zerdecalli Sebzeli Tavuk Malzemeler; - 4-5 adet haslanmis tavuk baget - 3 kap kadar dondurulmus karisisk sebze (bezelye, havuc, taze fasulye ve misir) - 1 kap kadar domates konservesi ya da 2 adet ergin domates - 1 adet kuru sogan - 2 dis ince kiyilmis sarimsak - 1 tatli kasigi incecik zencefil - 1/2 tatli kasigi zerdecal ve kimyon - 1/4 tatli kasigi tarcin - 2 yemek kasigi siviyag - tuz ve karabiber Yapilisi; - Yemeklik dogradiginiz soganlari siviyagda pisirin. Sarimsak ve zencefili ekleyin.2-3 dk kadar soganlar yumusayana dek pisirin. - Barahatlari, tuzu ve biberi katin.

Firinda Kizarmis Sebzeli Kuskus- Couscous Salad with Roasted Vegetables

Resim
Simdi bu kuskus olayina bir aciklama getirmek gerek. Baslik kafanizi karistirmasin. Bu kuskus bizim bildigimiz minicik toplar seklindeki makarna degil, tum dunyada Couscous diye bilinen, ana vatani Kuzey Afrika ulkeleri olan, benimse ilk kez Fasli bir arkadasimin elinden yedigim bir tahil turu. Irmigin biraz daha irice hali. Ayrintili bilgileri buradan okuyabilirsiniz. Turkiye'de bulabilir misiniz bilemem, ama eger gorurseniz bir deneyin derim. Limon suyu ve bol naneyle kisira rahatlikla rakip olacak bir lezzet bence. Burada verecegim tarif ise bahsettigim Fasli arkadasimin tarifini andiriyor. Ama bence daha lezzetli. Onun tarifini almamistim, ama sosu ya da icindeki malzemeleri cok hosuma gitmemisti diye hatirliyorum. Biraz da bu hatiranin etkisinden olsa gerek, uzun sure yanasmadim kuskusun yanina. Uzun bir zaman once bir tarif seyrettim tv'de, haydi dedim, artik su kuskusa bir sans vermenin zamanidir. O gun bu gundur, bolca yapmaktayim ustteki tarifi. Her defasinda farkli