Pazartesi, Mayıs 16, 2011

Zerdecalli Sebzeli Tavuk ve Basmati Pilavi



Ozellikle pilav tam bir Hintli, Basmati pilavi. Ama sebzeli tarif tamamiyla uydurmam. Zerdacali mutfagima buyur ettigimden beri ozellikle etli yemeklerde biraz biraz deniyorum. Tadindan cok kokusu olan bir baharat. Ama burada ve burada da bahsedildigi gibi sagliga yararli bir baharat kendileri. Ayrica canim Dr. Mehmet Oz'un programinda bir cok kereler bahsettigi gibi kanserden tutunda, romatizma, bunama, alzheimer gibi hastaliklara karsi hergun tuketebilirsiniz diyor.



Zerdecalli Sebzeli Tavuk
Malzemeler;

- 4-5 adet haslanmis tavuk baget
- 3 kap kadar dondurulmus karisisk sebze (bezelye, havuc, taze fasulye ve misir)
- 1 kap kadar domates konservesi ya da 2 adet ergin domates
- 1 adet kuru sogan
- 2 dis ince kiyilmis sarimsak
- 1 tatli kasigi incecik zencefil
- 1/2 tatli kasigi zerdecal ve kimyon
- 1/4 tatli kasigi tarcin
- 2 yemek kasigi siviyag
- tuz ve karabiber


Yapilisi;

- Yemeklik dogradiginiz soganlari siviyagda pisirin. Sarimsak ve zencefili ekleyin.2-3 dk kadar soganlar yumusayana dek pisirin.
- Barahatlari, tuzu ve biberi katin.
- Sebzeleri ekleyin, kaynamaya baslayinca kup dogranmis domatesleri ekleyin.
- Iri parcalar halinde ayrilmis tavuk etlerini de katip, altini kisarak sebzeler yumusayana kadar pisirin.

Basmati Pilavi

- 1 kap basmati pirinci
- 2 kap su
- 1 tatli kasigi zerdecal
- 3 yemek kasigi siviyag
- tuz

Yaplisi;

- Yikanmis ve suzulmus pirincleri siviyagda 2 dk kadar kavurun. Zerdecali ve tuzunu katin. Suyunu ekleyip orta ateste 20 dakika kadar tencerenin kapagini hic acmadan pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder