Cuma, Mart 25, 2005

Ciğer & Soğan Salatası


Ben ciğeri bu şekilde kızartıyorum. Arnavut çiğeri gibi oluyor ama o çok yağlı olduğundan biftek gibi kızartmak daha hafif..

Malzemeler;

- 1/2 kilo dana ciğer
- 1 çay bardağı kadar un
- 1 orta boy soğan
- 3-4 yaprak maydanoz
- tuz, kırmızı biber, sumak

Yapılışı;

- Ciğerleri biftek gibi kesin ve zarlarını temizleyin.
- Una bulayıp 1-2 yemek kaşığı yağ eklediğiniz teflon tavada her bir tarafını 3-4 dk kadar pişirin. Çok fazla kızarmasın çünkü kuru oluyor.
- Soğan, maydanoz, kırmızı biber ve sumakla hazırladığınız salata ile servis yapın.

Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. ya ben danimarkadayim bes aydir.daha yiyemedim ciger nasil cekti canim anlatamam elinize saglik

    YanıtlaSil
  2. merhaba esma..
    orada ciğer satılmıyormu. buradada yunan yada arap marketlerinde buluyoruz.. eger bulamazsan uzulurum..
    sevgiler..

    YanıtlaSil