Perşembe, Mart 17, 2005

EV USULÜ ISKENDER KEBAB

Buralarda iskender kebab bulmamiz imkansiz. Birkaç Türk restauranti var ama daha önce birinde denedigimiz Adana kebabini hiç begenmedigimiz için bir daha gitmedik. Iskender kebabi kim sevmez. Ben de çareler tükenmez deyip evde yapiyorum bu yemegi. Öyle ahim sahim birsey olmuyor ama yinede iyi gidiyor. Ben bunun için gerekli pideyi ilk kez kendim yaptim. Portakal Agaci formunda verilen makina pidesi tarifinden yaptim. Pidenin tarifini de verecegim .. Yogurdu da tel süzgece kagit havlu koyarak süzdürdüm, süzme yogurda yakin oldu böylece:))

Malzemeler
- 1/2 kilo dana biftek ya da rostoluk et
- 2 adet küçük pide, kare kare dogranmis ya da verdigim ölçülerle pisen pidenin yarisi
- 2 yemek kasigi biber salçasi
- 1 orta boy sogan (rendelenip suyu alinmis)
- domates
- biber

Yapilisi:
- Eti buzlukda yarim saat kadar ya da yari yariya donacak kadar tutun. Ince ince kesin. (döner etinin inceliginde). Bunlari sogan suyunda 2-3 saat kadar bekletin. Daha sonra sivi yagla yanmaz bir tavada sürekli karistirarak pisirin.
- Bu arada pidelerinizi biraz tereyag ilavesiyle firininizda biraz isitin. Üstleri hafif pembelesene kadar. Bu islemi bir tavada da yapabilirsiniz.
- Salçayi sivi yag ile biraz kizdirin. Sicak su ekleyin ve çok sulu olmayacak sekilde bir miktar kaynatin. Arzu ederseniz baharat ekleyebilirsiniz.
- Isinmis pidelerinizi servis tabagina alin, üzerine bir miktar salçali sosdan gezdirin. Etleride dizip yine sosdan ilave edin. Yaninda domates ve yesil biberle servis yapin..
( En üste erimis tereyagida ekleyebilirsiniz.)

MAKINA PIDESI

Malzemeler:
- 1 cup ( ya da büyük bardak ilik su)
- 1/4 cup süt
- 1 tatli kasigi seker
- 1,5 tatli kasigi tuz
- 3 cup un
- 1 yemek kasigi toz maya
- 3-4 yemek kasigi yag
- üstü için yogurt

Yapilisi;
- Ilik suda maya ve sekeri eritin. Kabarinca süt, seker, yag, tuz ve unu ekleyerek hamuru yogurun.
- Iki katina çikana dek üstü kapali olarak bekletin.
- Süre sonunda hamuru bir parmak kalinliginda açin.
Üzerine yogurt sürüp 230C de üstü kizarana kadar pisirin.

(kahvaltilarda beyaz peynir ve çayla harika gidiyor..)

Afiyet Olsun..

6 yorum:

  1. Slm hanife, sana innamiyorum yaaaa bu kebap bir harika gorunuyor. Burcuyla baktik, karnimiz tok oldugu halde ayyy diyebildik. Valla tebrik ederim yakinda usta bir asci olcaksin. Ellerine saglik
    sebnem

    YanıtlaSil
  2. merhaba sebnem..
    aslında bu seferki tam istediğim lezzetde olmadı. sanırım eti biraz yagsızdı.. ne zaman isterseniz beraber yapıp deneyebiliriz..
    optüm

    YanıtlaSil
  3. hanifecigim,gecikmeli de olsa bu gun senin bu tarifi denedim. Cok harika oldu benim elime saglik seninde tarifine tsk ederim
    sebnem

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik sebnemcim..
    Afiyet seker olsun.. Ben bir dahaki sefere fondu etleri ile deneyecegim bakalim yazarim artik sonucu
    sevgiler canim..

    YanıtlaSil
  5. merhaba canım evde yufka vardı makine pidesi yerine yufkayla yaptım çok güzel oldu.. saol paylastıın için

    YanıtlaSil