Fast-Food Zamanı & Sosisli Sandöviç


Arada kaçamaklar iyi oluyor. Türkiye'de yaşarken haftada en az 3-4 defa (belki daha fazla) fast food yerdim. İşim dolayısıyla dışarda yemek zorunda kaldığım zamanlar çok oluyordu. Şimdi ev hanımlığına terfi edince ve özel ilgi alanımda mutfak olunca bu kaçamağı ayda en fazla 2 -3 defa yapabiliyorum. Bu durumdan hiç şikayetçi değilim. Burada çok fazla obez insan görüyorum ve yaşları çok genç. Geçen gün Tv deki bir habere göre(buradaki Québec kanallarından biri) ebeveynlerden önce çocuklarda ölüm oranları farkedilir düzeyde artmış ve bir uzmana göre sebebi yemek alışkanlığı.

Ben çok sağlıklı bir mutfak kültürüne sahip olmamızın değerini burada daha iyi anladım. O yüzdende çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum.

Ben sandövici evde kendim hazırladım. Normal sosisli sandöviç ekmekleri çok rafine undan yapıldığı için baget ekmek kullandım. Tavuklu sosisleri salçalı ve sarımsaklı suda haşlayıp, arasına çoook ince bir tabaka mayonez sürdüm ve 2-3 dilim domates
koydum. En üstünede dijon hardalı. Ekeğin içinde yer kalmadığı için marulları ayrı yemek durumunda kaldık:)

Yorumlar

  1. Cok guzel gorunuyor ama bana sosis yasak. En kisa zamanda sosisli sandvic koklamam lazim cok canim cekti gercekten.

    YanıtlaSil
  2. SENİYECİĞİM..
    SENDE SOSİS YERİNE İNCE İNCE DOĞRADIĞIN BİFTEK PARÇALARI İLE YAPABİLİRSİN. KENDİ HAZIRLADAĞIN SALÇALI SOSLA ÇOK LEZZETLİ OLUR.AKLIMA ANCAK BU GELEBİLİYOR SENİN İÇİN..
    BENDE HAMİLEYKEN YEMEZDİM ASLA SOSİS, SALAM FALAN.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver