Perşembe, Mart 17, 2005


ISPANAKLI VE MANTARLI TEPSI BÖREGI
Sali günü arkadasim ve annesi bana çaya geldiler. Bende bu böregi, havuçlu kek, patates salatasi ve kuskonmaz ikram ettim. Hepsnin tariflerini yayinlayacagim.
Börek için ben filo yufka kullandim. Türk yufkasi ile eminimki daha güzel olur. Ancak bu böregi ben hazirladikdan sonra en az 3-4 saat buzdolabinda bekletiyorum içini iyice çeksin diye çok daha güzel oluyor böylece. Yagi çok az kullaniyorum bu yufkalarda çünkü yagi hiç çekmiyor.
Malzemeler:
- 10-12 adet filo yufka (diktörtgen borcama yaptim)
- 250 gr ispanak, yikanmis, dogranmis
- bir kase kadar mantar
- 1 orta boy sogan
- 6-7 dal maydanoz
- 1 su bardagi süt
- 1/2 çay bardagi sivi yag
- 1 yumurta
- üzerine serpmek için susam
Yapilisi:
- Yemeklik dogranmis sogani bir kasik sivi yagla kavurun. Dogranmiss mantarlari ekleyin.Bir muddet karistirdikdan sonra ince dogranmis ispanaklarida ekleyip pisirin.
- Süt,yag ve yumurtayi bir kasede karistirin. Ben bir miktarda su katiyorum(1 çay bardagi kadar)
- Yaglanmis borcama 1 adet yufayi serip yumurtali karisimla islatin.Yufkalarin yarisi bitene kadar islmeme devam edin.
- Ispanakli karisimi yufkalarin üstüne serin. Kalan yufkalarada ayni islemi uygulayin. En üstüne kalan siviyi dagitip susam serpin.
- Buzdolabinda birkaç saat bekletip, 200 C de uzeri kizarana kadar pisirin..

3 yorum:

  1. Slm Hanifecigim,bu yemek tarifleri bir harika gorunuyor. Benim denemiyecegim tek tarif tavuk olacak galiba yemedigimiz icin.Ellerine saglik , kek raifi ne zaman gelecek? sonra Icq bakarsin
    sebnem

    YanıtlaSil
  2. merhaba sebnemcim..
    kekide yakında yayınlayacağım. senin krokan gelince onceliği ona verdim:)) gercekten cok guzeller. ellerine saglık. ceviz fındıkla falanda olur sanıyorum. ne dersin??
    gorusuruz..

    YanıtlaSil
  3. Canim istedigin cerez turuyle olur ama tuzsuz olmasi sartiyla. simdiden afiyet olsun
    sebnem

    YanıtlaSil