İyi fikir..


Eşime yıllardır brokoliyi yediremezdim. Ne yemekde, ne haşlayarak asla sevmedi. Bir keresinde kendim için hazırladığım böyle bir tabakdan benim zorumla tadınca sosla beraber bayıldı. Sos dediğim yoğurt, sarımsak, nane ve biraz tuz. Kilo korkunuz yoksa mayonezle yoğurdu yarı yarı kullanabilirsiniz.. Ben tam bir yeşillik delisi olduğum için brokoliyi çiğ yada pişmiş her şekilde yiyebilirim.

Yanında görünen sebzede kuşkonmaz. Bu sebzeyide 10-12 dk kadar buharda yada haşlarayak pişirip aynı dip ile ikram edebilirsiniz. Ayrıca kibrit çöpü gibi doğrayıp makarna sosunda, salatalarda, sebze yemeklerinde kullanılabilir.
Bu fotoğrafı yeni makinayla çektim..

Yorumlar

  1. Hanife'cigim, sizin taraflarda kuskonmaz cikmis galiba. Burada da mevsimi yaklasiyor yavas yavas, oyüzden cok seviniyorum. Tabaktaki kuskonmaz ve brokkoli cok güzel duruyor. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  2. merhaba mineciğim..
    burada her mevsim bircok sebzeyi bulmak mumkun. ama ben olabildiğince mevsiminde kullanmakdan yanayım. tadları kesınlıkle farkediyor.. kuskonmazı cok severim.. yesil olan bircok sebzeyi sevdiğim gibi:))
    tesekkurler canım..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver