Perşembe, Mart 17, 2005


LIMONLU SUFLE
Pazar günü denedigim tatli. Tarifi tv deki bir yemek programindan aldim. Tadina bakan sunucu 'mmm.. parfait' yani 'harika'diye yorumda bulunmustu. Bende iyiki yazmisim diye sevinmistim bu yorumdan sonra.. Tadi çok güzel ama limon suyu miktari biraz azaltilabilir (1 limon suyu kullanilabilir.). Üzerine pudra sekeri ile çok iyi gidiyor.. Aksam tadina baktigimda lezzeti çok daha güzeldi..
Malzemeler:
4 yumurta sarisi ve aklari ayrilmis
1/2 su bardagi un
1,5 su bradagi süt
bir tutatm tuz
yarim su bardagi seker
2 limon suyu ve kabugunun rendesi
150 gr tereyag
Yapilisi
- Firininizi 180C ye ayarlayin.
- Oda sicakligindaki tereyagini mikserle karistirin. Yumurta sarilarini tek tek eklerken karistirmaya devam edin.
- Sirasiyla unu, sütü, limon suyunu ve kabuk rendesini ekleyip her malzemeden sonra iyice karistrin
.- Ayri bir kabda yumurta aklarini az tuzla mikserle 2 katina çikana kadar karistirin. ( Bu islem için karistiracaginiz kabin kuru ve temiz olmasi gerekli. Çok az bir su bile yumurta aklarini sönmesine sebeb olur.)
- Her iki karisimi (çok fazla karistirmadan) birbirine yedirin.
-Yaglanmis derin bir firin kabina karisimi bosaltin. Daha büyük bir firin kabina kaynayan su ekleyip sufleyi koydugunuz kabi içine oturtun.
- Daha önceden isinmis firinda üzeri pembelesene kadar pisirin.
- Pudra sekeri serpip servis yapin..


3 yorum:

  1. Bu tarif kacmaz hafta sonu deneyecegim. Ben pisirme kaplarinda yapacagim bakalim nasil olacak?
    sebnem

    YanıtlaSil
  2. merhaba..
    pişirme kablarında keinlikle güzel olur. fırınını bayağı bir ısıt ama onceden kabarması için..
    bana yorumunu yazarsın. ben sana benimkinden ayırdım biraz ama bakalım senınkı nasıl olacak..

    YanıtlaSil
  3. Slm hanife,cumartesi deneyecegim bakalim nasilolcak sana yazarim.Bana ayirdigini yazmisin simdiden tsk ederim
    sebnem

    YanıtlaSil