Perşembe, Mart 17, 2005


MERCIMEKLI BULGUR PILAVI
Ben bu pilavi ilk kez Antep'li bir komsumdan yemistim ve çok begenmistim. Zira ben sadece bulgur pilavini domates, sogan ve biberli pisirirdim. Annemden ögrendigim sekilde. Bizim evde çok fazla bulgur pilavi pismezdi. Ama sehriyeli ve tavuk sulu yada mercimeklisi harika oluyor. Sanirim bizim yörede (Ege Bölgesi- Usak)çok tüketilmediginden annemde bilmezdi baska çesidini.
Annecim bende bu tarifi dene, bayilacaksin.. Hele oranin bulgur ve mercimegiyle dahada güzel olacagina eminim.
Malzemeler:
- 2 su bardagi bulgur
-1/2 su bardagi yesil mercimek
- 1/2 sogan (ben çok fazla sogan tadini sevmedigimden yarim ekledim 1 soganda olabilir)
- tereyagi
Yapilisi:
- Ayiklanmis ve yikanmis mercimek 10-12 dakika kadar haslanir ve suyu süzülür.
- Tereyaginda yemeklik dogranmis sogan hafif pembelesene kadar kavurulur ve bulgir ve mercimegi eklenir.
- Üzerine geçeçek kadar su ekleyip kisik ateste suyunu çekene kadar pisirin.
- 5 dakika dinlendirip yesil salata ile servis yapin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder