PARÇA ÇIKOLATALI KURABIYE Bugün denedigim parça çikolatali kurabiyeler. Tarifde kahverengi seker isteniyordu ve bende maalesef kalmadigindan normal seker kullandim. O yüzden kurabiyelerin rengi normalden açik oldu. Ege ve esim begenerek yediler. Öyleki kurabiye sevmeyen esim meyve suyuyla üç taneyi daha tepsideyken yedi:))
Malzemeler:
1 cup yada 250 gr margarin yada tereyag
1 su bardagi kahverengi seker
2 yumurta
2 tatli kasigi vanilya esansi
2 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi karbonat

Yapilisi:
Öncelikle firininizi 350F yada 180C olarak ayarlayin.
Oda sicakligindaki tereyagla sekeri derin bir kabda iyicene karistirin. Daha sonra sirasiyla yumurtalari ve vanilyayi ekleyip karisima iyice yedirin. Un, tuz ve karbonati ayri bir kapda karistirip birinci karisima ekleyip iyive yedirin. Son olarak damla çikolatalari ekleyin.
Yagli kagit serilmis tepsiye hamurdan bir yemek kasigi (cok dolu olmayacak) koyun. Hamur normal kurabiye hamurundan daha civik oluyor. Tepsiye bir miktar aralikli sermelisiniz. Çünkü kurabiyeler oldukca fazla yayiliyorlar. Daha önceden isinmis firinda 10-12 dakika (daha fazla degil) kadar pisirin. Üstleri resimdeki gibi çok kizarmayacak. Firindan çiktiginda üstü hala yumusak oluyor. Bu sizi yaniltmasin. 4-5 dakika kadar soguyunca biraz sertlesiyor.
Çok lezzetli chewy kivaminda kurabiye oldular.
36 adet kurabiye çikiyor bu ölçülerle...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver