Perşembe, Mart 24, 2005

Sebzeli Pilav


Bu pilavıda çıtır tavuğun yanına yaptım. Size uzun uzun pilavın tarifini vermeyecegim. Ben 1'e 1,5 ölçüyle pişiriyorum pilavı. Eşim kepekli pirinç sevmediği için beyaz pirinç kullanıyorum. Sıvı yağda pirinci kavurdukdan sonra suyunu ekleyiyorum. Pilavın pişmesine 5 dk kala daha önceden 10-12 dk kadar haşladığım sebze karışımını (donmuş hazır poşetlerde; bezelye, havuç, fasulye ve mısır) eklyorum. Tahta kaşıkla harmanlayıp, pişdikden sonra 5 dk kadar dinlendiriyorum..
Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. Ben bu pilavi dereotu ekleyerek yapiyorum

    YanıtlaSil
  2. Evet dereotu cok iyi fikir. bir dahaki sefere bende eklemeliyim. tesekkur ederim tavsiyeniz icin..

    YanıtlaSil
  3. Thank you!
    [url=http://pitkcskj.com/bwbv/whod.html]My homepage[/url] | [url=http://ezaqpweb.com/cvhy/rmyb.html]Cool site[/url]

    YanıtlaSil