Salı, Mart 29, 2005

Tuzlu Kuru Pasta


Bu tarifi Kanada'ya gelmeden önce bir arkadaşım vermişti. Ama denemek hiç nasip olmamıştı. Kısmet bugüneymiş. Bu akşam bir arkadaşımın doğumgünü var ve ben bunları götüreceğim. Tadı çok güzel oldu. Ben asıl tarifde biraz değişiklikler yaptım. Katı yağ miktarını azalttım mesela.
Çayın yanına atıştırmak için idealler..

Malzemeler;

- 250 gr margarin yada tereyağ (ben 150 gr kadar kullandım, yarım çay bardağı sıvı yağ ekledim)
- 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- 2 yumurta ( akı içine, sarıları üstüne sürmek için)
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep (asıl tarifde yok ben ekledim)
- tuz
- üstü için susam ve çörekotu

Yapılışı;

- Yumurta akları, margarin ve sirkeyi karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Kabartma tozu ve mahlebi ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
- Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. (Ben çay bardağı ile şekil verdim.Bir kısmının arasına yarım zeytini koyarak bohca gibi kapattım.)
- Yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin.
- 200 C de üstü kızarana kadar pişirin.

(ben birkaç tanesinin üstüne kırmızı biber serptim, hafif acılı bir lezzet oldu. Fotoğrafda önde gözüken kızarmış gibi gözükenler biberli.)
Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. eline saglik hanifecgim cok guzel gorunuyorlar,
    sebnem

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Şebnemciğim..
    Öptüm sizi..

    YanıtlaSil