Cuma, Nisan 01, 2005

Annemin Limon Tatlısı


Bu tatlı annemin klasik tatlısıdır. Eskiden bizim evde çok sık yapılırdı. . Bende arada yapıyorum. Çok hafif bir tatlı ve yapımı çok kolay. Acil durumlar için ideal yani..

Malzemeler;

- 3 yumurta
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 6 çay bardağı şeker
- 5 çay bardağı su
- un

Yapılışı;

- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekre ve suyu kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Yumutya ve limon suyunu iyice çırpın. Bir miktar un ekle. 2-3 yemek kaşığı suda karbonatı erit ve unlu karışıma ekleyin. Unu azar azar ekelyin. Hamur kek hamurundan biraz daha cıvık (krep hamurundan biraz daha katı gibi) olacak.
- Derin kızartma kabında kızgın yağa bir kaşık dolusu karışımdan dökün. Kızgın yağa girince hemen yuvarlak şekil alıp kızarmaya başlayacaktır.
- İki tarafı pembeleştikden sonra soğukl şerbete atın.
- Şerbetde çevirip servis tabağına alın, üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın..

Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. Hanifecigim tatli yemekten daha bir harika gorunuyor, belkide ben tatliyi cok sedigimdendir :)bizde deniyelim bakalimda ben bir sey sorayim,karbonat yerine bakartma tozu kullansak oluyormu? cevaba gore yapalim bakalim eline saglik
    sebnem

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Şebnemcim.
    Ben hic kabartma tozuyla yapmadım. Bu tür tatlılarar karbonat giriyor genelde. Belki 1 tatlı kaşığı maya olabilir.. Benim bu ür yaptığım bir tatlı daha var ona maya giriyor. Belki öyle olur..
    Optum canım

    YanıtlaSil
  3. yanit icin tsk, karbonatla deneyecegim sonucu yazarim tsk ederim
    sebnem

    YanıtlaSil
  4. Rica ederim Şebnemcim. Yaparsan sonucu bilidrirsin. şimdiden afiyet olsun..

    YanıtlaSil