Balık Dolması


Daha önce balık dolması hiç yemedim. Özellikle hamsi ile yapılan meşhur olanınıda tatmadım. İnternetde bulduğum tariflerden esinlenerek yaptım bu yemeği. Pek dolma gibi olmadı. Balıklarım ufak oldukları için sarmak mümkün olmadıi bende üstüste koyarak yerleştirdim pilavı.. Lezzeti güzel oldu. Ben Ege'de yiyeceği için baharat olarak sadece taze nane ve çok az karabiber kullandım. Siz arzunuza göre eklemeler yapabilirsiniz tabii.



Malzemeler;

- 1/2 kilo fileto balık eti (ben dil balığı kullandım)
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı limon suyu
- tuz, karabiber, 2-3 yaprak nane yada kuru nane

Yapılışı;

- Doğranmış soğan ve sarımsakları fıstıklarla birlikte 2 kaşık zeytinyağında kavurun.
- Yıkanmış pirinçleri ekleyin. 1 çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşde pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Balıkların her iki tarafınıda tuzlayın ve limon suyuna bulayın. Eğer balıklar büyükse ortalarına soğumuş pirinçli harçdan koyun, dolma gibi sararak kürdanla tutturun. Ben balıklar küçük oldukları için dilimlerin üzerine harcı koyup diğer dilimi üstüne kapattım..
- Kalan zeytinyağını (arzu ederseniz fazlasını) balıkların üstüne gezdirin ve 200C de pişirin.
- Bol yeşil salata ile servis yapın..
Afiyet Olsun..

Yorumlar

  1. Hanife Hanim merhaba,

    Hamsili pilavin tarifini ariyorsunuz sanirim. Benim baba tarafim Giresun'lu. Sizin icin ogrenip buraya yazacagim. Sizi hergun okuyorum, bu Agustos'ta Quebec'e bir kongre icin gelme durumum vardi ama maalesef bazi tersliklerden dolayi gelemiyorum. Ne yapalim artik, baska zamana. Ege'yi opuyorum. Sevgiler

    Isil

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Işıl,
    Hamsili pilav tarifini verirsen çok sevinirim. Burada hamsi bulmak zor ama Türk marketine geliyor arada. Olmazsa yaza geldiğimde yaparım..
    Quebec'e gelme isinizin olmamasına üzüldüm. Çok güzel bir şehirdir. İnşallha bir dahaki sefere.. Burayada uğrarsınız sizi misafir ederim..

    YanıtlaSil
  3. hanife hanım merhaba,hiç yorum yazamasamda sitenize her gün bakıyorum ve çok başarılı buluyorum,tarifler ve resimler o kadar güzelki,hele resimler çok canlı elini uzatıp alacakmışsın gibi,anlatımınızda çok doğal,çok samimi ,başarılarınızın devamını diliyorum... izmirden sevgiler,saygılar minik egeye de öpücükler(allah nazardan saklasın)

    YanıtlaSil
  4. ismimi yazmayı unuttum,ben gülcem

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Gülcem...
    Yazdıklarınız beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim.. Mesajlarınızı her zaman beklerim..İzmir'i çok severim..Montreal'den de size selam ve sevgiler..
    Ege için temmenilerinizden dolayı Allah razı olsun..
    Sevgi ve ışıkla...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Hanife Hanim,
    Sizi tebrik ediyorum, cok basarili bir site. Ben de bir Montrealli olarak hangi markanin baligini kullandiginizi sormak istiyorum. Tam olarak ismini yazabilirmisiniz?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. merhaba..
    Montrealden bir kisinin sitemi ziyaret etmesi ne hos.. isminizi belirtmediginiz icin hitap edemedim.. Sitem hakkında yazdıklarınız için tesekkur ederim.
    Kullandıgım Seaquest dondurulmus hazır balık. Bu yemekte dil (sole) balığını kullandım. Loblaws dan alıyorum genelde. Ama Ege için daha çok bakıkcılardan taze atlantik somonu alıyorum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Iki Guzel Salata Tarifi

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu