Bir Québec Klasiği - Poutine


Klasik bir Québec yemeği.. Bir internet sitesinde poutine(putin) den Québeclilerin dünya mutfağına hediyesi diye bahsediyor. Putin ana yemek olarak yenebileceği gibi, hamburger, sosisli sandöviç yanındada yenebilir.Kızarmış patates, üzerine peynir parçaları ve kahverengi sos.

En başta bu yemeği burada yayınlamak konusunda tereddütlüydüm. Çünkü yemek için gerekli olan sosu heryerde bulma imkanı olmayabilir.Ancak patates püresinin yanında satılan soslar, bu yemek için kullanılan sosların bir çeşidi. Yani barbekü yada kahverengi sos kullanılabilir bu yemek için. Burada putin için özel peynirler bulunuyor. Aynı tuzsuz keçi peyniri tadında bu peynirler. Sosda putin sosu olarak satılıyor. Ama lezzet olarak barbekü ve kahverengi sos lezzetine çok yakın.

Ben evde kaşar peyniri ile yapıyorum. İri rendeleyerek yada küçük küçük doğrayarak ekliyorum patateslerin üzerine.. Kızarmış patatesleri derin bira kaba koyuyorum, arasına bol kaşar serpiyorum. En üste yine kaşar peyniri ve sıcak sıcak sos.. Kalori hesabı yapmayacağınız günler için iyi bir kaçamak..

Yorumlar

  1. Gerçekten kimsenin hayır diyemeyeceği ama kalori hesabına gelmeyen bir yemek:)...

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle oyle aslıcıgım.. Ama tadı cok guzel gercekten.. Gecen yaz turkiyeye geldiğimde yapmıstım ve ailemden herkes bayılmıstı..

    YanıtlaSil
  3. Bende senin gibi kasar kullaniyorum gercekten harika oluyor ehh kalori sorun ama ayda,yilda bir sorun olmasin dimi :)))

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Hanife,
    Dun Gulsen'lerdeydim ve senden bahs ettik :) Artik her gun ne pisirecegime karar veremiyorum, fikir ver bana dedim ve Gulsen de bana senin siten'den bahs etti. Bir sene once ziyaret etmistim ama oylesine unutmustum...
    Bugun tekrar geldim ve karsima ne cikti?? POUTINE!!!!!
    Fazla poutine "fan" olmasam'da agzim sulandi :) O nu bile ozlemisim. Burda yedim ama Quebec tadinini vermiyor :)
    Kendine ve bebisine iyi bak :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Eylem,
    Ben hergun yemk derdine haftalik liste yaparak care buldum. Boylece alisverise cikarken bile haftalik listeye gore gidiyorum. Elinin altinda birkac menu olunca yemek cok cok zor olmuyor. Zaten pisirmekten cok ne yapacagim derdi benim kafami yoran.
    Putinin tadini ben de burada pek bulamadim. Ama Harvey's sanki biraz iyi gibi, ama Quebec'tekilerin tadi bir baskaydi. Bu tarif ise yalancisi:)
    Ben de seni ve guzel Zelal'i opuyorum..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Iki Guzel Salata Tarifi

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu