Salı, Nisan 19, 2005

Etli Biber Dolması


Biber dolmasını sevmeyen yoktur herhalde. Ben çocukken belkide her çocuk gibi içini yer biberini bırakırdım. Annemin onca ısrarıra rağmen bir kere yediğimi hatırlamıyorum.
Buradaki biberler kocaman, çeşit çeşit renklerde. Sarı, turuncu, siyah..
Lezzet olarak çok fena değiller. Bol etli ve kalın kabuklularç O yüzden yerken kabuklarını ayırmak gerekiyor. Türkiyedekiler gibi ufak dolmalık biberlerden burada hiç gürmedim. Daha uzun çarliston gibi olanları var. Onlardanda zeytinyağlısını yapıyorum..



Malzemeler ; 2 kişilik (biberler iri olduğu için, küçük biberlerle 4-6 adet)

- 2 adet dolmalık biber
- 100 gr kadar kıyma
- 1 küçük soğan
- 1/2 yemek kaşığı biber, 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 dal maydonoz
- 1 çay bardağı pirinç
- tuz, karabiber
- sıvıyağ

Yapılışı;

- Biberleri yıkayın ve yanlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini ayıklayın.
- Kıyma, yıkanmış pirinç, salça, kıyılmış maydanoz ve ince doğranmış soğanı karıştırın. Yeterince sıvıyağı, tuzunu ve biberini ekleyin ve karıştırın.(Ben elimle yoğuruyorum).
- Biberlerin içine dolma içini bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Üzerlerine dilim domates koyun.
- Yarım kaşık kadar salçayı 1 su bardağı su ve 1 kaşık sıvı yağla karıştırıp tencerenin dibine ekleyin. Kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin..
- Yoğurtla servis yapın..
Afiyet Olsun

5 yorum:

  1. hanife seninde kandilin mubarek olsun.Ben bu gun ne yemek yapayim diye dusunurken bu gun ne pisirecegimi sayende buldum cok tesekkurler optum.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Gulcan...
    ne guzel sana fikir verdiysem..
    Bende az once irmik helvası yaptım bakalım nasıl olacak.. Seninde kandilin mubarek olsun...

    YanıtlaSil
  3. Hanife yaptığın irmik helvası yoksa hatice'nin irmik helvası mı? :)
    Dolmaların çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Şulecimö
    Helvayı dun yaptımç Senin tarifin ve yemekvebizden aldığım tarifi karsılastırdım. Aynıydıç Suyu biraz fazla tuttum senin tarifdekine gore ve muhteşem olduç Bugun yayınlayacagım inş..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben yurtdisindan yaziyorum. Buradaki pirincler cok zor pisiyor. Onceden pilav yaparken ki gibi suda bekletmeli miyim?

    YanıtlaSil