Peynirli Borek



Esim en cok peynirli boregi sever.. Bende daha cok mantarli kiymali ya da ispanakli.. Elde acilan hamurdan yapilan borek herzaman tercih sebebim ama mutfakda gecirdigim sureler olabildiginde kisitli oldugundan bu tur maharetlerimi henuz gosteremiyorum. Umarim ilerki zamanlarda.. Ya da Ege krese basladiginda.. Biz de bu ozlemimizi asla yerini tutmasada hazir yufkayla yapiyoruz..





Malzemeler;

- 10-12 adet filo yufka (normal yufka ile 4-5 adet)
- 1 yumurta
- 300 gr beyaz peynir
- yarim demet maydanoz
- 1 su bardagi sut
- 1/2 cay bardagi siviyag
- 1 cay bardagi kadar su
- karabiber, kirmizi biber

Yapilisi;

- Sut, yumurta, yag ve suyu karistirin.
- Siviyagla yagladiginiz borcama bir kat yufkayi serin ve sutlu karisimdan 2 kasik kadar siviyi yufkanin uzerine dagitin.
- Toplam yufkanin yarisi icin ayni islemi uygulayin.
- Peyniri rendeleyin ve ince ince kiydiginiz maydanozu ekleyin ve karistirin.Arzu ederseniz kirmizi biber ve karabiberle tatlandirin.
- Yufkalarin yarisina geldiginizde maydanozlu peyniri yufkalarin ustune yayin.
- Kalan yufkalari da ayni sekilde dizin. Yufkalar bitince bicakla birkac yerinden centik atin ve son kalan sutlu siviyi tum tepsiye yayin.
- Arzu ederseniz uzerine susam yada corek otu serpin. - 200 C de uzeri hafif kizarana kadar pisirin.
Afiyet Olsun.....

Yorumlar

  1. hayatim borek cok guzel gorunuyor ,ellerine saglikkkkkk
    sebnem

    YanıtlaSil
  2. merhaba,filo yufkalarla bu boregi yapmayi dusunuyorum.acaba yag hic kullanilmiyor mu?bir de su yerine soda kullansam olur mu?
    simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Ben de zaten filo yufka ile yaptim bu boregi, hatirlattiginiz icin tesekkurler, yag bir miktar tabii ekleniyor, ben unutmusum sanirim. Hemen duzeltecegim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. boregi belirttiginiz yag miktariyla,su yerine soda kullanarak yaptim.harika oldu.onceden biturlu bu yufkalarla boregi beceremiyordum.cok tesekkurler.
    yanlis yere bu borekle ilgili soru yonelttigim icin uzgunum...

    YanıtlaSil
  5. Yeniden merhaba,
    Begenmis olmaniza cok sevindim. Mesajiniz hic sorun degil, her zaman beklerim...
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver