Yulaflı ve Hindistan Cevizli Kurabiye


Bu tarifi 'Le Guide Cuisine' dergisinin eski sayılarından birinde buldum. Tarif burada satılan Natrel krema markasına ait. Yulaf ezmesi ile yapılıyor ve fırında pişmesine gerek yok. Yulaf çok sağlıklı bir tahıl. Ben kahvaltılarda arada yulaflı müsli tüketmeye çalışıyorum. Hatta geçen gün balık köftesine karıştırmıştım tadı çokda hoş olmuştu.

İnternetden aldığım alttaki yazı yulafın faydalarından bahsediyor..
'Çinliler yulafın zindelik verici özelliklerini binlerce yıl önce keşfetmişler. Antik Romalılar onu enerji depolamak için sofralarından eksik etmemişler. Savaşçı Vikingler efsanevi fiziki güçlerini yulaf ezmesi ile hazırlanan 'porridge' adlı kahvaltılık yiyeceğe borçlu olduklarını sık sık dile getirmişler. 'Bitkisel protein' de denilen yulafta bol miktarda protein, lipid, lif, mineral tuzlar, vitaminler ve B grubu vitaminleri bulunuyor.'

Malzemeler; 42 adet kurabiye (ben malzemeleri yarı yarıya kullandım)

- 3 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 3/4 su bardağı % 15 lik krema
- 125 gr tereyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı kakao
( buradaki su bardağı büyük boy olmalı. asıl tarifte cup olark geçiyor. benim büyük su bardağım ile aynı ölçü)

Yapılışı;

- Kremayı ve tereyağı orta ateşte eritin. Şekeri ekleyip karıştırın. !-2 dk kadar kaynatın.
- Ateşten alın.
- Hindistan cevizi ve kakoyu ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Kaşık yada küçük bir kalıpla kurabiye şekli verin. Yağlı kağıda dizin Bu arada hızlı olmanız gerekyor. Soğuyunca katılaşıyor ve şekil vermek zorlaşıyor.

Afiyet Olsun..

Yorumlar

  1. selamlar. tarifiniz gercekten digerleri gibi cok hos gozukuyor. ellerinize saglik. bir sorum olacakti%15 lik krema ne demek acaba. ben amerikadayim. onun yerine ne koyabilirim. yada koymasam olur mu

    YanıtlaSil
  2. Merhaba..
    Buradaki kremalar %5 %15 %35 yağ oranlarıyla sınıflandırılmış olarak satılıyor. Asıl tarifde %15 var ama bende %35 lik vardı ve onu kullandım. Tarifde yazmayı unutmuşum. Tatlı ve meyvalara konulan krema ile olur. Krema yerine başka ne kullanılabilir bilemiyorum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Iki Guzel Salata Tarifi

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu