Cumartesi, Mayıs 21, 2005

Hersley's Original Brownie



Bu guzel browni tarifini yemekvebiz grubundan Sevgili Tuba Warden verdi. Bende ilk fırsatda denedim ve kendisinin izniyle burada yayınlıyorum.. Bu tarifi bizimle paylastigin icin cok tesekkurler Tuba..

Tarif hem cok kolay hem de cok lezzetli. Kilo sorunu olmayanlar için ideal. Boyle diyorum cunku buzdolabınızda boyle bir kekin varlıgından haberdar olup, o dolapdan uzak durmak pek kolay olmuyor. Ya da benım gibi bahaneler uretebilirsiniz:)) Yemekte az yiyip, kahve yanında bir dilim asirmak falan gibi mesela.. Ama siz bana bakmayın. Ogun atlamanın ya da gecistirmenin saglıksız oldugunu hepimiz biliyoruz. En iyisi bu tur tatliları yapıp 'azcık ucundan' yıyerek, cogunu sevdıklerımıze verebılırız:))


Tarıfı Tuba'nın verdıgı sekılde yayınlıyorum..


Hersley's Original Brownie

1/2 kap tereyagi yada margarin erimis(ben tereyagi
kullaniyorum)
1 kap seker
1 cay kasigi vanilya
2 yumurta
1/2 kap un
1/3 kap kakao
1/4 cay kasigi kabartma tozu
1/4cay kasigi tuz
1/2 kap findik veya ceviz(opsiyonel)
cay kasigi Turkiye'de tatli kasigi.
(Ustunun cikolata sosu icin;

3 yemek kasigi tereyagi(erimis)
3 yemek kasigi kakao
1 yemek kasigi bal yada misir surubu
1/2 cay kasigi vanilya
1 kap pudra sekeri
2-3 yemek kasigi sut)

firini 350 f(175C) al. Kurulari bir kapta karistir.
Diger kapta yagi, sekeri ve vanilyayi karisir, sonra
yumurtayi ekle ve sonra kuru karisimini ekle. Iyice
karistir. Kasikla karistirmak yeterli miksere gerek
yok. Findigi ekle. Kare 20 camlik tepsini yagla
karisimi dok ve 20-25 dakika pisir. Tepsiden baska bir
kaba cikar ve sogut. Sosu dok ve servis yap. Sosu
yaparkende tum malzemeleri karistirmaniz yeterli
pisirmeyin, isterseniz azicik kisik ocakta
tutabilirsiniz. Cok lezzetli bir tarif. Tavsiye
ederim. Afiyet olsun...

Benim Notlarım:
Sos icin, 1 cup seker yerine 1/2 cup ve tereyagını 3 yemek kasıgı yerine 1.5 yemek kasıgı kullandım..

20 yorum:

  1. merhaba hanife...
    brownie çok lezzetli gözüküyor...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. bu 3. denemem bir turlu commentimi duzgun yazamadim. neyse bastan alayim. harika gorunuyor brownie, ellerine saglik Hanifecim,bi dilim olsada yesem keske...sevgiyle saglicakla kal.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Nurbeyaz..
    Keske yakın olsak sana da yapardım ya da getirirdim.. Denersen yapımı cok zor degil..
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Hanife cim,
    Ben Browniye bayılırımmm bu tarz tatlılar bana göre:)
    Ellerine sağlık cok ta güzel olmus..Haftaya evim için Browni yapacagım sayende...
    Sevgilerimle
    Figen KARAVAS

    YanıtlaSil
  7. Oncelikle rica ederim ne demek! Ne guzel pek cok akadas yeni bir tarif elde etmis olacak belki de! Bu arada super gorunuyorlar Hanife, ellerine saglik. Ayrica ilginc gelecek belki ama, eger sosunu dokmeden yerseniz kalorisi diger tatlilardan cok daha dusuk oluyor.Birde ben findik katmamaya calisiyorum, kalorisini dusurmek icin, biraz da sekerden kisiyorum. Tabi findikli daha guzel oluyor:) Tekrar ellerine saglik Hanife.
    Sevgiler,
    Tuba Warden

    YanıtlaSil
  8. Figen'cigim merhaba...
    Bu browniyi mutlaka begeneceksin.. Gercekten cok lezzetli.

    Tuba'cıgım yeniden tesekkur ederim.
    Soyledigin gibi sosu biraz kalorili ama ben yag ve sekei yarıya indirdigim icin cok sorun olmadı:))
    Seninde ellerine saglık..

    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Hanife
    Tarifteki un olcusu oldukca az degil mi? ne kadar buyuklukte brownie oluyor?
    ellerinize saglik
    olcay

    YanıtlaSil
  10. yillar önce, taaa IBM'de çalisirken bir arkadasimin verdigi islak keki animsatti.. sevdigimi ve arada yaptigimi hatirliyorum. bir de halamin islak keki vardi, o daha baskaydi..
    ben pek brownici degilim, agir gelir nedense ama simdi boston'daki carberry's dekiler gibi bir scone olsa, kizilcikli! yok yok onu da yemem, kendime söz verdim..
    sana afiyet olsun!
    tijen

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Olcay,
    Un miktarı tam geliyor yani kıvamı tam tutuyor. Kakao da girdigi icin az un miktarı. Ben kucuk bor borcama yaptım ve tam oldu. Zaten kare 20 cm lik borcama tam oluyor..

    Sevgili Tijen,
    Ben tatlıların cogunu severim. Serbetliler cok tercih etmem ama kek ve cesitlerini severim. Ben de yakında uzumlu scone yapmayı planlıyorum. Bakalım gidene kadar vakit bulursam.. Sekeri birakmak cok guzel de bir o kadar da zor ne yazık ki..

    Sevgiyle...............

    YanıtlaSil
  12. Hanife Günaydın,

    Browniye bayılırım hemen bugün denemek istiyorum yanlız ölçüleri anlayamadım mümkünse bardak ölçüsü olarak verebilirmisin ?
    bir kap demişsin nasıl bir kap anlayamadım.Yardımcı olursan çok sevinirim.

    Sevgiler

    Nilüfer

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Nilufer,
    Bir cup olcusu benim evdeki buyuk boy su bardagına esit. Ama sana yardımcı olması icin tam ml lik olcu veren bir adres buldum alttaki linke tılarsan bulabilirsin.
    http://www.cafecreosote.com/Reference/equivalents.php3

    Umarım yardımcı olur..

    YanıtlaSil
  14. SELAM,
    BUGUN TARIFINI DENEMEK ISTEDIM FAKAT TARIFTEKI BAZI DEFINITION'LAR KAFAMA TAKILDI.
    ONCE TARIF'TE " KAP" YAZMISSIN SONRA DA "CUP",AYNI OLCUDEN MI BAHSEDILIYOR.YANI AMERIKADA KULLANDIGIMIZ CUP MI IKISIDE? HERSHEY'LI BROWNIE YAPMAK ICIN SABIRSIZLANIYORUM HEMEN CEVAP VEREBILIRSEN SEVINIRIM..

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Esra..
    Tarifde gecen cup yani Amerika'da kulanılan cup olcusu..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Bu super bir browni. Dun yaptim kapis kapis gitti. Cocuklar 2 3 dilim yediler. Herkes yapsin. Tesekkurler Hanife ve Tuba

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Arkadasım...
    İsminizi yazmamıssınız. Afiyet olsun.. Ben kendi adıma rica ederim diyorum. Asıl tesekkur Tuba'ya.....

    YanıtlaSil
  18. yapmayı bir türlü beceremediğim yegane tatlı: Browni.
    Bütün keklerim kabarırken, bin bir hevesle yaptığım brownilerim nasıl oluyor da deve hamurnuna dönüyor anlamıyorum.
    Bir de bu tarifi deneyeceğim.İnşallah tutar.

    Bu arada,Hanife'cim miksere gerek yok demişsin, yağı ve şekeri de elle karıştırak oluyor mu yani?

    Sevgiler Gönül

    YanıtlaSil
  19. Gonulcugum..
    Ben tarifi Tuba'nın yazdıgını kopyalararak aktardım. Tarifi belirtildigi gibi mikse kullanmadan yaptım.
    Ben yaparken de basta guzel kabardı sonra sondu. Brownilerin ozelliği bu sanırım. Denersen seveceginize eminim.
    Guzel kızını op yerime...

    YanıtlaSil