Perşembe, Mayıs 05, 2005

Imambayildi


Patlican yemeklerini bende esimde seviyoruz. Ama ben ozellikle tencerede pismis sekilde tercih ediyorum. Kizartmayla yapilan musakka karniyarik gibi cesitlerde esimin tercihi.. Bu kezde imambayildi yaptim. Aslinda hafif olmasi icin firinda kozleyecektim ama hem etsiz hemde kozlenmis olmasi fikri esim icin fazla eksik olacagindan kizarttim ve korktugum kadar agir olmadi. sanirim kizgin ve derin yagda kizartma daha az yag cektiriyor.. Bilmiyorum bu konuda onerileriniz varsa seve seve dinlerim cunku yag ceken kizartmalari sevmiyorum. Zaten cok saglikli olmadigindan kirkyilda bir yapiyorum kizartmayi, hic degilse icim rahat eder boylece yerken....

Malzemeler;

- 4 adet patlican
- 3 adet kuru soigan
- 4-5 dis sarimsak
- 6-7 dal maydanoz
- 2 adet domates
- 2-3 yemek kasigi zeytinyagi
- tuz ve karabiber
- kizartma icin bol siviyag

Yapilisi;

- Patlicanlari alacali soyun ve iyice yikayin.
- Kizgin siviyagda kizartin ve havlu peceteye cikartin.
- Sogani piyazlik dograyin. Sarimsaklari ince ince kiyin. Soganlari zeytinyagi ile kavurun. sarimsaklari ekleyin.. 5-6 dk kadar kavurun.
- Daha sonra kabuklari soyulmus ve kup kup dogranmis domatesleri ekleyin. Domatesleri rengi donene kadar cevirinq.
- Tuzunu ve biberini ilave edin. Kiyilmis maydanozlari ekleyin.
- Firin kabina patlicanlari yerlestirin. Ortalarini yararak kasik yardimiyla acin ve soganli karisimdan doldurun. Tum patlicanlari bu sekilde doldurun. Firin kabiniza kalan domatesli suyu ilave edip 200 C de 20 dk kadar pisirin..
Afiyet Olsun.....

2 yorum:

  1. Hanife, patlicanlari yikadiktan sonra tuzlu suda bir sure beklet -- kara sulari ciksin. Sonra da guneslendir, iyice kurusun. O zaman daha az yag cekiyor. Dedigin gibi kizgin olsun yag ve birden bire cok sey koymamalisin ki sicakligini uzunca sure muhafaza etsin ve kizartmak istediklerini hemen kizartsin.

    Bir de, imambayildi, karniyarik cinsi yemekleri yayvan bir tencerede pisirirsen daha cabuk pisiyorlar.

    Ellerine saglIk!

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Fethiye,
    Annem patlicanlari hep tuzlayip bekletir. Bnede yemege koyacaksam yada yagda kizartmayacaksam koyarim surekli. Ama islandiginda daha cok yag ceker korkusundan kizartma oncesi yapmazdim. Senin verdigin fikir cok iyi u yuzden. Benim dun kullandigim patlicanlar mor ince olan cin patlicanlarindandi. Acisi daha azdi digerlerine gore.
    Bende imambayildiyi falan hem tava hem firin kabim olan yayvan tavamda yaparim..
    Verdigin bilgi icin cok tesekkur ederim..
    Sevgiyle....

    YanıtlaSil