Pazartesi, Mayıs 16, 2005

Kabak Kizartma


Kizartmayi cok severim. Ama eskisi kadar cok yapmiyorum. Evde bir bebek olunca, daha saglikli tuketmek konusunda biraz daha hassas oluyor insan. Ama arada kacamaklar da olmuyor degil hani...

Malzemeler;

- 3 ya da 4 adet kabak
- 3-4 yemek kasigi kadar un
- 1 yumurta
- kizartmak icin siviyag
- tuz, karabiber
- 2 dis sarimsak
- yogurt

Yapilisi;

- Kabaklari iyice yikayip soyun. Uzun uzun ve verve sekilde kesin.
- Cirptiginiz yumurtaya tuz ve biberi ekleyin. Kabaklari once yumurtaya sonra una bulayip kizgin yagda iki tarafida nar gibi olana dek kisik atesde kizartin. (Ben birkac kasik sivi yag doktugum yanmaz tavada yapiyorum. Boylece daha az yag cekiyor)
- Kizarmis kabaklari havlu peceteye cikartin.
- Sarimsaklari ezin ve yogurtla karistirin. Kabaklarin uzerine dokup servis yapin..
Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. Merhaba Esma,
    :)) Yapmasi cok zor degil tabii kizartmalarla aranin nasil olduguna bagli:))

    YanıtlaSil
  2. merhaba Hanife
    ben kabagi hic boyle kizartmamistim cok guzel gorunuyor bir de boyle deneyeyim:) ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  3. Gulcan'cigim..
    Kabak boyle harika olur.. Yaparsan begeneceksin eminim..
    Optum

    YanıtlaSil