Kremali Mantarli Kabak Kayik



Yine benim karisik derlemelerimden biri. Daha once yaptigim kabak ve mantar karisimlarini cok begendigimden, bu kez yine ayni karisimdan ama farkli sunumda yaptim.. Ege ve ben severek yedik. Esim, kabak olayina pek sicak bakmadigi icin sadece goruntusu guzel olmus demekle yetindi..


Malzemeler;

- 3 adet kabak(ben yesil olanlari tercih ettim)
- 150 gr kadar mantar
- 1 cay bardagi krema
- 1 adet kucuk boy sogan
- 1-2 dis sarimsak
- tuz, karabiber
- 1 cay kasigi kadar kuru nane
- 2 yemek kasigi rendelenmis kasar


Yapilisi;

- Kabaklari uzunlamasina ikiye bolup ortalarini cay kasigi yardimi ile kaziyin ve dolma icini oyar gibi oyun. (Benim kabaklarim ince oldugu icin ben sadece ustden kapak gibi actim, o yuzden 3 adet kayik oldu. Ayrica ben kabuklarini soymadan yaptim)
- Kabaklari cok az tuzlu suda 5 dk kadar haslayin ve suzun.
- Soganlari yemeklik yada piyazlik dograyin. Zeytinyaginda 2-3 dk kadar cevirin. Ince kiyilmis sarimsagi ekleyin. Kucuk kucuk dilimler halinde dogradiginiz mantarlarida ekleyin. 5-6 dk kadar harli atesde surekli karistirak kavurun. Suyunu cekince tuzunu ve biberini ayarlayin. Naneyi ekeleyin.
- Kremayi ekleyin. (Krema miktarini arzunuza gore ayarlayabilirsiniz)
- Hafif koyu bir kivama gelince altini kapatin..
- Kabaklari firin tepsisine alin. Iclerine mantarli karisimdan doldurun. Tepsinizin altina bir miktar zeytinyag ve su koyup kisik atesde yada firinda 15-20 dk kadar pisirin. Firindan cikarip uzerlerine kasari serpin. Kasar eriyine kadar firinda tutun.
Afiyet Olsun...

Yorumlar

  1. hanife ellerine saglik, saglikli bir yemek daha! Kabaga sarimsak gibi dereotu cok yakisir, onu da ekledin mi?
    Peki, ayiptir sormasi bu gibi gunlerde, ogunlerde senin esinne yiyor? ;) Senin zyagli kerevize de "boyle seyler yemem" demisti yanilmiyorsam. Sadece seninki degil gerci, erkeklerin cogunda var bu anti-sebze. Merak ettim, sorayim dedim ;)

    YanıtlaSil
  2. Fethiyecim merhaba,

    Orasini hic sorma.. esim boyle gunlerde yaa kiymali, sucuklu, pastirmali yumurta yer. daha dogrusu bol kiymali bol sucuklu demeli:)) Tam bir etcil. Ben sebze delisi o tam tersi. Yada ben sebze yaptigimda ona et yapiyorum. Dedigin gibi erkeklerin cogu boyle sanirim.
    dereotunu kabaga bende cok yakistiririm ama evde yoktu. Ben dereotrunu kahvaltida peynirle bile yerim. cok severim ama olmayinca eklemedim. Bu yaz turkiye seyahetim olmasa senden ogrendigim yontemlerle taze naneler sogalar falan yetistereyim dedim ama kismet gelek yila insallah...

    YanıtlaSil
  3. Hanife merhaba,

    Bu yemegi krema eklemeden yapsak nasıl olur malum krema fazla yağlı.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Nilufer..
    Tabiiki olur. Yada arzu edersen mantar pistikden sonra cok az sutde ekleyebilirisn biraz.. Ama sutsuzde kremasizda olur..
    Sevgiler..
    Denersen sonucu bildirirsen cok sevinirim..

    YanıtlaSil
  5. Hanife yardımların için teşekkür ederim cumartesi günü deneyip sonucu yazarım

    YanıtlaSil
  6. Rica ederim Nilufer...
    Umarim sonucdan memnun kalirsin..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Iki Guzel Salata Tarifi

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu