Tortilla`dan Beyti

Bu tarifi portakal agaci forumunda Sevgili Nilsu vermisti. Tarifi kendisinin izniyle yayinliyorum.



Tarif harika oldu. Ozellikle kisa surede hazirlanmasi ve cok lezzetli olmasindan dolayi aniden gelen misafirler icin ideal.. Bu tarif icin tesekkurler Nilsu.. Ben tarifi kendi anlattigi sekilde yayinliyorum...

Malzeme :
1 paket buyuk boy tortilla ( Icinde 8 adet tortilla var)
500 gram kiyma
1 orta boy sogan
1 corba kasigi
salca
tuz
karabiber
kekik

Uzerine: Sarmisakli yogurt
Kizdirilmis kirmizi biberli yag

Yapilisi: Sogan rendelenir, siviyagda biraz kavrulur ve kiyma eklenir.Biraz kavurduktan sonra icine salca , tuz ve baharatlar eklenir. Kiyma suyunu cekene kadar kavrulur... Firin 400 F (200 C) isitilir. Tortillanin ortasina kiyma koyulup rulo seklinde katlanir. 4-5 cm uzunlugunda kesilir ve firin tepsisine dizilir.8 tortilla kullanildigi zaman epey cok oluyor. Firina koyulup 10 dakika pisirilir. Tabaklara koyulup uzerine sarmisakli yogurt ve kirmizi biberli yag dokulur...

Afiyet olsun...
Bu fotograf biraz koyu cikti. Gunes isigindan faydalanmak icin flas kullanmadim ama Montreal`in yagmurlu bir gunu oldugunu unutmusum...

Yorumlar

  1. ooff offf ne çok tarif var yaa. ölene kadar hepsini deneyemem herhalde :). denesem de yiyemem herhalde :(. Ellerine sağlık. hızına yetişilmiyor hanife..

    YanıtlaSil
  2. Sulecim..
    Tesekkur ederim.. Ne yapayim evde olunca ee her gunde yemek yapinca burada yayinlanacak cok sey oluyor. Daha yayinlanmaya hazirlar bile var ama sirada bekletiyorum.. Az oncede karahindiba yikadim. Haslayip yapacagim bakalim ilk kez deneyecegim. Eger guzel olursa sirada var demektir:))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Hanife sana inanmiyorum yaaaa..... bu harika gorunuyor. Az once isten geldim senin tariflere bakaiyim dedim tek kelime ile "HARIKA" BIde deniyelim.
    ellerine saglik
    sebnem

    YanıtlaSil
  4. Hanifecgim yolladigin revani icin tsk ederim eline saglik cok guzel olmus
    sebnem

    YanıtlaSil
  5. hanife, cok hos tarif, ben pek yemek sayfalarini takip edemiyorum, o sebeplede gormuyorum cogu seyi, ama az once bir bakayim hanife ne yapmis bu aksama diye ,
    cok guzel gorunuyor, ben tortilla ile lahmacun yaparim genelde ama kavrulmus kiyma ile durup firinlamak aklima gelmemisti, kisa zamanda deneyecegim...

    YanıtlaSil
  6. Bu tarifi ben kacirmisim tarifdefterinde. Ama ben de en yakin zamanda yapacagimdan eminim:)
    Ayrica resim gölgeli olabilir ama inan istah acici!

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Sebnemm.
    Yaparsan mutlaka begeneceksin. Tam agziniza gore.. Ev iskenderinden sonra gercekten hakiki kebap gibi oluyor...

    Merhaba Zeynepcim..
    LAhmacunu bende dusundum. Hamur acarak firinda yapmak cok avktimi aliyor. Bu cok iyi hamur yerine. Birde ayni grupda baska arkadas arasina kiymali harc koyarak yaglama seklinde yapilmasini tavsiye etmisti. Bir dahaki sefer onu deneyecgim. Cunku aylardir yaglama diye diye bir hal olmus durumdayim. Zaman yokki uzun uzun hamur acalim..

    Dilekcim,
    Bence dene bu tarifi, kesin seveceksin.. Ikinci resim ilk baktigimda koyu gibiydi ama cokda fena degilmis hani:))
    Sevgiler ve bol lezzetli gunler...

    YanıtlaSil
  8. merhaba bu tortilla dediğiniz nedir öğrenebilir miyim. türkiye'de bulunur mu. tarifler çok güzel ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. bir de sayfanı kaydedemiyoruz keşke kaydedilme imkanı olsa...

    YanıtlaSil
  10. Merhaba..
    Tortilla daha cok Meksika mutfainda kullaniliyor ve lavasa benziyor. Un su ve tuzla yapiliyor. Ben tarifini bulmaya calisirim. Ama Turkiyedeki arkadaslar bu yemegi lavasla yapabilirler. Bence dahada lezzetli olur. Lavasin tadi daha guzel tortillaya gore.
    Sayfanin kaydedilmesini anlamadim. Favorilerinize ekleyebilirsiniz. Herhangi bir sorun olmuyor. Yazilarda copy yapilabiliyor.
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  11. Sorunuza ceavp vermeyi unutmusum. Tortilnain Turkkiye`de bulunup bulunmadigini bilmiyorum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,

    Tarifimi deneyip begenmene ve yayinlamana sevindim...Senin ve tum annelerin anneler gunu kutlu olsuuuuun :)

    Nilsu

    YanıtlaSil
  13. merhaba nilsu..
    ben tesekkur ederim.. tarifi paylastigin icin. seninde anneler gunun kutlu olsun....

    YanıtlaSil
  14. Bu Enchilada'nin harika bir Turk versiyonu olmusa benziyor, sarmisakli yogurt ve kirmizi biberli yag eklenince. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Yesilerik...
    Su enchilada medir cok merak ettim dogrusu.. Tarifi bizimle paylasirmisin.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Enchilada mısır unundan yapılmış tortillanın içine degisik malzemeler koyuyorsun sote edilmis tavuk, fajitalik beef gibi, veya peynirli ic koyup duruyorsun, sonra borcama yerlestirim uzerine satilan enchilada soslardan veya evde kendin yapacagin guzel domates sarimsakli sosu dokup uzerine firinliyorsun, firindan cikarmadan oncede kasar serpip erimesini bekliyorsun , sonrada beni cagisiyorsun cay demliyoruz beraber yiyoruz
    :))))

    YanıtlaSil
  17. Tortillayi her sekilde yedim disarda sanirim uzeinrdeki so bu sosla ayni. Ismine dikkat etmemisim.. Su sosa bir bakayim marketlerde.. Bulabirim saniyorum..

    Yapar ve sana erkenden haber ederim Zeynep`cim.. Haa bu arada arzu eden herkes davetli:))..
    Sevgiyle....

    YanıtlaSil
  18. sonunda denedim ve cok hosumuza gitti! Iyi ki denemissin ve yayinlamissin Hanife, saGol.

    YanıtlaSil
  19. Sende sagol Fethiye.. Ellerine saglik seninde..

    YanıtlaSil
  20. Hanifeciğim,

    Müsade edersen lahmacun konusunda sana biraz yardımcı olayım oralarda bir kebap salonu varsa ben sana lahmacunun içini nasıl hazırlayacağını yazayım sen o kebap salonuna iç malzemeni götür onlar hamurunuda yapıyorlar pişiriyorlarda inan bana nefis oluyor benim eşim Gaziantepli biz her zaman lahmacun içini evde hazırlıyoruz ve kebapçıya götürüyoruz onlar bize lahmacun yapıyorlar veya sen orada yaptıramazsan eğer isteyen olursa Türkiyedeki arkadaşlarada tarifini verebilirim.

    YanıtlaSil
  21. Nilufercigim merhaba...
    Inan cok mutlu olurum. Burada lahmacuncular var ma ahicbiri oradakilerin yerini tutmuyor. Ermeniler cok yapiyor bu isi ama damak zevkimiz biraz farkli. Ben Ege'den once evde yapardim. Artik vakit bulup hamur isleri ile ugrasamiyorum. Pratik careler ariyorum hep. Tarifi e mail adresime gonderirsen dener ve burada iznin olursa yayinlarim bir gun.. Sayfa uzerinde bana ulasin a tiklarsan bana mail atabilirsin tarifi ya da arzu edersen buradan gonder.. Yakinda Turkiyeye geliyorum. Orada yaptiririm hic olmasza..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  22. selam hanife, daha dun markette esime acaba bu tortillalardan ne yapilir diye sormustum, bugun tarifine rastladim.harika gorunuyor hemen denemek istiyorum,ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Nurbeyaz,
    Bu yemegi yapasran sevecegine eminim. Deneyem tum arkadaslar cok begendi...
    Sonucunu bildirirsen sevinirim..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Hanife merhaba lahmacun tarifini yarın sana gönderecegim.
    Begenirsen elbette sitede yayınlayabilirsin izin ne demek zaten hepimiz birbirimizden bir şeyler öğrenmiyormuyuz.

    YanıtlaSil
  25. Nilufer'cigim cok tesekkur ederim. Tarifi bekliyordum bende. Umarim gitmeden denemeye vaktim olur.. Olmazsa Turkiye'de artik...
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  26. Hanifeciğim,

    Eğer Türkiyede İstanbul'a geliyorsan ben sana kendi ellermle yaparım lahmacunu (ama tabii hamurunu değil)

    YanıtlaSil
  27. Nilufer'cigim ne kadar incesin, nasil duygulandim... Cok isterim seninle tanismayi.. Aslinda bu site sayesinde tanistigim tum web arkadaslarimi tanimak isterim.. Cok tesekkur ederim. Senin ellerinden yemek ayri zevk verir..
    1 haziran'da oradayim insallah.. Kimbilir belki tum arkadaslarla topluca gorusur, tanisiriz:))
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  28. Hanife toplu görüşme fikri süper ben 10 haziranda Gaziantep'e gideceğim ay'ın 10'u na kadar ve ay'ın 17'sinden sonra haftasonları veya haftaiçi akşam görüşebiliriz sen bizleri organize et yeter.Lahmacun tarifinide öğle tatilinde yazacağım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. Nilufer'cigim ne kadar guzel..
    Yani temmuz 17 gibimi geliyorsun.. Ben o zaman ana sayfaya bir mesaj yazayim bu sebeble, bilemiyorum katilmak isteyen olur mu??
    Ben seninle tanismayi cok arzu ederim..
    TAm tarihleri bana bildirirsen iyi olur..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  30. Merheba Mehmet Bey,
    Bu tarife ilk kez mesaj yazan erkek sizsiniz, yoksa baska beylerde mesaj birakiyoir arada:)
    Tortilladan yapilan bir cok yemegi seviyorum ben, lahmacun cok iyi fikir. Ben sayenizde hatirlamis oldum bu tarifimi, yakinda yapayim bari:)

    YanıtlaSil
  31. Hanife hanım Tortilla ve pita hamurundan olan çeşitli tarifler yayınlayabilirseniz gerçekten çok büyük iyilik yapmış olursunuz.Ben pek yufka bulamıyorum bizim burda.Indianadayım.Bu beytiyi kesinliklee deniycem süper gözüküyor.Sizi çok severek takip ediyorum.Başarılarınızın devamını diliyorum.Sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  32. Merhaba Asli,
    Sitemde tortilla ile yapilan birkac tarif daha var. Sana linklerini vereyim hemen;
    http://hanifedentarifler.blogspot.com/2005/08/haftasonumdan-notlar.html
    Bu aslinda Kayseri yaglamasinin yalancisi. Harika bir tarif, mutlaka dene derim.
    Ikincisi bol domatesli ve paynirli sandvic;
    http://hanifedentarifler.blogspot.com/2005/03/domatesli-peynirli-tortilla.html

    Bir baska tarif ise Quesadilla. Son zamanlarda yaptim ve cok leziz oldu. Denemeni tavsiye ederim;
    http://hanifedentarifler.blogspot.com/2009/02/quesadilla.html

    Ayrica lahmacun yapabilirsin.
    Kiymali ic hazirlayip, tortillanin ustune yayip iyice isinmis firinda grill konumunda ya da yanmaz tavada pisirebilirsin. Ben daha cok firinda yapiyorum ve bir arada 3-4 tane yapabildigim icin cok daha pratik oluyor.
    Bir de gecenlerde elimde kalan 5 adet tortilla ile peynirli tepsi boregi yaptim. Yumurta, sut, yogurt ve yag ile sivi hazirlayip, her iki kata peynir rendesi ile bir borek hazirlayabilirsin. Ama tortilla kalin dokulu oldugu icin 6 adetden fazlasi kalin olacaktir. Her iki katta bol peynir rendesi ile borek cok guzel olacaktir.
    Deneyecegin tarifler icin simdiden kolayliklar dilerim. Yorumlarini paylasirsan sevinirim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  33. ay harikayaa deneyeceğim mutlakaa:)
    fırında lavaşlar pişerken kurumuyormu acaba,üzerine yağlı sus falan sürsekmi biraz yoksa böyle iyimi ne nedersiniz?

    YanıtlaSil
  34. asıl sorumu unuttum sormayı,şimdi biz bunları hazırlasak fırına atacak şekilde sarıp sadece pişirmesi kalsa,bu şekilde buzdolabına(dondurucu değil)kaldırsak akşam için sadece pişirmesi kalsa,üzerini kapatsak tadında değişiklik olurmu?
    secvgiler...

    YanıtlaSil
  35. Merhaba Gulsah,
    Uzeri sadece hafif kizaracak kadar tutuyoruz, o yuzden pek kurumuyor. Zaen uzerine doktugumuz yogurt var biliyorsun. Ama isersen, hafif kirmizi biberli yagli sos gezdirilebilir, ama kiymanin yagi bana fazlasiyla yettigi icin gerek duymuyorum buna.
    Elbette onceden hazirlayip, uzerine plastk folyo ortup pisirene dek dolapa tutabilirsin..
    Tarifi denediktan sonra yorumunu paylasirsan sevinirim,

    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver