Cumartesi, Mayıs 21, 2005

Zeytinyaglı İc Baklalı Enginar


Ben bu yemegi cokkkkkk sevdim. Eee benim gibi bir otculun sevmemesi abes olurdu degil mi?? Bu kadar cok sebze yemegi yapan ve yayınlayan:) biri olarak, hele ki enginar ve bir de guzelim bakla ici sevilmez mi? Yenmeyip de yanında yatılır..

Tarifi Fethiye'nin ve Aslı'nın usulunce yaptım.. Tek kelimeyle enfes oldu.. Benim baklalarım biraz irice oldugu icin dıs kabuklarını da ayıkladım. Yani baklaları tek tek cıkardıkdan sonra herbirinin dıs kabugunuda soydum. Yumusacık, pamuk gibi pistiler. Ben de Fethiye gibi bir adet kucuk havuc ekledim.

Tarifi bizlerle paylastıgı icin Sevgili Fethiye'ye ve Aslı'ya cok tesekkur ederim....

2 yorum:

  1. afiyet olsun! begendigine sevindim. gercekten, izmirli olarak bu yemegi nasil atladin, anlamadim ;)

    YanıtlaSil
  2. Fethiye'cigim,
    Ben İzmir'li degilim. Annem ve babam Uşak'lılar. Ben İstanbulda dogdum ve büyüdüm. Sebzeye düskünlügüm beli de oradan geliyor. Garipdir ilk kez bakla icini enginarla gördüm. Yoksa enginarı bezelye, havuc ve patatesle yapardım simdiye dek..
    İyi ki sizler yapmışsınız ve ben de sayenizde öğrenmişim..

    YanıtlaSil