Isırgan Otu Kavurması


Bu yemegi yapalı neredeyse 15 gün oldu. Biraz zamansızlıkdan biraz da buluşma mesajlarının cokluğundan yayınlayamadım..

Yeşilköy pazarında buldum ısırgan otunu. Bir amca taze otları sermiş,küçük tezgahında satıyordu. Fesleğenler, naneler, kekikler.. Isırganıda aldım tabi, her ne kadar nasıl yapacağımı tam bilemesem de. Neyse ki aynı akşam babamın 38 yıllık dostu benim de amcam dediğim İbrahim amca ve eşi geldiler yemeğe. İbrahim amca yemek konusunda değme aşçılara taş çıkartır. Hemen ona danıştım. 'Nasıl yaparım' dedim. Baktım kolları sıvıyor.. Elleri yana yana benim için ayıkladı ve pişirdi. Yani bu tarif İbrahim amcama ait. Buradan da ona teşekkür etmek istiyorum.

Isırgan otunun faydaları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi ve başka tarifleri
buradan alabilirsiniz.

Malzemeler;

- 1 demet ısırgan otu (500 gr kadar)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet yumurta
- 1/2 fincan zeytinyağı
- tuz, karabiber

Yapılışı;

- Isırgan otlarını plastik eldivenle ayıklayın. Kaba yerlerini ve saplarını temizleyin. Akan suyun altında yıkayın ve kıyın.
- Kaynayan suda sebzeleri haşlayın.
- Sebzeleri süzün ve soğuduktan sonra avucunuzla suyunu iyice sıkın.
- Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Yumurtaları kırın ve karıştırıp 2-3 dk kadar pişirin.
- Sıktığınız sebzeleri yumrtalı soğana ekleyin ve karıştırın. Tuz ve biberini ayarlayın. Birkaç dakika pişirdikten sonra altını kapatın....
Afiyet Olsun..

Yorumlar

  1. Sevgili Hanife ciğim,
    Bayılırımm yeşil otlara, ısırgana hepsine:))
    Ellerine sağlık nasıl canım çekti bilsen ahh...

    Sevgilerimle
    figen

    YanıtlaSil
  2. Ahh ahh ,bende gorunce ayy demisim birden, burada bulamadigim otlardan biri, ellerimle toplamaya bayilirim, cunku o daladikca inan ellerimdeki eklem agrilari v.s yeniden gundeme gelmezdi bir sure, ben isirgandan yufka borek yapardim ama hic haslamadan, direk koy yufkasindan alt ust borek gibi, bol taze sogan peynir ve isirgan hepsini yufkaya koy, pisir teflonda, benim icinde afiyetle ye olur mu?
    zeynep tore

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Figen ve Zeynep...
    Ben de ot olsunda ne olursa olsun diyenlerdenim. Isırganı ilk kez halamdan gözlemeolarak yemiştim. Bizim oralarda bükme denir. Zeynep'ciğim senin dediğin igibi çiğden koymustu hamurun içine ve yediğim en güzel gözlemeydi.. kavurmasıda bir harika oldu tabii. Bir daha bulşursam bu kezde böreğini yapacağım... Sizler için yiyeceğim özellikle senin için Zeynep'ciğim..

    YanıtlaSil
  4. bizde ailece ot adina ne varsa salata ya da yemek olarak yerdik.isirganinda annecim cok guzel yemegini yapardi.soganla kavurur sut ve misir unu katardi.inanilmaz lezzetli bir yemek,tam tarifine tarif defterinde rastlamistim,ordan bakabilirsin hanifecim.bi dene derim ben.sevgiler(2 hafta sonra turkiye yolcusu nurbeyaz;)))))))

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Nurbeyaz..
    Bu tarifide denemeyi cok isterim. Kesinlikle lezzetli olacaktır. Turkiye'ye gelirsen iyi yolculuklar sana. Umarım tatilin guzel gecer..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ODTU ormaninda ilkbaharda toplanan otlarla yapilan borekler harika oluyor. Siznki de mutlaka cok guzel olmustur. Elinize saglik. Selamlar

    YanıtlaSil
  7. Benim gibi ot sever biri için bu tür otlu yemekler börekler her zaman harika oluyor.
    Sayfalarıma hosgeldiniz bu arada Yuvakuran.. Sizi burada herzaman gormek dileğyle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver