Sodalı Börek


İşte İstanbul'da geldiğimden beri yayınladığım ilk tarif. Arkası çok güzel geliyor, şimdiden soyleyeyim. Çok zaman ayıramadığım için geç yayınlıyorum, affınıza sığınarak...

Bu böreğin tarifi Annem'den. İlk geldiğim gün yapmıştı, Zekiye Annem'de (eşimin annesi) çok beğendiğinden o da yaptı ardından. Yani geldiğimden beri bu böreğe doydum diyebilirim.

Malzemeler;

- 5 adet yufka
- 2 yumurta
- 2 şişe soda (200 ml.lik)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gr beyaz peynir
- 6-7 dal maydanoz

Yapılışı;

- Beyaz peyniri rendeleyin ve kıyılmış maydanozla karıştırın.
- Yumurtaları derin bir kabın içinde çırpın. Soda ve yağı ekleyin.
- Yufkanın birini yağlamadığınız tepsiye serin. Yurfkaların yarısını bu şekilde bitirin.
- Beyaz peyniri yufkaların üzerine dağıtın.
- Diğer kalan yufkalaraıda aynı şekilde üstüste dizin ve bitirin.
- Böreği kare kare dilimleyin.
- Sodalı sıvı karışımı böreğin üzerine dökün ve en az 1 saat bu şekilde bekletin.
- 220C de üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun....

Yorumlar

  1. MERHABA CANIM,
    ŞİMDİDEN ÖZLEDİM YEMEKLERİNİ
    PİZZA YEMEKTEN HELAK OLACAĞIM YAKINDA.
    NEYSE SEN BURAYA DÖNUNCE TELAFİ EDERİZ ARTIK.
    EGEM İ VE SENİ COK ÖPÜYORUM

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hanife.Türkiyeye hoşgeldiniz. Bu böreği ben de yapıyorum. Çok güzel oluyor. Yufkadan yapılmış börekleri pek sevmem ama bu sodadan herhalde suböreği gibi oluyo tadı.
    Sevdiklerinle güzel bir tatil geçirmen dileklerimle öpüyorum ege yi de.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar Hanife..
    Borek sahane gorunuyor. Bizim buranin yufkasiyla o kadar guzel olacagini zannetmiyorum:))ellerinize saglik gorusuruz sevgiler selamlar.

    YanıtlaSil
  4. Canım Kocacıgım,
    Kıyamam ben sana.. Pizzadan bıkacaksın demektir.. Sen en iyisi tarif sayfasına bakma.Ne yapayım sana bunu salık vermekten baska birsey bulamıyorum.
    Ben de seni opuyorum....

    Senşnde ellerine saglık Ozlemcıgım..

    Meral cok tesekkur ederim... Ben de en cok saodalı boregı severimhazır yufka ıle yapışanlardan. Temennilerin için tesekkurler...

    Gulcancıgım..
    Sodalı borek filo yufka ilede guzel oluyor.Ben sada once denemistim . Ama buranın yufkaları gibi olmaz tabii.

    YanıtlaSil
  5. Hanifecim, bizleri orada da yalniz birakmadigin icin tesekkurler, borek harika gorunuyor, afiyet olsun, egem ne mutludur degil mi?
    buyuklerin gozbebegi orada cok opuyorum ikinizide, annelere hurmetler
    zeynep

    YanıtlaSil
  6. Zeynep'ciğim merhaba..
    Elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum. Çok vakit ayıramıyorum ne yazık ki.
    Sizin sayfalarınıza bile bakamaz oldum. Neyse tatildeyiz artık. Oldugu kadar. Degil mi?
    Ege çok mutlu tezyesi. Nasıl da şımarıyor bir görsen. Ben de Kerim'i ve seni çok öpüyorum. İstanbul'dan sevgilerimi yolluyorum size....

    YanıtlaSil
  7. Hanife Hanim merhabalar,
    Ben yemek konusunda henuz acemiyim, bastan belirteyim.
    Borek cok guzel gorunuyor, o nedenle denemeye niyetlendim ancak yufkalarin dizilisini pek anlamadim acikcasi. Once bir yufkayi alip yag surmedigim tepsiye serecegim, sonraki yufkayi dumduz mu sermem lazim ustune yoksa didiklesem felan mi? Bir de aralarina hicbir sey surmuyoruz degil mi? Ikinci yufkadan sonra peyniri koyunca ustune kalan uc yufkayi dizerken de, bastakiler gibi dikkat etmem gereken nokta var mi?
    Cok tesekkurler simdiden.
    Kolay gelsin, elinize saglik...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Yasemin..
    Yufkalardan birini tepsiye kırısık sekilde seriyoruz. Sonra ikinci yufkayıda yine kırısık olarak ustune koyuyoruz. Yufka sayısı 5 oldugu icin yarısı alta yarısı uste olacak. Birini ikiye bolerek alt ve ustu esitliyoruz. Arlarına hizbirsey surmuyoruz.Enüste sodalı sıvıyı dokuyoruz. Ama dıkmedenonc de boregi dilimliyoruz...
    Umarım yardımcı olabildim..
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver