Dertli(yim)-ydim

Bildiğiniz gibi evime geleli 3 gün oldu. Ben hala bitap hallerdeyim. Yorgunluktu, saat farkıydı derken bir da hava değişiminden iyice azan alerjim, beni ne hallere soktu. Kızarmış ve ağlamaklı şiş gözler ve her an hapşurmaya hazır bir halde, evin içinde gezinip duruyorum. Ege olanların pek farkında değil gibi. Tek derdi yanlız olması belki de. Ama o bana göre daha hafif geçiriyor bu dönemi.. Oyuna daldımı dünya umurunda değil. Keşke bizlerde onlar gibi olsak. Ne iyi olur değil mi? Alsak elimize en sevdiğimiz kitabı ya da geçsek tv'nin karşısına, sadece ona yoğunlaşsak, tek derdimiz kırılan oyuncağımız olsa, herşeyi unutsak.. Yapılacak işleri, biriken çamaşırları, ütüleri.... Daha sayayım mı? Aslında sorun belki de bizde. Yani dert ettiğimiz zaman sorunlar azalıyor mu? Hayırrr... Eee o zaman neden düşünüyoruz bu kadar.
En sevdiğim sözlerden biri- kim söylemiş bilmiyorum- 'Olumlu düşünceler olumlu sonuçlar getirir'. Kesinlikle inanıyorum bu söze. Ama uygulaması bazen zor oluyor benim için. Ama kesinlikle doğru. Varsın beklesin işler, dışarda hava pırıl pırıl, yandaki havuzdan çocuk çığlıkları geliyor. Ben oturmuş neler yazıyorum böyle. Kalkacağım az sonra, Ege'mi de alıp gideceğim parka. Biraz kovalamaca oynayacağız, sincap kovalayacağız.. Yok yok iyiyim ben, yorgun falan da değilim. Kim demiş?
Aslında küçük bir sorunum var; fotoğraf makinamdaki resimleri bilgisayara yükleyemem. Ne hoş değil mi?? Hiç müjde gibi gelmedi mi? Bakacağım çaresine en kısa zamanda. Yani ben değil tabii, bilgisayar kurdu kocam bakacak inşallah. Yoksa ben geldiğimden beri uğraşıyorum. Ama beni aşıyor artık. O yüzden üzgündüm biraz. Yani, onca fotoğrafı yükleyemediğim için. Derdim buydu yanii. Yoksa yorgunluk, uykusuzluk bahane. Hem böyle havada yorgun olunur mu? Değil mi ama?
Son bir şey daha. Sevgili arkadaşım Şebnem önceki yazıda mesaj yazmış, kandilin mübarek olsun diye. Yoksa yoğunluktan bunu bile es geçmişim. Ne yazık, helvasız, simitsiz bir kandil olacak gibi..
Kandiliniz Mübarek Olsun..

Yorumlar

  1. hanifecim boyle bir moral bozma ruzgari esti herhalde oralarda..burada oldugun sure icinde onca kalabalik yakin insan toplulugu icindeydin tabii, simdi orada biraz bosluk duygusu oldu herhalde. ama canimcigim insanin evinde olmasi, en sevdigi mutfak esyalarina, kendi ic sesini duyabilecek sessizligine kavusmasi da iyidir. bak sen simdi kendinize soyle huzur verici bir sutlu tatli yap, hersey yine guzel olacak. tatli yiyelim tatli konusalim di mi?

    YanıtlaSil
  2. Hanife hoş geldin. yine değişik ve arka arkaya gelen tariflerini bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. canım arkadasım,sende yurt degıstırme sendromu yasanmıs uzulme en yakın zanada gecer:) eee kolay degıl tabı aıle ıle baya uzun bır zaman gecırıp sımdı baska ellerde olmak ama unuttugun bır sey var su an bulundugun yer zaten olmak ıstedıgın yer,senın soyledıgın gıbı ıyı seyler dusun ıyı seyler olsun.Canım dun oglende senı cok aradım ama telın cevap vermedı belkıde alısverıse gıttın neyse senı cok opuyorum cabuk ıslerını bıtır ve yenı tarıflerle gel buraya byee
    sebnem

    YanıtlaSil
  4. hanife merhaba,
    bende senle aynı ruh hahllerini taşır oldum son zamanlarda. ama "olumlu düşünceler olumlu sonuçlar doğurur" fikri doğru sanırım :)) bende yağmuru alıp parka götürüm diyorum ama bu civarlardaki tek park taaaa yokuş sonunda. sonra çıkması yağmurla zor oluyor.bende bilgisayar dalıyorum ütüleri,çamaşırları vb. unutuyorum...
    sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili arkadaşlar..
    Moral veren yazılarınız için çok teşekkür ederim. İyiki sizler varsınız.. Sanırım burada yanlız olmak ve ayrılık durumları beni biraz bu hallere soktu. Ama şimdi daha iyiyim. Sırada yayınlanacak bayağı bir tarif var ama fotoğraf makinamı bir halledebilsem hepsini yayınlayacağım inşallah..
    Hepinize güzel günler diliyorum..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Hanife,
    bak mesaji yazarken ruh halin degisivermis ve güzel söz iksir olmus sana :) Ben bir iksir daha önereyim istedim "seftali YE" mutlu ol:)Umarim kameranin halleri hemen halolur ve yapip yedigini, bize sundugunu mutlu oldugunu görürüz:)
    Hic yalniz olur musun bak koskoca dünyada dünya kadar dostun var;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Dilek..
    Şefatliyi duymamıştım ama deneyeceğim mutlaka. Çikolata falan bilirdim de, şeftali ilginç geldi.
    Aaa şimdi daha iyiyim. Arkadaşlarım gelecek hoşgeldine. Hızla girdim mutfağa, hazırladım şöyle güzel, lezzetli kekler tatlılar.. İyi geldi yani.. Terapi gibi değil mi?

    YanıtlaSil
  8. hanife'cigim,
    nazar mi degdi sana?
    sen bir kaç güne kadar turp gibi olur sen sakrak, pratik güzellikler vermeyi sürdürürsün. ne çok sey biriktirdin sen türkiye'de, sirf duygularini yazsan o bile yeter..
    (simdi sanki türkiye'ye gelmemissin, burada hiç yasamamissin gibi hissediyorsundur, her gelis gidisimde ben de öyle hisseder ve vatanimin hangisi oldugunu sorgulardim, neyse ki yazin döndün, oralar simdi çok güzeldir)
    tijen

    YanıtlaSil
  9. Haklısın Tijen'ciğim..
    Şu makinamdakileri bir indirebilsem bilgisayara neler var. Hatta tarifleri yazmaya başladımmı daha durmam herhalde. Alerji falan vız gelir bana..
    Buraların en güzel zamanı şimdi. Ama ben en çok yeşilden kırmızıya onlarca tonda sararan yaprakların ortalıklarda uçuştuğu sonbaharı bekliyorum dört gözle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver