Evimizdeyiz..

Artık evimize yani Montreal'e geldik.. Türkiye'den kalan son tarifle size buradan merhaba demek istedim...
Yeniden burada olmak çok güzel.. Tüm dostlara merhaba diyorum...

Etli Sarma

Ayvalık tatili lezzetleri devam ediyor. Bahçenin mahsulü asma yapraklarıyla ve evin hanımlarının elbirliğiyle sarılmış etli dolma... Hımmm adı bile güzel değil mi?? Şimdi yazarken bile canım istedi.. Sizi de fazla usandırmadan hemen tarife geçiyorum...

Malzemeler;

- 750 gr taze asma yaprağı
- 2 adet orta boy soğan
- 1/2 kg kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça( yarıyarıya biber ve domates salçası)
- 1/2 fincan sıvı yağ
- 1/2 demet maydanoz
- Karabiber ve tuz
- Kırmızı biber

Yapılışı;

- Asma yaprakları bol tuzlu suda rengi dönene kadar haşlanır. Kevgire alınır ve süzülür.
- Derin bir kabın içindeki kımaya soğan rendelenir. Pirinçler bir kaç su yıkanır ve kıymaya eklenir. İnce kıyılmış maydanoz, yağ, salça ve baharatlarda eklenir ve iyice yoğurulur.
- Her bir asma yaprağına 1/2-1 yemek kaşığı kadar harçdan alınır ve sigara böreği sarar gibi sarılır.
- Dibine asma yaprakları serilmiş tencereye sıralanır. Sarmaların üzerine ters şekilde bir tabak kapatılır. Tabak seviyesine gelecek kadar su eklenir ve kaynadıktan sonra kısık ateşte sarmalar yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun..

Biber Kızartması

Bu bahçe biberlerini kendi ellerimizle topladık. Çıtır çıtır, tazecik. O kadar bol almışız ki, birazda kızartma yaptık .. Tabii tarlaya girince insan kendini kaybediyor. Ne kadar zevkli değil mi dalından koparıp yemek. Benim bir bahçem olsa belki dayanamaz, hiçbir meyva ve sebze büyümeden koparırdım herhalde..
Her ne kadar kızartamalardan olabildiğince kaçınsam da, arada böyle kaçamaklara asla hayır demiyorum. Üzerine de domatesli sos ve sarımsaklı yoğurtla harika oluyor.
Yoğurtlu olan fotoğrafını bulamıyorum.. Bu şekilde yayınladım artık ne yapalım:)

Yorumlar

  1. Hosgeldin evine Hanife,
    ben biraktigin yerdeyim hala,
    hersey ayni, degisen birsey yok,
    egemi op benim icin,
    kizartmalarinda hos gorunuyor,
    ellerinize saglik...

    zeynep

    YanıtlaSil
  2. Hanife cimm hoşgeldin..
    Özlemiştik seni,

    Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle
    Figen

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Zeynep ve Figen..
    Çok teşekkür ederim. Ben de sizleri özledim. Türkiye'den de birşeyler eklemeye çalıştım ama çok sıkça değil tabii.
    Zeynep umarım sen de biran önce kavuşursun sevdiklerine.. Ege'yi yerine öperim tabii. Sende Kerim'i öp yerime..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili arkadasim yemekler harika gorunuyor ellerinize saglik bende yaptigim zaman ayni bu iki tarifte oldugu gibi yapiyorum gercekten cok guzel oluyor en cok sevdigim yemekler diyebilirim:) biberlerde birazcik aci olucak cok guzel yemede yaninda yat:)))

    YanıtlaSil
  5. Hanife merhaba,

    Umarım yolculuğun iyi geçmiştir.
    Evine sağ salim varmana sevindim.
    Seninle tanıştığım için çok mutluyum inşallah bir dahaki gelişinde tekrar bir araya gelip bol bol sohbet ederiz.

    Sevgiler

    Nilüfer

    YanıtlaSil
  6. slm hanıfe,senı yenıden burada gornmek cok guzel.Yenınden hosgeldın canım yenı tarıflerı beklıyorum optum
    sebnem

    YanıtlaSil
  7. hoşgeldiniz...


    artık daha sık fotoğraf ve tarif göreceğimiz için ben çok mutluyum.heyecanla egenin yeni maceralarını da bekliyorum:))

    Türkiyeden koccaman sevgiler....
    Gülşah..

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Gulcan, özlem, Nilüfer, Gülşah ve Şebnem...
    Ben de burada yani evimde olmaktan mutluyum.. Yeni tariflerle yakında yine burada olacağım. Yol yorgunluğu ve toparlanma günün çoğunu alıyor ne yazık ki..
    Hepinize kocaman öpücükler..

    YanıtlaSil
  9. hanıfecgım sabah yazmayı unutmusum bu gun kandıl,kandılının mubarek olsun canım opuyorum
    sebnem

    YanıtlaSil
  10. Canım Sebnem....
    Seninde kandilin mubarek olsun...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver