Dogumgunu Lezzetleri



Ege'nin dogumgunu icin bu guzel pastayi yaptim bir gun onceden. Aslinda cok niyetimiz yoktu bu sene kutlama yapmaya ama sagolsun arkadaslar yanliz birakmadilar.
Pastanin tarifi burada. Benimkinin kremasi biraz yumusakti ve verilen olculer pasta icin yeterli olmadi. O yuzden yana dizilmis kekleri kesmek zorunda kaldim. Bu sebeble ismini 'Yayik Sarlot" koydum:) Lezzeti cok guzeldi ama. Tarif icin tesekkurler Dilek.

Bu 2 yas kurabiyelerini de askim oglusum icin yaptim. Ege'nin oyuncaklari vardi, belirli sekiller ve onlarin kaliplari, 2 kalibini oradan aldim, guzelce yikadim ve bu sekilleri verdim:)
Tarifi burada. Ancak ben tarifde degisiklik yaptim biraz, katiyag hic eklemedim. 1/2 su bardagi sivi yag ve yarim su bardagi krema kullandim, asil tarifden daha guzel oldu...

Yorumlar

  1. Sevgili Hanife sarlotun aslinda cok iyi görünüyor. Ölcüler yeterli olmadi derken neyi kast ettin? Krema tutmadi mi ici mi az geldi?

    YanıtlaSil
  2. Hanifecim, Ege 'nin doğumgününü kutlarım . Bak tesadüf ben de kurabiye tarifi yayınladım şimdi EGE için... Sevgiyle öperim.Sağlıklı, uzun bir ömür dileyerek...

    YanıtlaSil
  3. Hanıfecıgım pastada kurabıyelerde cok guzel ve lezzetlı gorunuyorlar.Ellerıne saglık egos cok beyenmıs her ıkısınıde. Baksana nasıl seyredıyor onları

    YanıtlaSil
  4. sevgili ege'ye yeni yaşının sağlık , mutluluk getirmesini ve nice yaş günleri kutlamasını dilerim. Yanaklarından kocaman öpüyorum.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  5. Ozelm, Asli, Dilek, Sebnem ve Cimcime,
    Cok tesekkur ederim. Biz de siz cici teyzelerimizi cok opuyoruz.
    Dilek,
    PAstanin kremasi az geldi, yani benim kek biraz buyuktu ve dilmlerde iri oldu o yuzden krema yetersiz kaldi ve alcak oldu o yuzden oyle yazdim:)
    Krema biraz suluydu, ben ricotto kullandim, belki de ondan, Ama lezzeti oldukca guzeldi.
    Aslicigim, kurabiylerine simdi baktim. Ne kadar guzeller. Harika.. Ellerine saglik. Merak edenler icin linki burada:
    http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/09/drt-mevsim-kurabiyesi.html

    YanıtlaSil
  6. Minik Ege'nin gecmis doum gününü bende kutlamak isterim! Beraber nice uzun saglikli ve muhtesem güzel yillar gecirmeniz dilegiyle :)

    YanıtlaSil
  7. Cok tesekkur ederim Sevgili Gulsen..
    Son gunlerdeki yogunlukdan sana hosgeldin diye mesaj bile yazamadim.
    Temennilerin icin cok sagol..

    YanıtlaSil
  8. Hanife cigim,

    Ben de kati yaga karsiyim, ama krema dedigin heavy cream dedigimiz sey mi? Bir aciklarsan cok cok sevinirim, ben de minigime yaparim bir gun.

    Cok cok tesekkurler simdiden.

    Bobbynin annesi

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,

    Burada kremalar yag derecesiyle satiliyor, ben bazen %35 lik bazen de % 15 lik kullaniyorum. Bu pogacada %35 lik kullandim, zaten cok az ekledim. Sanirim heavy cream olacak.
    Gec cevap yazdigim icin kusura bakmayin.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver