Surpriz Sonbahar


Yavas yavas kisa giriyoruz artik. Gerci buralarda pek yavas olmuyor kisa gecis, o yagmurlu, puslu havali sonbahar gunleri cok uzun degil burada. Birden bakiyorsunuz hava buzzz gibi oluvermis bile. Buranin en cok baharlarini seviyorum. Hele sonbaharda agaclarin rengi. Bu siralar agaclar sarardi, kizardi, kirmizilara burundu, al al. O kadar guzeller ki. Sabah Ege'yi yuvaya birakirken hayiflaniyorum, yine unuttum makinami almayi diye.. Ama soz en kisa zamanda onlarca tonda sari ve kirmizinin oldugu rengarenk mese ve cinar agaclarinin fotografini cekecegim sizler icin. Sincaplar son surat is basindalar.. Evet ben buranin en cok baharini seviyorum. Ve bu bahar benim icin guzel bir surpriz oldu. Surpriz az sonra, once fotograftaki cayimin kisaca tarifi:)
Bu kis cayini kusburnu, ihlamur ve adacayini karistirarak yaptim. Birkac tanede karanfil ekledim demlige, biraktim soyle 15 dk kadar demlendi. Sonra aldim elime kitabimi.. Ohh deymeyin keyfime. Tam sonbahara uygun, degil mi??

Basligi surpriz koydum, neden mi? Uzun suredir aklimizda olan bir fikri sonunda gercege donusturdugumuz icin. Bir arkadasimla restaurant isine girdik, su siralar son surat hazirliklar devam ediyor. Ekim basina kadar acmayi dusunuyoruz. Mutfak sevdam beni buralara kadar getirdi yanii. Bundan bes yil once deseler, bir resaturant isletecegim, hadi canim ben kim restaurant kim derdim. Gercekten oyle, arkadasim sagolsun usta asci aslinda, ben "komi" kaliyorum biraz...
Iyi dileklerinizi simdiden duyuyorum dostlar. Sagolun varolun..

Yorumlar

  1. Sevgili Hanife, ne guzel bir haber bu! Hayirli olsun girisiminiz, umarim cok basarili olursunuz. Butun islerinizde kolayliklar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. aaaa, hayirli olsun! Insallah bir gun gelebiliriz.

    Cay bardagina kardesleri selam soyluyor bu arada :)

    YanıtlaSil
  3. Hanife harika bir haber bu!! Hemen hepimizin hayalini sen gerçeğe dönüştürüyorsun demek! Kutlarım ve başarılar dilerim. Umarım herşey gönlünüzce olur!

    YanıtlaSil
  4. hanife hayırlı uğurlu olsun. umarım çok çok başarılı olursunuz. bizim de haticeyle hayalimiz sevimli bir cafe açmak. ama oldukça uzak bir hayal. sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. HANIFECIGIM ONCELILE RESTORANIN HAYIRLI OLMASINI DILIYORUM.SONUNDA MUTFAK SEVDAN DAHA GENIS KITLELERE HITAP EDECEK.INCIYIDE KUTLUYORUM BIRLIKTE GUZEL SEYLER YAPARSINIZ INSALLAH.CAYIN BIR HARIKA GORUNUYOR SENDE ORADAKI SINCAPLAR GIBI IYI HAZIRLIK YAPMISIN TR DEN DONERKEN. IYI YAPMISIN , AFIYET OLSUN ARKADASIM. OPTUM....

    YanıtlaSil
  6. Hanife hayırlı olsun, işlerinizde kolaylıklar diliyorum. İnşallah çok başarılı olursunuz.

    Çayın çok güzel görünüyor,afiyet olsun. Kuşburnunu nasıl kullanıyorsun? 15 dk. nasıl güzel renk vermiş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. HAYATIM ÇOK SEVİNDİM AKLIMA NE GELDİ BİLİYOR MUSUN?NİLAY'IN SANA BAKTIĞI FAL HATIRLARSAN GİDER GİTMEZ BİR İŞE GİRİŞECEKSİN DEMİŞTİ SENDE NERDE O GÜNLER DEMİŞTİN BEN KARDEŞİMDEN KORKTUM VALLA GENE ÇIKTI BİZİM FAL:))
    AMAN FALA İNANMAMALI TABİKİ AMA ÇIKIYOR İŞTE :)))
    İNŞALLAH RAST GİDER HERŞEY DİLEDİĞİN GİBİ OLUR BOL KAZANÇLI VE BAŞARILI BİR İŞ OLMASI DİLEĞİYLE...
    CANI GÖNÜLDEN BU KARARIN İÇİN KUTLUYORUM SENİ CANIM HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN
    NİHAN

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel bir projenin gerçekleşmesi , inşallah herşey istediğiniz gibi olur. Hayırlı ve bereketli olması dileğiyle , çok tebrik ederim.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  9. sevgili hanife hanım, çok sevindim, bol müşterili ,kazancı bereketli hayırlı olsun inşaallah :)
    sevgiler hülya

    YanıtlaSil
  10. Hanifecim, Bu ne güzel sürpriz. insanın hayallerini gerçekleştirmesi. Ege 'de büyüdü artık , herşeyin yolunda gitmesini bütün kalbimle diliyorum.Artık profesyonel oluyorsun. Haberleri merakla bekliyoruz.Hayırlı olsun tekrar...

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Arkadaslar,
    Guzel ve destekleyici mesajlariniz icin cok tesekkur ederim. Bugun tum gun calistik, henuz acilis yapmadik. Umarim hafta soinuna yetisecek. Cok eksik var ve burokrasi isleri cok fazla vakit aliyor. Tek uzuntum sayfama artik cok fazla vakit ayiramayacak olmam..

    Fethiye,
    Her zaman beklerim:) Bu bardagi bende cok begenerek almistim:)

    Sibel, Sule Sefika ve Zinnur,
    Inanin kurulus asamalari cok zor ve sabir istiyor. ya da biz cok hazirliksizdik. Enerjimiz simdiden tukendi bile:) Ama sizlerin guzel sozleri beni cok mutlu etti:)

    Mine ,
    GArsona ihtiyacimiz elbette olacak, hatta araba kullaniyorsan servis elemani ihtiyacimiz da var:) Seve Seve aliriz seni..

    Sebnemcigim,
    Cok sagol. Keske sizde burada olsaydiniz. Beni yanliz birakmazdiniz hic:) Cayim gwercekten aksamlari yorgun olunca cok iyi gidiyor:)

    Hatice,
    Tesekkur ederim. Kusburnu, butun meyva halinde ve kurutulmusu. Istanbuldayken, Misir Carsisindan almistim. KAhve makinasinda yapiyorum ben:) Asla kaynatmiyorum, 15-20 dk kadar demlenmesi yetiyor. Ihlamur, kusburnu ve adacayini ayni miktarda ekliyorum demlige, birkac tanede karanfil.

    Nihancigim,
    Fal isini hic sorma. Bizim kizda ne marifetler varmis degil mi? Bizim durumu anlat millete, Nilay'da bu isi paraya doksun, nasil fikir;) Cok tesekkurler canim.

    Sevgili Cimcime, Hulya ve Asli,
    Icten tememnnileriniz icin yeniden tesekkurler...

    YanıtlaSil
  12. Hanifecim,
    ancak simdi okudum bu guzel haberi, cok iyi araba kullanirim geleyim ben servis icin, ama iyi tip veriyormu kanadalilar bosuna direksiyon sallamayim degil mi?

    inan oyle sevindim ki, insallah islerin su gibi akip gider, kazancin bos olur, bilirim burokrasi islerini, yillardir banada burada bir yer ac diyenler oyle cok oldu ki, ama permit isleri hep gozumu korkuttu,
    yolun acik olsun, cok sevindim coook,
    Zeynep

    YanıtlaSil
  13. kazancin bol olur dicektim yahu, harf hatasi yapmisim ozur

    YanıtlaSil
  14. VALLA DOĞRU SÖYLÜYORSUN DÜN AKŞAM DEDİM Kİ-HANİFE ABLAN RESTAURANT AÇIYORMUŞ BİR ARKADAŞIYLA-ÇOCUK ŞOK GEÇİRDİ GENE BİLDİM YA BEN KENDİMDEN KORKUYORUM HEMDE BİR ORTAĞIN OLACAK DEMİŞTİM ONA DİYOR
    NİLAY DA EN AZ BENİM KADAR SEVİNDİ HAYIRLI OLSUN DİYOR BİZİMKİLERİN ÇOK SELAMI VAR HERKES TEBRİK EDİYOR SENİ HAYATIM.
    ALLAH UTANDIRMASIN İŞLER RAST GİTSİN İNŞALLAH GÜZEL KOŞUŞTURMALAR BUNLAR KENDİNE DİKKAT ET BOL BOL VİTAMİN AL BENCE SENİN KÜÇÜCÜK BİR ÇOCUĞUN VAR HASTA OLMASIN ANNESİ YORGUNLUKTAN SONRA TAMAM MI?KOLAY GELSİN TATLIM
    NİHAN

    YanıtlaSil
  15. Bol kazanclar! Adres nedir?
    Acilmadan once adres verebilirsen cok sevinirim.
    Eger Montreal'deyse, yegenim de orda,
    Ona haber verecegim,
    Sevgiler!

    ISIL OZTEN.

    YanıtlaSil
  16. Zeynep'cigim,
    Cok sagol dileklerin icin. SAna da fazla yazamadim bu siralar. Gruplara hic bakamiyorum bile:( Hepiniz cok iyisiniz degil mi? Ne zor gunler gecridiniz. Simdie vinizdesiniz yaa ne guzel canim:)
    Gel tabii, burada tipler fena sayilmaz. Saat parandan daha cok tip yapiyorsun:)

    Tesekkurler Nihan'cigim,
    Anneni ve guzel kardesini cok opuyorum. Benden de selam soyle.

    Merhaba Isil Hanim,
    2097 Blvd Laurentides
    Yegeninize seve seve bekleriz yerimize.. Guzel dileginiz icin tesekkurler.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Hanife, girisimleriniz hayirli olsun. Biraz bencillik yapayim, umarim bloguna daha az vakit ayirman anlamana gelmez :-) Bu arada, subat gibi bir workshop icin Montreal'e gelme ihtimalimiz var, umarim ugrayabiliriz. Adres vs. duyurursan blog'dan mutlu olurum.
    Sevgiler, ve kolayliklar...

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Dilek,
    Cok tesekkur ederim. Bloga eskisi gibi vakit ayiramayabilirim tabii. Ilk zamanlar yogun bir calisma bizi bekliyor:) Ama sayfayi kapatmayacagim tabii.
    Buraya gelkecek olmaniz ne hos, adres ve tel numaralarini yakinda yayinlarim sitede. Mutlaka bekleriz, ozelime yazarsaniz haberlesiriz. Evime de buyrun gelin diyorum, her zaman:)
    Sevgiler..

    Ozelmcigim,
    Seni atlamisim dun. Kusura bakma. Cok cok tesekkur ederim. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  19. Hanife, ne hoş, umarım güzel gider işlerin. Ne kadar heyecanlısındır şimdi. Ben de bir gün gelirim belki tadmaya ve fotoğraf çekmeye, hı? ;))

    YanıtlaSil
  20. hanife bu restoran isinden beni de arada sirada haberdar eder misin? ayni ulkenin iki ucunda yasiyoruz biliyorsun :) ve benim de senelerdir boyle bir keyif mekani (artik bistro tarzi bir sey mi olur yoksa cafe mi bilmiyorum ama) fikrim var..su aralar business planimi hazirliyorum en uygun zamani kolluyorum cok acelem yok :) ama senin icin isler nasil gidiyor bilmek cok isterim..ayrica vancouverdan bir seye ihtiyac duyarsan bana yaz istedigin zaman
    sevgiler
    Duygu

    YanıtlaSil
  21. merhaba duygu,
    biz de en basta cafe tarzi bir yer dusunuyorduk ama kismete restaurant cikti ve inan cok zor. ayrintilar cok fazla. biz degisikliklerde aptigimiz icin cok para harcadik ve hic tahmin etmedigimiz seyler cikti, sana tavsiyem bu yuzden iyice dusunup oyle karar vermek ve cok arastirma yap diyorum. arzu edesen mailimide yazarsin. ben su siralar cok vakit bulamiyorum ne icin. her zaman yardimci olmaya calisirim elimden geldigince.
    ince teklifin icin tesekkurler, ayni sey seni icinde gecerli:)) her zaman yardimci olmaya calisirim.
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver